BOURGOGNE

Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

Vine fra BOURGOGNE
Hvide
Bourgogne
Chablis
Saint-Véran
Savigny-lès-Beaune
Røde
Bourgogne
Crus Beaujolais
Pommard
Santenay
Info
 
udvalgte links



Vinliste

HVIDE vine


Bourgogne

L. Tramier & Fils · Mercurey
L. Tramier & Fils · Mercurey
 
COTEAUX BOURGUIGNONS Blanc
Taverdet
Collection Tramier

L. Tramier & Fils
 
Årgang 2018: 109,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
   

TRAMIER COTEAUX BOURGUIGNONS 'Blanc' Taverdet

Sagt & skrevet:

• "Dette vinhandelshus
- beliggende i Mercurey i Saône-et-Loire -
ledes af Laurent Dufouleur,
den sidste 'négociant-éleveur'
i denne vinlandsby."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS

Nyhed 2020

Ren blomsternæse (akacia),
livlig i smagen
- med en behagelig frugtig finesse
og stor friskhed

Chardonnay & Aligoté

Appellation: Coteaux Bourguignons
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Grande Bourgogne
Jordbund: Kalkjord, marly kalk og sten
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Traditionel gæring under temperaturkontrol - druerne vinificeres hver for sig, og blandingen foregår efterfølgende
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 15.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset


Appellationen Coteaux Bourguignons (Bourgognes skråninger) er blot fra 2011, men traditionen med at blande druerne Gamay og Pinot Noir går langt tilbage i tiden.
Vinen er slet ikke så almindelig, som navnet antyder - der var i 2018 blot 270 ha (under 1% af arealet i hele Bourgogne), som giver disse vine, 240 ha med rød og 30 ha med hvid.

I den færdigblandede vin bidrager Chardonnay med kompleksitet og Aligoté med friskhed.
Blandingsforholdet kan variere fra år til år for at opnå den helt rette typicitet.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.
Velegnet som aperitif
og til fisk og skaldyr

- prøv den til pasta, fed fisk (laks,tun)
milde og bløde oste
samt røget/saltet kød
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 11-13 ºC
Om TRAMIER COTEAUX BOURGUIGNONS i årgang 2016:
85/100 | "With its small proportion of Aligoté in the blend, this crisp, fruity wine is lively with acidity. Citrus flavors are given an extra fillip by a zingy aftertaste. Drink now."
Roger Voss, WINE ENTHUSIAST, January 2017

Médaille d'Argent (Silver) | Concours Mondial des Féminalise Paris 2018

Très réussi | "Chardonnay (95 %) et aligoté composent un blanc au nez joliment floral (acacia). En bouche, le vin se montre vif et alerte, d'une agréable finesse fruitée.
Garde: 2018 - 2021. Production: 15.000 bouteilles. Elevage: En cuve. Température: 10 à 12 °C"
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019
2018
109,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBT181
12% vol.
Karton / 6 flasker

L. Tramier & Fils · Mercurey
L. Tramier & Fils · Mercurey
 
BOURGOGNE Chardonnay
Tiserny
Collection Tramier

L. Tramier & Fils
 
Årgang 2018: 139,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
TRAMIER BOURGOGNE CHARDONNAY Tiserny
Sagt & skrevet:
• "En frisk og frugtig vin,
det er fuld af lys og attraktiv fersken- og æblesmag.
Vinen har frisk syrlighed og en blød konsistens,
der åbner godt."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE
Smuk gylden farve
med grønne nuancer,
fuld af frugt
- frisk, ikke fadlagret,
tør og godt afbalanceret

Chardonnay (100%)

Appellation: Bourgogne
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: I det centrale Bourgogne
Jordbund: Mergeljorder med granit
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Traditionel gæring i 10 dage under temperaturkontrol
Lagring: På rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 20.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset


Tiserny er en kendt lokalitet - lieu-dit - i det centrale Bourgogne.

