|
|
|
|
|
|
|
|
145 DKK |
156 DKK |
219 DKK |
269 ⇒ 319 DKK |
|
|
|
|
|
|
|
|
179 DKK |
129 DKK |
369 DKK |
299 DKK |
|
|
|
|
255 DKK |
128 ⇒ 155 DKK |
399 DKK |
269 DKK |
|
|
|
|
|
155 DKK |
|
|
Vinliste
HVIDE vine
L. Tramier & Fils · Mercurey |
|
|
BOURGOGNE Chardonnay
Tiserny
Collection Tramier
L. Tramier & Fils |
|
Hvidvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
|
|
• "En frisk og frugtig vin,
det er fuld af lys og attraktiv fersken- og æblesmag.
Vinen har frisk syrlighed og en blød konsistens,
der åbner godt."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE |
|
Smuk gylden farve
med grønne nuancer,
fuld af frugt
- frisk, ikke fadlagret,
tør og godt afbalanceret |
Chardonnay (100%)
Appellation: Bourgogne
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: I det centrale Bourgogne
Jordbund: Mergeljorder med granit
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Traditionel gæring i 10 dage under temperaturkontrol
Lagring: På rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 20.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset
Tiserny er en kendt lokalitet - lieu-dit - i det centrale Bourgogne.
Vine af Chardonnay-druen er ofte lagret på egefade.
For at skabe en frugtig og frisk Chardonnay-vin er denne netop ikke lagret på fade, men på rustfri ståltanke.
L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange. |
|
✓ Velegnet til fiskeretter,
forretter og charcuteri
- prøv den til
grillet eller stegt fisk,
snegle, pizza, bagt skinke, gedeoste
eller som aperitif |
✓ Bedst fra 2 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 8-12 ºC |
|
2020 |
145,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BCD201
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Château de la Greffière · La Roche Vineuse |
|
|
SAINT-VÉRAN
Château de la Greffière |
|
Hvidvin
- fra BOURGOGNE
|
TØR |
HVE3
Miljømærke |
Fadlagret |
|
• "... masser af frugt, passende syreindhold
og en relativt blød, rund,
kærtegnende, teksturel sanselighed."
Robert M. Parker,
THE WINE ADVOCATE |
• "Moden, smag af abrikos og mango,
med antydninger af banan,
cremet og understøttet af livligt syreindhold,
afsluttet med krydderier
og noter af grapefrugtskal."
Bruce Sanderson,
WINE SPECTATOR |
• "Lysegul med gyldne refleksioner,
denne Saint-Véran leverer en kompleks næse
af hvide blomster og abrikos
understøttet af mineraltoner.
Ganen er sprød, intens, velafbalanceret og elegant."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS |
|
Lys gul i farven,
aromaer af
frisk mandel og honning
- en
tør og rund vin |
Chardonnay (100%)
- lagret på egefade
Appellation: Saint-Véran
Ejer: Familien Greuzard
Ledelse: Xavier Greuzard
Miljøpolitik: Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Ejendom: 37 ha
Vinmarker: 2 ha 60 a anvendes til denne Saint-Véran
Jordbund: Ler og kalksten
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
Vinifikation og lagring: 40% af vinen lagres på egetræsfade, fermentering på mellem 15 og 20 dage ved en maksimal temperatur på 18 °C,
vinen og bærmen omrøres hver måned, mens den malolaktisk gæring afventes - når denne gæring er færdig, blandes vinen fra fadene til aftapning
Produktion: Omkring 20.000 flasker årligt - slotsaftappet
Château de la Greffière ligger i La Roche Vineuse i regionen Mâcon i det sydlige Bourgogne.
Godset dateres tilbage til 1585. I 1789 blev vinkælderen bygget, og selve slottet er fra 1830.
Den nuværende ejerfamilie Greuzard erhvervede ejendommen i 1924 og er 4. generation af Greuzard-familien på godset.
Haute Valeur Environnementale niveau 3 er den højeste af tre miljøcertificeringsniveauer for fransk landbrug. |
|
✓ Velegnet til fisk, skaldyr,
gedeost og Comté-oste
- prøv den til gratinerede østers,
andouillette i hvidvin,
kalveblanquette og kalvefrikassé
med kantareller |
✓ Bedst fra 1 til 6 år efter høst |
✓ Nydes ved 11-12 ºC |
|
Om CHÂTEAU DE LA GREFFIÈRE SAINT-VÉRAN i årgang 2018: |
• 16/20 | "Arômes élégants, précis, sur des notes de pamplemousse, de fleurs blanches... Le vin est bien équilibré entre minéralité et fruité gourmand, le tout avec une belle longeur."
BOURGOGNE AUJOURD'HUI, Juin-Juillet 2019 |
|
2020 |
156,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BBV201
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis |
|
Hvidvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
Økologisk |
|
• "Tiltalende Chardonnay-drevet Chablis."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE |
• "Et stenet, mineralsk underlag markerer denne stålsatte Chablis,
med citron, æble og jordaroma,
der stemmer i for at give den overordnede harmoni.
Den lange finish viser noter af østers og friskpresset citron."
Bruce Anderson,
WINE SPECTATOR |
|
Notabelt godt afbalanceret
med en levende syre
og noter af sprød frugt
-
en klassisk Chablis-profil
med perfekt balance
mellem friskhed og rigdom! |
Chardonnay (100%)
Appellation: Chablis
Ejer: Familien Vrignaud
Ledelse: Guillaume Vrignaud
Miljøpolitik: Økologisk vinavl
Ejendom: 29 ha
Vinmarker: 13,88 ha anvendes til den traditionelle Chablis
Markbeliggenhed: I Chablis på skråningerne mod nordøst og på plateauerne
Jordbund: Kimmeridge-kalk
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
Markarbejde: Fjernelse af knopskud, udbyttereduktion
Høstmetode: Maskinel, hvert plot høstes og vinificeres separat, så potentialet i de forskellige terroirs kan udtrykkes
Vinifikation: Naturligt gæring i 5 måneder på temperaturregulerede tanke, malolaktisk gæring, hver cuvée vurderes for sig for at opnå den optimale blend af de forskellige terroirs
Lagring: 8 måneder på bærmen på rustfri ståltanke
Restsukker; 1,5 g/l *
Vinsyre: 4 g/l *
Udbytte: 56 hl/ha *
Produktion: 50.000 flasker * - domaineaftappet
* kan variere med årgangen
Domaine Vrignauds traditionelle Chablis kommer fra et stort ler- og kalkstensplateau, der giver vinen al dens mineralitet.
De væsentligste marker er Champréaux og la Bralée - førstnævnte giver mineralitet og finesse, mens den anden bidrager med rundhed og noter af frisk frugt.
Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk. |
|
✓ Velegnet til fisk og skaldyr
- prøv den til
røget ål, marineret laks,
omelet med tun, snegle, charcuteri,
gedeoste og oste fra Gruyère |
✓ Bedst fra 3 til 5 år efter høst
- kan henlægges i op til 10 år |
✓ Nydes ved 12 ºC |
|
Om VRIGNAUD CHABLIS i årgang 2020: |
• 90/100 | "Crisp citrus acidity a little dominant at the moment, with green apple characters more at play than stone fruit. Finishes with a pronounced, salty, mineral edge. Suspect this will age well. Drinking window: 2022 - 2025."
Andy Howard MW, DECANTER, at Chablis 11 Oct 2021 |
|
2022 |
219,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BCL221
|
12% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Premier Cru Fourchaume · Chablis |
|
|
CHABLIS
Premier Cru Fourchaume
Domaine Vrignaud |
|
Årgang 2018: 269,00 DKK
Årgang 2019: 289,00 DKK
Årgang 2021: 319,00 DKK |
Hvidvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
Økologisk |
|
• "Guillaume Vrignaud tilhører den unge generation af vinmagere,
der ikke tøver med at udveksle erfaringer for at skabe bedre vine."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS |
• "Man finder hos Guillaume Vrignaud vine med en smuk renhed,
sprøde og som virkelig er tro mod deres terroir ..."