Vine af Chardonnay-druen er ofte lagret på egefade.
For at skabe en frugtig og frisk Chardonnay-vin er denne netop ikke lagret på fade, men på rustfri ståltanke.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.
Velegnet til fiskeretter,
forretter og charcuteri

- prøv den til grillet eller stegt fisk,
snegle, pizza, bagt skinke, gedeoste
eller som aperitif
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2018
139,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCD181
13% vol.
Karton / 6 flasker






Chablis

Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
 
CHABLIS
Domaine Vrignaud
 

Årgang 2017: 184,00 DKK
Årgang 2018: 184,00 DKK

Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS
Sagt & skrevet:
• "Tiltalende Chardonnay-drevet Chablis."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
• "Et stenet, mineralsk underlag markerer denne stålsatte Chablis,
med citron, æble og jordaroma,
der stemmer i for at give den overordnede harmoni.
Den lange finish viser noter af østers og friskpresset citron."
Bruce Anderson,
WINE SPECTATOR
Notabelt godt afbalanceret
med en levende syre
og noter af sprød frugt
- en klassisk Chablis-profil
med perfekt balance
mellem friskhed og rigdom!

Chardonnay (100%)

Appellation: Chablis
Ejer: Familien Vrignaud
Ledelse: Guillaume Vrignaud
Miljøpolitik: Økologisk vinavl
Ejendom: 29 ha
Vinmarker: 13,88 ha anvendes til den traditionelle Chablis
Markbeliggenhed: I Chablis på skråningerne mod nordøst og på plateauerne
Jordbund: Kimmeridge-kalk
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
Markarbejde: Fjernelse af knopskud, udbyttereduktion
Høstmetode: Maskinel, hvert plot høstes og vinificeres separat, så potentialet i de forskellige terroirs kan udtrykkes
Vinifikation:
Naturligt gæring i 5 måneder på temperaturregulerede tanke, malolaktisk gæring, hver cuvée vurderes for sig for at opnå den optimale blend af de forskellige terroirs
Lagring:
8 måneder på bærmen på rustfri ståltanke
Restsukker; 1,5 g/l *
Vinsyre: 4 g/l *
Udbytte: 56 hl/ha *
Produktion: 50.000 flasker * - domaineaftappet
* kan variere med årgangen

Domaine Vrignauds traditionelle Chablis kommer fra et stort ler- og kalkstensplateau, der giver vinen al dens mineralitet.
De væsentligste marker er Champréaux og la Bralée - førstnævnte giver mineralitet og finesse, mens den anden bidrager med rundhed og noter af frisk frugt.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk og skaldyr

- prøv den til røget ål, marineret laks,
omelet med tun, snegle, charcuteri,
gedeoste og oste fra Gruyère
Bedst fra 3 til 5 år efter høst
- kan henlægges i op til 10 år
Nydes ved 12 ºC
2017
184,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL171
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS i årgang 2017:
88/100 | "The 2017 Chablis has a pretty bouquet with hints of white flower complementing the citrus fruit and Granny Smith apple aromas. This is nicely detailed. The palate is fresh and vibrant with crisp acidity, fine focus and impressive depth if not complexity towards the finish. Certainly one of the better Chablis Villages in this growing season. Tasted blind at the BIVB Chablis tasting. Drinking window: 2018 - 2022."
Neal Martin, VINOUS, May 2018


15-16/20 | "Bouche fraîche, limpide et mûre, chair ciselée et suave, finale salivante et pure dans ce beau chablis."
LA REVUE DU VIN DE FRANCE, Juin 2018
88/100 | "This ripe wine is full of yellow fruits that are balanced by crisp acidity. A creamy texture gives a smooth character that contrasts with freshness at the end. Drink from late 2019."
ADVANCED MARCH BUYING GUIDE, March 2019


Très réussi | "Cette cuvée est à la fois élégante par ses arômes et généreuse par ses saveurs. Le nez s'exprime sur la fleur et le fruit. La bouche est ample, fraîche et fruitée, la tension minérale assurante la longeur et l'équilibre.
Garde: 2020 - 2024. Production: 42.544 bouteilles. Elevage: En cuve.
"
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2020
2018
184,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL181
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS i årgang 2018:
89/100 | "From a blend of different parcels, this wine offers plenty of ripe apple flavors and a steely, crisp texture. The wine's freshness is palpable, lively and ready to drink from 2020."
Roger Voss, WINE ENTHUSIAST, December 2019

87/100 | "The 2018 Chablis Village has a surprisingly reserved bouquet that demands some coaxing from the glass. Eventually it reveals attractive notes of lemon thyme and touches of honeysuckle. The palate is well balanced with a little fatness on the entry. It loses delineation and tension midway and feels just a little flat on the finish, which is a pity because the aromatics have plenty to offer. I would drink this over the next 3–5 years. Drinking window: 2020 - 2025."
Neal Martin, VINOUS, September 2020
"Nous avons sélectionné ce joli Chablis 2018, au beau nez où se marie des notes boisées fines et une grande fraîcheur minérale complétée par une touche épicée et poivrée."
GUIDE VINS DUSSERT-GERBER 2021