Emmanuel Delmas,
SOMMELIER-VINS.COM |
|
Elegant og kompleks
Fourchaume
med alt i finesse,
elegance og balance,
indtagende citrus og grønne æbler,
nuancer af eksotisk frugt
og en knivskarp syrestruktur
med masser
af underliggende mineralitet
- lang eftersmag
med citrus og mineraler! |
Chardonnay (100%)
Appellation: Chablis Premier Cru
Ejer: Familien Vrignaud
Ledelse: Guillaume Vrignaud
Miljøpolitik: Økologisk vinavl
Ejendom: 29 ha
Vinmarker: 4 ha anvendes til Premier Cru Fourchaume
Markbeliggenhed: I Chablis på Côte de Fontenay
Jordbund: Kimmeridge-kalk
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
Markarbejde: Fjernelse af knopskud, udbyttereduktion
Høstmetode: Maskinel, hvert plot høstes og vinificeres separat, så potentialet i de forskellige terroirs kan udtrykkes
Vinifikation: Naturligt gæring i 5 måneder på temperaturregulerede tanke, malolaktisk gæring, hver cuvée vurderes for sig
Lagring: 10 måneder på bærmen på rustfri ståltanke
Restsukker; 1,5 g/l *
Vinsyre: 3,5 g/l *
Udbytte: 15 hl/ha *
Produktion: 15.000 flasker * - domaineaftappet
* kan variere med årgangen
Premier cru-marken Fourchaume er med sine 4 ha den største parcel på Vrignaud-domænet.
Denne Chablis Premier Cru Fourchaume koncentrerer paletten af karakteristiske aromaer af terroiren af Grands Vins de Chablis.
Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk. |
|
✓ Velegnet til fisk i sauce,
krebsdyr og kogt fjerkræ
- prøv den til
foie gras, grillet hummer,
østers, filet af sole, laks quenelles,
mulle, pighvar og kylling i flødesauce |
✓ Bedst fra 5 til 7 år efter høst
- kan henlægges i op til 15 år |
✓ Nydes ved 14 ºC |
|
2018 |
269,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BCL182
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2018: |
• 90/100 | "Smoky reduction gives a hint of struck match on the nose of this wine. The palate does away with that and presents abundant, almost easy juiciness. Fresh pear juice is rounded, with just a little texture and pithiness to counter this generosity. The finish is dry, fresh, zesty and harmonious."
Anne Krebiehl MW, WINE ENTHUSIAST, April 2020 |
• "Le Chablis Premier Cru Fourchaume 2018, toute en charpente, parfumé, fin et riche à la fois, avec des notes subtiles de pain grillé et d'agrumes, de garde."
GUIDE VINS DUSSERT-GERBER 2021 |
2019 |
289,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BCL192
|
13,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2019: |
• (89-91)/100 | "The 2019 Chablis Fourchaume 1er Cru offers attractive scents of honeysuckle, lemon thyme an crushed stone on the nose, certainly showing better than the previous vintage. The palate is well balanced with a lightly honeyed entry, moderate acidity, a slightly waxy texture and clean, pure clementine and red apple notes toward the cohesive finish. This is one of Vrignaud's more promising 2019s. Drinking window: 2024 - 2034."
Neal Martin, VINOUS, July 2020 |
|
2021 |
319,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BCL212
|
12,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
RØDE
vine
Le caveau · L. Tramier & Fils · Mercurey |
|
|
BOURGOGNE Pinot Noir
La Minée
Collection Tramier
L. Tramier & Fils |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
|
|
• "Ingen andre steder
smager Pinot Noir præcis
som i Bourgogne!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE |
|
Mørk rubinfarve og aroma
med noter af røde frugter
- et godt attak af frugt i smagen
med modne tanniner
og en vedholdende afslutning |
Pinot Noir (100%)
Appellation: Bourgogne
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Højlandet bag byen Beaune og i Côte Chalonnaise
Jordbund: Ler, kalksten og granitjord
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Traditionel gæring med pigeage under temperaturkontrol
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Aftappet på vinhuset
Vinen er opkaldt efter La Minée, en kendt lokalitet - lieu-dit - i det centrale Bourgogne.
Druerner er dyrket i højlandet bag byen Beaune og de små landsbyer i Côte Chalonnaise, og vinen er således en 100% Pinot Noir fra prestigefyldte terroirer og produceret i rustfri ståltanke for at fremstå med fuld og ren frugt.
L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange. |
|
✓ Velegnet til hors d'oeuvres,
rødt grillet kød og
oste som Camenbert |
✓ Bedst fra 2 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 12-14 °C |
|
2020 |
179,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BRG201
|
12,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Thibault Marion · Domaine Seguin-Manuel · Beaune |
|
|
BOURGOGNE
Pinot Noir
Domaine Seguin-Manuel |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Thibaut er en talentfuld vinmager
- ikke kun anset som sådan blandt dem, der nyder hans vine,
men respekteret af mange af hans ligemænd.
Thibauts vine repræsenterer god værdi på markedet ...
Hvis man er på udkig efter en prismæssigt overkommelig,
godt lavet Bourgogne, skal man ikke kigge videre end her."
Neal Martin,
Robert Parker's WINE ADVOCATE |
|
Flot rubinrød farve,
elegant aroma
af røde bær og blomster,
og med ren frugt på ganen,
velafbalanceret og generøs,
- garvesyren er godt integreret
og gør allerede vinen tiltrækkende |
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade
Druerene er overvejende fra jorder af ler og kalksten i Volnay og Chorey-lès-Beaune samt Pommard, berømte vinlandsbyer i Côte de Beaune.
Efter 14 dages gæring lagres vinen delvist på franske egefade i 10 måneder før flaskeaftapningen.
180 år efter grundlæggelsen i 1824 blev Seguin-Manuel i 2004 overtaget af Thibaut Marion, der efterfølgende har foretaget en grundig renovering.
Thibaut Marion er født ind i en familie af vindyrkere, der har været involveret i vin i 10 generationer.
Karrieren begyndte med syv års virke i familiens vinhus Chanson Père & Fils - og Thibault Marion lægger i dag al sin erfaring og energi i at producere store vine. |
|
✓ Velegnet til stegt fjerkræ og grillet
eller stegt lyst eller rødt kød
- prøv den til stegt kylling, bayonneskinke,
roastbeef, lam kebab og Camembert |
✓ Bedst fra 2 til 6 år efter høst |
✓ Nydes ved 15-16 °C |
|
2022 |
255,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BRG221
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om SEGUIN-MANUEL BOURGOGNE 'Pinot Noir' i årgang 2022: |
• 16,5/20 | BOURGOGNE AUJOURD'HUI |
|
|
|
CÔTE DE BROUILLY
Gabart-Laval |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
|
|
• "Côte de Brouilly er bestemt et skridt op ad stigen
i forhold til Brouilly, hvilket skyldes,
at vinmarkerne er beliggende på skråningerne af Mont Brouilly.
... Côte de Brouilly har en utrolig karakter af frugt,
fylde, krydderier og druer!"
Serena Sutcliffe,
BOURGOGNE VINE |
• "Fra de solrige skråninger,
er fyldigere, mere modne, kraftigere og skarpere
i den betydning at de er bedre definerede end Brouilly!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE |
• "Den mest centralt beliggende cru af Beaujolais,
denne bakketop producerer slanke, finkornede Beaujolais,
i modsætning til Brouilly, som generelt er mere kødfulde og bredere."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE |
|
Dyb granatrød farve,
komplekse aromaer af
små røde frugter
- forstærket af blomsterdufte
og med en livlig og robust gane |
Gamay (100%)
Appellation: Côte de Brouilly
Ejer: Vinhuset Gabart-Laval (JB Audy)
Markbeliggenhed: Skråningerne af Mont Brouilly
Jordbund: Granitjord rig på alluvium
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Gæring ved maceration carbonique under temperaturkontrol - traditionelt for Beaujolais
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
I den nordllige del af vindistriktet Beaujolais finder man de såkaldte Beaujolais Crus, 10 navngivne kommuner hvis vine anses for så fremragende, at de fortjener deres egne appellationer.