Premier Cru Fourchaume · Chablis
Premier Cru Fourchaume · Chablis
 
CHABLIS
Premier Cru Fourchaume

Domaine Vrignaud
 
Årgang 2016: 269,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS Premier Cru Fourchaume
Sagt & skrevet:
• "Guillaume Vrignaud tilhører den unge generation af vinmagere,
der ikke tøver med at udveksle erfaringer for at skabe bedre vine."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS
• "Man finder hos Guillaume Vrignaud vine med en smuk renhed,
sprøde og som virkelig er tro mod deres terroir ..."
Emmanuel Delmas,
SOMMELIER-VINS.COM
Elegant og kompleks
Fourchaume
med alt i finesse,
elegance og balance,
indtagende citrus og grønne æbler,
nuancer af eksotisk frugt
og en knivskarp syrestruktur
med masser
af underliggende mineralitet
- lang eftersmag
med citrus og mineraler!

Chardonnay (100%)

Appellation: Chablis Premier Cru
Ejer: Familien Vrignaud
Ledelse: Guillaume Vrignaud
Miljøpolitik: Økologisk vinavl
Ejendom: 29 ha
Vinmarker: 4 ha anvendes til Premier Cru Fourchaume
Markbeliggenhed: I Chablis på Côte de Fontenay
Jordbund: Kimmeridge-kalk
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
Markarbejde: Fjernelse af knopskud, udbyttereduktion
Høstmetode: Maskinel, hvert plot høstes og vinificeres separat, så potentialet i de forskellige terroirs kan udtrykkes
Vinifikation:
Naturligt gæring i 5 måneder på temperaturregulerede tanke, malolaktisk gæring, hver cuvée vurderes for sig
Lagring: 10 måneder på bærmen på rustfri ståltanke
Restsukker; 1,5 g/l *
Vinsyre: 3,5 g/l *
Udbytte: 15 hl/ha *
Produktion: 15.000 flasker * - domaineaftappet
* kan variere med årgangen

Premier cru-marken Fourchaume er med sine 4 ha den største parcel på Vrignaud-domænet.
Denne Chablis Premier Cru Fourchaume koncentrerer paletten af karakteristiske aromaer af terroiren af Grands Vins de Chablis.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk i sauce,
krebsdyr og kogt fjerkræ

- prøv den til foie gras, grillet hummer,
østers, filet af sole, laks quenelles,
mulle, pighvar og kylling i flødesauce
Bedst fra 5 til 7 år efter høst
- kan henlægges i op til 15 år
Nydes ved 14 ºC
2016
269,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL161
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2016:
16,5/20 | "Nez riche avec ces notes d'abricot et de mirabelle. Grosse matière en bouche, avec de la pureté et une finale saline."
BOURGOGNE AUJOURD'HUI, Juillet 2017


91/100 | "The 2016 Chablis Fourchaume 1er Cru has a well-executed bouquet with fresh green apple and wet limestone scents, strict and linear, very Chablis. The palate is very well balanced with a fine bead of acidity, one of the more graceful and elegant Fourchaume in this vintage with a precise, slightly nutty finish that lingers in the mouth. Enjoy this over the next 6 to 10 years. Tasted blind at the BIVB Chablis tasting. Drinking window: 2019 - 2028."
Neal Martin, VINOUS, May 2018
Réussi | "Encore fermé au nez, ce 1er cru se montre fruité et rond en bouche.
Garde: 2019 - 2023. Production: 7.809 bouteilles. Elevage: En cuve."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019






Saint-Véran

Château de la Greffière · La Roche Vineuse
Château de la Greffière · La Roche Vineuse
 