Côte de Brouilly er en af disse 10 crus. De omkring 320 ha vinmarker producerer fyldige og elegante vine..
Vinhuset Gabart-Lavals bud på Côte de Brouilly er lagret på rustfri ståltanke - ingen eg, for bevarelse af den frugtige smag.
Vinhuset Gabart-Laval - ejet af Jean-Baptiste Audy - står bag og borger for kvaliteten.
|
|
✓ Velegnet til lyst og rødt kød
- charcuteri og gryderetter
|
✓ Bedst fra 2 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 14-18 °C |
|
2022 |
129,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BBC221
|
13,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
L. Tramier & Fils · Mercurey |
|
|
JULIÉNAS
Collection Tramier
L. Tramier & Fils |
|
Årgang 2020: 128,00 DKK
Årgang 2022: 155,00 DKK |
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
|
|
• "De højt beliggende vinmarker
i Juliénas
giver vine, der er indbegrebet af,
hvad Beaujolais Grands Crus bør være.
De er vidunderligt robuste
med overvældende frugt i ungdommen,
positivt sprøde i munden,
men med en rygrad, der lover videre udvikling,
hvis man kan lade være med at åbne flasken for tidligt!"
Serena Sutcliffe,
BOURGOGNE VINE |
• "Juliénas, det nordligste cru,
skaber mere alvorlige vine,
med tungere krop og struktur og krydret smag.
Vi er på vej ud fra Gamays soppebassin til dybere vand!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE |
• "Juliénas er den mest 'komplette' cru i Beaujolais
i hvilken de øvrig ni crus karakteristika synes at forenes ..."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE |
|
Dyb rubinrød farve,
rige aromaer af
fersken, kirsebær og jordbær
- delikat og elegant i smagen
med lang og frugtig finish |
Gamay (100%)
Appellation: Juliénas
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Den sydlige og sydvestlige side af Mont de Bessay, det ultimative Beaujolais-højdedrag, på kanten af Mâconnais
Jordbund: Granitjord rig på alluvium
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Gæring ved maceration carbonique under temperaturkontrol - traditionelt for Beaujolais
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 8.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset
I den nordllige del af vindistriktet Beaujolais finder man de såkaldte Beaujolais Crus, 10 navngivne kommuner hvis vine anses for så fremragende, at de fortjener deres egne appellationer.
Juliénas er en af disse 10 crus. De omkring 600 ha vinmarker producerer vine med virkelig rygrad.
Vinhuset Tramiers bud på Juliénas er lagret på rustfri ståltanke - ingen eg, for bevarelse af den frugtige smag.
L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.
|
|
✓ Velegnet til lyst og rødt kød,
charcuteri, fjerkræ i sauce,
fuglevildt og milde oste
- prøv den til poulard med ris, coq au vin,
andeconfit, drosler, vagtler og agerhøne |
✓ Bedst fra 2 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 14-18 °C |
|
2020 |
128,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BBC201
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
2022 |
155,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BBC222
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
|
MOULIN À VENT
Collection Tramier
L. Tramier & Fils |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
|
|
• "Moulin-à-Vent er den største
af de ti Beaujolais Grands Crus.
Det siges, at det er den vin,
der mest ligner en Pinot Noir fra Côte d'Or,
når den har fået flaskealder
... har virkelig race forenet med struktur og længde!"