SAINT-VÉRAN
Château de la Greffière
 
Årgang 2020: 156,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
HVE3
Miljømærke
Lagret på egefade
Fadlagret
CHÂTEAU DE LA GREFFIÈRE SAINT-VÉRAN
Sagt & skrevet:
• "... masser af frugt, passende syreindhold
og en relativt blød, rund,
kærtegnende, teksturel sanselighed."
Robert M. Parker,
THE WINE ADVOCATE
• "Moden, smag af abrikos og mango,
med antydninger af banan,
cremet og understøttet af livligt syreindhold,
afsluttet med krydderier
og noter af grapefrugtskal."
Bruce Sanderson,
WINE SPECTATOR
• "Lysegul med gyldne refleksioner,
denne Saint-Véran leverer en kompleks næse
af hvide blomster og abrikos
understøttet af mineraltoner.
Ganen er sprød, intens, velafbalanceret og elegant."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS
Nyhed 2020
Lys gul i farven,
aromaer af
frisk mandel og honning
- en tør og rund vin

Chardonnay (100%)
- lagret på egefade

Appellation: Saint-Véran
Ejer: Familien Greuzard
Ledelse: Xavier Greuzard
Miljøpolitik:
Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Ejendom: 37 ha
Vinmarker: 2 ha 60 a anvendes til denne Saint-Véran
Jordbund: Ler og kalksten
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
Vinifikation og lagring:
40% af vinen lagres på egetræsfade, fermentering på mellem 15 og 20 dage ved en maksimal temperatur på 18 °C,
vinen og bærmen omrøres hver måned, mens den malolaktisk gæring afventes - når denne gæring er færdig, blandes vinen fra fadene til aftapning

Produktion: Omkring 20.000 flasker årligt - slotsaftappet


Château de la Greffière ligger i La Roche Vineuse i regionen Mâcon i det sydlige Bourgogne.
Godset dateres tilbage til 1585. I 1789 blev vinkælderen bygget, og selve slottet er fra 1830.
Den nuværende ejerfamilie Greuzard erhvervede ejendommen i 1924 og er 4. generation af Greuzard-familien på godset.


Haute Valeur Environnementale niveau 3 er den højeste af tre miljøcertificeringsniveauer for fransk landbrug.

Velegnet til fisk, skaldyr,
gedeost og Comté-oste

- prøv den til gratinerede østers,
andouillette i hvidvin,
kalveblanquette og kalvefrikassé
med kantareller
Bedst fra 1 til 6 år efter høst
Nydes ved 11-12 ºC
Om CHÂTEAU DE LA GREFFIÈRE SAINT-VÉRAN i årgang 2018:
16/20 | "Arômes élégants, précis, sur des notes de pamplemousse, de fleurs blanches... Le vin est bien équilibré entre minéralité et fruité gourmand, le tout avec une belle longeur."
BOURGOGNE AUJOURD'HUI, Juin-Juillet 2019
 
2020
156,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBV201
13% vol.
Karton / 6 flasker



Savigny-lès-Beaune

Savigny-lès-Beaune
Savigny-lès-Beaune
 
SAVIGNY-LÈS-BEAUNE
les Vermots

Domaine Olivier
 
Årgang 2012: 219,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
OLIVIER SAVIGNY-LÈS-BEAUNE les Vermots
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "De mange mesterkokke, der samarbejder med Antoine Olvier,
værdsætter kvaliteten og originaliteten på hans vine."
LECHEF.COM
Flot, blød,
vinøs hvidvin
- rig og smøragtig
med overtoner
af tropiske frugter.

Chardonnay (100%)

Fra marken les Vermots i Savigny-lès-Beaune i den øvre del af landsbyen på skråninger ved vandløbet Rhoin.
Jordbunden består af ler og kalksten, og marken har en sydvestlige eksponering - og er bevokset med 35 år gamle vinstokke.
Gæring og lagring på rustfri ståltanke for bevarelse af den rene frugt.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til fisk og skaldyr,
varme patéer og terriner

- prøv den til torsk med cikorie, krebsebisque,
grillet hummer, varme østers, knude,
fisk i gelé og laks quenelles
Bedst fra 3 til 10 år efter høst
Nydes ved 12 ºC
2012
219,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBS121
13% vol.
Karton / 6 flasker




RØDE
vine


Bourgogne

Laurent Dufouleur · L. Tramier & Fils
Laurent Dufouleur · L. Tramier & Fils
 
COTEAUX BOURGUIGNONS Rouge
Taverdet
Collection Tramier

L. Tramier & Fils
 
Årgang 2016: 99,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
   

TRAMIER COTEAUX BOURGUIGNONS 'Rouge' Taverdet

Sagt & skrevet:

• "Louis Tramier bosatte sig i 1842
på højderne af landsbyen Jamproyes i Mercurey.
I kældrene, der er hugget ud i klippen,
lagres ikke mindre end 200.000 flasker med omhu.
Tramiers røde Coteaux Bourguignons er
definitionen på en fornøjelsesvin!"
LE GUIDE HACHETTE DES VINS

Nyhed 2020

Mørk frugt, kirsebær
og strejf af krydderi.
- smidig og silkeagtig,
livlig, frisk og frugtig

Gamay & Pinot Noir

Appellation: Coteaux Bourguignons
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Grande Bourgogne
Jordbund: Ler, kalksten og granitjord
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Traditionel gæring med pigeage under temperaturkontrol - druerne vinificeres hver for sig, og blandingen foregår efterfølgende
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 15.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset


Appellationen Coteaux Bourguignons (Bourgognes skråninger) er blot fra 2011, men traditionen med at blande druerne Gamay og Pinot Noir går langt tilbage i tiden.
Vinen er slet ikke så almindelig, som navnet antyder - der var i 2018 blot 270 ha (under 1% af arealet i hele Bourgogne), som giver disse vine, 240 ha med rød og 30 ha med hvid.

I den færdigblandede vin bidrager Gamay med smidighed, frugtighed og fine tanniner og Pinot Noir med struktur, kompleksitet, krop og finesse.
Blandingsforholdet kan variere fra år til år for at opnå den helt rette typicitet.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.
Velegnet til charcuteri,
grill, fjerkræ og pastaretter

- prøv den til
porcherede æg i rødvinssauce,
oeufs en meurette
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 12-14 ºC
2016
99,00 DKK
750 ml
Varenr.: BRT161
12,5% vol.
Karton / 6 flasker

Le caveau · L. Tramier & Fils · Mercurey
Le caveau · L. Tramier & Fils · Mercurey
 
BOURGOGNE Pinot Noir
La Minée

Collection Tramier
L. Tramier & Fils
 
Årgang 2018: 139,00 DKK
Årgang 2020: 169,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
TRAMIER BOURGOGNE PINOT NOIR La Minée
Sagt & skrevet:
• "Ingen andre steder
smager Pinot Noir præcis
som i Bourgogne!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE
Mørk rubinfarve og aroma
med noter af røde frugter
- et godt attak af frugt i smagen
med modne tanniner
og en vedholdende afslutning

Pinot Noir (100%)

Appellation: Bourgogne
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Højlandet bag byen Beaune og i Côte Chalonnaise
Jordbund: Ler, kalksten og granitjord
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Traditionel gæring med pigeage under temperaturkontrol
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Aftappet på vinhuset


Vinen er opkaldt efter La Minée, en kendt lokalitet - lieu-dit - i det centrale Bourgogne.

Druerner er dyrket i højlandet bag byen Beaune og de små landsbyer i Côte Chalonnaise, og vinen er således en 100% Pinot Noir fra prestigefyldte terroirer og produceret i rustfri ståltanke for at fremstå med fuld og ren frugt.


L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.

Velegnet til hors d'oeuvres,
rødt grillet kød og
oste som Camenbert
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 12-14 °C
2018
139,00 DKK
750 ml
Varenr.: BRG181
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
2020
169,00 DKK
750 ml
Varenr.: BRG201
12,5% vol.
Karton / 6 flasker



Crus Beaujolais

L. Tramier & Fils · Mercurey
L. Tramier & Fils · Mercurey
 
JULIÉNAS
Collection Tramier
L. Tramier & Fils
 
Årgang 2018: 124,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
TRAMIER JULIÉNAS
Sagt & skrevet:
• "De højt beliggende vinmarker i Juliénas
giver vine, der er indbegrebet af,
hvad Beaujolais Grands Crus bør være.
De er vidunderligt robuste
med overvældende frugt i ungdommen,
positivt sprøde i munden,
men med en rygrad, der lover videre udvikling,
hvis man kan lade være med at åbne flasken for tidligt!"
Serena Sutcliffe,
BOURGOGNE VINE
• "Juliénas, det nordligste cru,
skaber mere alvorlige vine,
med tungere krop og struktur og krydret smag.
Vi er på vej ud fra Gamays soppebassin til dybere vand!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE
• "Juliénas er den mest 'komplette' cru i Beaujolais
i hvilken de øvrig ni crus karakteristika synes at forenes ..."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
Dyb rubinrød farve,
rige aromaer af
fersken, kirsebær og jordbær
- delikat og elegant i smagen
med lang og frugtig finish
Gamay (100%)