Serena Sutcliffe,
BOURGOGNE VINE |
• "Moulin-à-Vent er den vægtigste:
kraftfuld, fint struktureret og burgundisk i sin stil;
den skal have tid - fem år, ti år,
eller endnu længere for de bedste årgange
- for at nå toppen!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE |
• "Mouliin-à-Vent er potentielt
den mest strukturerede
og elegante cru i Beaujolais."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE |
|
Rubin til mørk granat i farven,
aromaer med både blomster og frugt
- fyldig og kompleks i smagen
med anstrøg af iris,
krydderi og moden frugt |
Gamay (100%)
Appellation: Moulin-à-Vent
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Kommunerne Romanèche-Thorins og Chénas
Jordbund: Granitjord med højt magnesiumindhold
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Gæring ved maceration carbonique under temperaturkontrol - traditionelt for Beaujolais
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 8.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset
I den nordllige del af vindistriktet Beaujolais finder man de såkaldte Beaujolais Crus, 10 navngivne kommuner hvis vine anses for så fremragende, at de fortjener deres egne appellationer.
Moulin-à-Vent er en af disse 10 crus. Vinene fra de godt 600 ha vinmarker i Moulin-à-Vent er de højest værdsatte af alle Crus Beaujolais.
Vinhuset Tramiers bud på Moulin-à-Vent er lagret på rustfri ståltanke - ingen eg, for bevarelse af den frugtige smag.
L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.
|
|
✓ Velegnet til rødt kød - stegt eller i sauce,
indmad, vildtretter og oste med smag
- prøv den til oksehøjreb, pandestegt entrecote,
boeuf bourguignon, hareragout, fasan i rødvin
og oste som Beaufort og Chevrotin |
✓ Bedst fra 2 til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 14-18 °C |
|
2020 |
155,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BBC202
|
13,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Antoine Olivier · Domaine Olivier |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
Fadlagret |
|
• "Antoine Olivier er passioneret omkring Santenay blanc,
men hans røde vine er bestemt også gode!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY |
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE |
• "De mange mesterkokke, der samarbejder med Antoine Olvier,
værdsætter kvaliteten og originaliteten på hans vine."
LECHEF.COM |
|
Mørk, granatrød farve,
intens aroma
af sorte frugter,
kraftige, ristede noter
i smagen |
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade
80% fra Noizons-markerne i Pommard - les Noizons og les Petits Noizons er nogle af de bedste village-vinmarker i Pommard, de to marker er også benævnt "deuxièmes cuvées".
25 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Kun let 'pigeage', skånsomt for en blød ekstraktion.
14 måneders lagring på egefade (1/3 nye, 1/3 et-års, 1/3 to-års).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring.
Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse. |
|
✓ Velegnet til kraftige retter af vildt,
får, ragout, andeconfit og stærke oste
- prøv den til fasan, vildsvineterrin,
koteletter af fårekød, røget gåsefilet,
entrecote
og Munster |
✓ Bedst fra 4 til 15 år efter høst |
✓ Nydes ved 15-18 °C |
|
2012 |
369,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BPM121
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om OLIVIER POMMARD i årgang 2012: |
• 15,5/20 | "Tannin encore un peu sévère mais il y a une belle matière derrière. Apogée: de 2014 à 2021."
BETTANEDESSEAUVE.COM
• "Here the nose is concentrated, yet tighter. Textured ripe tannin but surrounded by fresh, dark fruit flavour. Serious wine, just a hint of bitterness in the finish – from transient oak, probably."
Bill Nanson, THE BURGUNDY REPORT, July 2014 |
• 15,5/20 | "Finement épicé, délicatement tannique, gracieusement servile en saveurs fondues et incisées, ce Pommard sous ses aspects tranquilles n'en demeure pas moins attentif et volontaire. A boire pour la sapidité et les saveurs pinotantes qui l'animent! Accord mets-vins avec ce vin: Une viande rouge rôtie ou braisée. Un gibier à plumes ou à poils."
GAULTMILLAU.FR/VIN |
|
Thibaut Marion · Domaine Seguin-Manuel |
|
|
POMMARD
Petits Noizons
Domaine Seguin-Manuel |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
Økologisk |
Fadlagret |
|
• "Et sikkert kort!"
LE GUIDE HACHETTE
DES VINS |
• "En produktion af høj kvalitet,
der kan tjene som et benchmark i sin sektor.
En sikker adresse!"
Bettane & Desseauve
LE GRAND TASTING |
• "Thibaut er en talentfuld vinmager
- ikke kun anset som sådan blandt dem, der nyder hans vine,
men respekteret af mange af hans ligemænd.
Thibauts vine repræsenterer god værdi på markedet.
... Hvis man er på udkig efter
en prismæssigt overkommelig, godt lavet Bourgogne,
skal man ikke kigge længere end her."
Neal Martin,
Robert Parker's WINE ADVOCATE |
|
Dyb rubinrød,
aromaer af frisk, rød bærfrugt,
noter af blomster og skovbund
- afbalanceret med bløde tanniner,
struktur
og god syre |
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade
Petits Noizons-marken er beliggende i 300 meters højde med eksponering mod syd og med udsigt over vinlandsbyen Pommard.
Jordbunden består af ler og kalksten, jernoxid og småsten.
Seguin-Manuel dyrker på tre parceller på i alt 0,30 ha.
Vinstokkene er 60 år gamle.
Hver menneskelig indgriben er gennemtænkt med respekt for miljøet, stedet og vinen.
Økologisk kontrol (certificering siden 2015-årgangen), pløjning af jorden, kontrol med udbytte med beskæring og grøn høst, bladstripping.
Håndplukning, dobbelt sortering, naturlig gæring på rustfri ståltanke i 16 dage, temperaturkontrol.
Lagring
på egefade (20% nye) i 14 måneder, aftapning med en let filtrering for bevarelse af organoleptiske kvaliteter.
Årlig produktion hen ved 2.500 flasker.
180 år efter grundlæggelsen i 1824 blev Seguin-Manuel i 2004 overtaget af Thibaut Marion, der efterfølgende har foretaget en grundig modernisering af vinhuset.
Thibaut Marion er født ind i en familie af vindyrkere, der har været involveret i vin i ti generationer. Karrieren begyndte med syv års virke i familiens vinhus Chanson Père & Fils - og Thibault Marion lægger i dag al sin erfaring og energi i at producere store vine.
Markarealet er vokset til 8,5 ha, og produktionen er certificeret økologisk siden årgang 2015.
Seguin-Manuel har således egne marker, men fungerer også som vinhandelshus med en produktion fra indkøbte druer.
Den samlede årlige produktion er på omkring 100.000 flasker. |
|
✓ Velegnet til kraftige retter af vildt,
får, ragout, andeconfit og stærke oste
- prøv den til fasan, vildsvineterrin,
koteletter af fårekød, røget gåsefilet,
entrecote
og Munster |
✓ Bedst fra 4-7 til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 15-18 °C |
|
2017 |
399,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BPM172
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om SEGUIN-MANUEL POMMARD 'Petits Noizons' i årgang 2017: |
• 89-91/100 | "The 2017 Pommard Les Petits Noizons offers brisk red cherry and crushed strawberry scents on the nose, the fruit a little darker than the Volnay Vieilles Vignes. The medium-bodied palate shows supple tannin and a fine bead of acidity. Vibrant and fresh, with gentle grip on the tart finish. I can see this fleshing out into a fine Pommard.
Drinking window: 2020 - 2028."
Neal Martin, VINOUS, January 2019 |
• 16/20 | "Ce pommard puissant en goût mais fin en tannins provient d'une parcelle d'altitude (300 m) plantée de 0,30 hectare de vielles vignes de 60 ans à l'exposition plein sud. On le voit velouté, croquant de fruits très noirs. A boire entre 2021 et 2028."
bettane+desseauve, GUIDE DES VINS 2020 |
|
Le caveau · Domaine Olivier · Santenay |
|
|
SANTENAY
Le Temps des C(e)rises
Domaine Olivier |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
Fadlagret |
|
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY |
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE |
• "Domaine Oliviers røde vine fra Santenay og Savigny
er meget vellykkede og med vægt på frugt ..."
LEFIGARO.FR |
• "Antoine Oliviers Santenays er store vine til små priser!."
L'EXPRESS.FR |
|
Lys rubin farve.
Friske røde frugter.
Livlig, med delikat finish |
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade
Kirsebærrenes tid fremkalder for alle foråret, varmen, den genfødte naturs sødme. Historisk set er denne i fransktalende lande meget kendte sang også symbolet på modstand og frihed. For Antoine Olivier er "Le Temps des C(e)rises" et blink med øjet, hans bidrag til at hjælpe os gennem vores problemfyldte tid ved hjælp af den glæde, som denne Santenay bringer - frisk, behagelig, og til at drikke ung til et enkelt og hyggeligt køkken.
35 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Ingen 'pigeage', for en blød ekstraktion.
12 måneders lagring på egefade (1/5 nye, 1/5 et-års, 1/5 to-års ...).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring eller filtrering.
Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse. |
|
✓ Velegnet til
rødt kød, fjerkræ og fisk |
✓ Bedst fra 2 til 6-7 år efter høst |
✓ Nydes ved 14-16 °C |
|
Om OLIVIER SANTENAY 'Le Temps des C(e)rises' i årgang 2019: |
• "Half domaine grapes and others from friends – six plots.
Extra width and extra freshness of dark fruit. Fuller, more structure, also more depth of dark flavour, almost licorice. A great finish. Yum!"
Antoine Olivier, BURGUNDY REPORT, November 2020 |
|
2020 |
299,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BSN201
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Premier Cru Beaurepaire · Santenay |
|
|
SANTENAY
Premier Cru Beaurepaire
Domaine Olivier |
|
Rødvin
- fra BOURGOGNE |
TØR |
Fadlagret |
|
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY |
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE |
• "Domaine Oliviers røde vine fra Santenay og Savigny
er meget vellykkede og med vægt på frugt ..."
LEFIGARO.FR |
• "Antoine Oliviers Santenays er store vine til små priser!."
L'EXPRESS.FR |
|
Fremstår fin og elegant,
ren i næsen med blomster,
rosenblade, pæon, viol
- samt røde frugter
med nuancer af lakrids
På ganen fine tanniner
med potentiale
En vin i balance
mellem intensitet og finesse |
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade
Fra grand cru-marken Beaurepaire i Santenay.
Beaurepaire er en af de mest centrale af Santenays Premier Cru vinmarker, som ligger på bjergsiden over selve landsbyen. Den stejle skråning her og sydlig eksponering giver anledning til en alsidig terroir, og både Pinot Noir og Chardonnay er plantet her.
Beaurepaire Premier Cru-vinene er gerne rige og ganske robuste, de røde med noter af krydderier og vilde frugter.
40 år gamle vinstokke på 1 ha jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Kun let 'pigeage', skånsomt for en blød ekstraktion.
12 måneders lagring på egefade (1/3 nye, 1/3 et-års, 1/3 to-års).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring eller filtrering.
Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse. |
|
✓ Velegnet til jagtretter
og stegt og grillet rødt kød
- prøv den til agerhøne, hare, kaninstuvning,
lam, grillet fasan i fløde og chateaubriand |
✓ Bedst fra 4 til 15 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 °C |
|
2013 |
269,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: BSN131
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om OLIVIER SANTENAY 'Premier Cru Beaurepaire' i årgang 2013: |
• 15,5/20 | "Nez de cerise que l'on retrouve dans une bouche au tannin frais et accompli. Apogée: de 2015 à 2020."
bettane+desseauve, BETTANEDESSEAUVE.COM |
|
|
... om
BOURGOGNE og vin · udvalgte links |
|
|
officielle side (en/fr m.fl) |
|
|
mosaikken i Bourgogne (en) |
|
|
Fagan om de hvide vine (en) |
|
|
Fagan om de røde vine (en) |
|
|
om pointgivning af vine o.a. (da) |
|
|
om pointgivning af vine o.a. (en) |
|
|
fra Wine Scholar Guild (en) |
|
|
fra Wine Scholar Guild (en) |
|