Appellation: Juliénas
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Den sydlige og sydvestlige side af Mont de Bessay, det ultimative Beaujolais-højdedrag, på kanten af ​​Mâconnais
Jordbund: Granitjord rig på alluvium
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Gæring ved maceration carbonique under temperaturkontrol - traditionelt for Beaujolais
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 8.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset


I den nordllige del af vindistriktet Beaujolais finder man de såkaldte Beaujolais Crus, 10 navngivne kommuner hvis vine anses for så fremragende, at de fortjener deres egne appellationer.
Juliénas er en af disse 10 crus. De omkring 600 ha vinmarker producerer vine med virkelig rygrad.

Vinhuset Tramiers bud på Juliénas er lagret på rustfri ståltanke - ingen eg, for bevarelse af den frugtige smag.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.

Velegnet til lyst og rødt kød,
charcuteri, fjerkræ i sauce,
fuglevildt og milde oste

- prøv den til poulard med ris, coq au vin,
andeconfit, drosler, vagtler og agerhøne
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 14-18 °C
2018
124,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBC181
13% vol.
Karton / 6 flasker

Moulin-à-Vent
Moulin-à-Vent
 
MOULIN À VENT
Collection Tramier
L. Tramier & Fils
 
ATTER PÅ LAGER!
Årgang 2019: 139,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
TRAMIER MOULIN À VENT
Sagt & skrevet:
• "Moulin-à-Vent er den største
af de ti Beaujolais Grands Crus.
Det siges, at det er den vin,
der mest ligner en Pinot Noir fra Côte d'Or,
når den har fået flaskealder
... har virkelig race forenet med struktur og længde!"
Serena Sutcliffe,
BOURGOGNE VINE
• "Moulin-à-Vent er den vægtigste:
kraftfuld, fint struktureret og burgundisk i sin stil;
den skal have tid - fem år, ti år,
eller endnu længere for de bedste årgange
- for at nå toppen!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE
• "Mouliin-à-Vent er potentielt
den mest strukturerede
og elegante cru i Beaujolais."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
Nyhed 2021
Rubin til mørk granat i farven,
aromaer med både blomster og frugt
- fyldig og kompleks i smagen
med anstrøg af iris,
krydderi og moden frugt


Gamay (100%)

Appellation:
Moulin-à-Vent
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: Kommunerne Romanèche-Thorins og Chénas
Jordbund: Granitjord med højt magnesiumindhold
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Gæring ved maceration carbonique under temperaturkontrol - traditionelt for Beaujolais
Lagring: Nogle måneder på rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 8.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset


I den nordllige del af vindistriktet Beaujolais finder man de såkaldte Beaujolais Crus, 10 navngivne kommuner hvis vine anses for så fremragende, at de fortjener deres egne appellationer.
Moulin-à-Vent er en af disse 10 crus. Vinene fra de godt 600 ha vinmarker i Moulin-à-Vent er de højest værdsatte af alle Crus Beaujolais.

Vinhuset Tramiers bud på Moulin-à-Vent er lagret på rustfri ståltanke - ingen eg, for bevarelse af den frugtige smag.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.

Velegnet til rødt kød - stegt eller i sauce,
indmad, vildtretter og oste med smag

- prøv den til oksehøjreb, pandestegt entrecote,
boeuf bourguignon, hareragout, fasan i rødvin
og oste som Beaufort og Chevrotin
Bedst fra 5 til mindst 10 år efter høst
Nydes ved 14-18 °C
2019
139,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBC191
13,5% vol.
Karton / 6 flasker






Pommard

Antoine Olivier · Domaine Olivier
Antoine Olivier · Domaine Olivier
 
POMMARD
Domaine Olivier
 
Årgang 2012: 369,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER POMMARD
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er passioneret omkring Santenay blanc,
men hans røde vine er bestemt også gode!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "De mange mesterkokke, der samarbejder med Antoine Olvier,
værdsætter kvaliteten og originaliteten på hans vine."
LECHEF.COM
Mørk, granatrød farve.
Intens aroma
af sorte frugter.
Kraftige, ristede noter
i smagen.
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

80% fra Noizons-markerne i Pommard - les Noizons og les Petits Noizons er nogle af de bedste village-vinmarker i Pommard, de to marker er også benævnt "deuxièmes cuvées".
25 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Kun let 'pigeage', skånsomt for en blød ekstraktion.
14 måneders lagring på egefade (1/3 nye, 1/3 et-års, 1/3 to-års).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring.


Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til kraftige retter af vildt,
får, ragout, andeconfit og stærke oste

- prøv den til fasan, vildsvineterrin,
koteletter af fårekød, røget gåsefilet,
entrecote og Munster
Bedst fra 4 til 15 år efter høst
Nydes ved 15-18 °C
2012
369,00 DKK
750 ml
Varenr.: BPM121
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER POMMARD i årgang 2012:
15,5/20 | "Tannin encore un peu sévère mais il y a une belle matière derrière. Apogée: de 2014 à 2021."
BETTANEDESSEAUVE.COM


"Here the nose is concentrated, yet tighter. Textured ripe tannin but surrounded by fresh, dark fruit flavour. Serious wine, just a hint of bitterness in the finish – from transient oak, probably."
Bill Nanson, THE BURGUNDY REPORT, July 2014
15,5/20 | "Finement épicé, délicatement tannique, gracieusement servile en saveurs fondues et incisées, ce Pommard sous ses aspects tranquilles n'en demeure pas moins attentif et volontaire. A boire pour la sapidité et les saveurs pinotantes qui l'animent! Accord mets-vins avec ce vin: Une viande rouge rôtie ou braisée. Un gibier à plumes ou à poils."
GAULTMILLAU.FR/VIN

Thibaut Marion · Domaine Seguin-Manuel
Thibaut Marion · Domaine Seguin-Manuel
 
POMMARD
Petits Noizons
Domaine Seguin-Manuel
 
Årgang 2017: 399,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
Lagret på egefade
Fadlagret
Økologisk vin
Økologisk
SEGUIN-MANUEL POMMARD 'Petits Noizons'
Sagt & skrevet:
• "Et sikkert kort!"
LE GUIDE HACHETTE
DES VINS
• "En produktion af høj kvalitet,
der kan tjene som et benchmark i sin sektor.
En sikker adresse!"
Bettane & Desseauve
LE GRAND TASTING
• "Thibaut er en talentfuld vinmager
- ikke kun anset som sådan blandt dem, der nyder hans vine,
men respekteret af mange af hans ligemænd.
Thibauts vine repræsenterer god værdi på markedet.
... Hvis man er på udkig efter
en prismæssigt overkommelig, godt lavet Bourgogne,
skal man ikke kigge længere end her."
Neal Martin,
Robert Parker's WINE ADVOCATE
Nyhed 2021
Dyb rubinrød,
aromaer af frisk, rød bærfrugt,
noter af blomster og skovbund
- afbalanceret med bløde tanniner,
struktur og god syre.

Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

Petits Noizons-marken er beliggende i 300 meters højde med eksponering mod syd og med udsigt over vinlandsbyen Pommard.
Jordbunden består af ler og kalksten, jernoxid og småsten.

Seguin-Manuel dyrker på tre parceller på i alt 0,30 ha.

Vinstokkene er 60 år gamle.
Hver menneskelig indgriben er gennemtænkt med respekt for miljøet, stedet og vinen.
Økologisk kontrol (certificering siden 2015-årgangen), pløjning af jorden, kontrol med udbytte med beskæring og grøn høst, bladstripping.
Håndplukning, dobbelt sortering, naturlig gæring på rustfri ståltanke i 16 dage, temperaturkontrol.
Lagring på egefade (20% nye) i 14 måneder, aftapning med en let filtrering for bevarelse af organoleptiske kvaliteter.

Årlig produktion hen ved 2.500 flasker.

180 år efter grundlæggelsen i 1824 blev Seguin-Manuel i 2004 overtaget af Thibaut Marion, der efterfølgende har foretaget en grundig modernisering af vinhuset.
Thibaut Marion er født ind i en familie af vindyrkere, der har været involveret i vin i ti generationer. Karrieren begyndte med syv års virke i familiens vinhus Chanson Père & Fils - og Thibault Marion lægger i dag al sin erfaring og energi i at producere store vine.
Markarealet er vokset til 8,5 ha, og produktionen er certificeret økologisk siden årgang 2015.
Seguin-Manuel har således egne marker, men fungerer også som vinhandelshus med en produktion fra indkøbte druer.
Den samlede årlige produktion er på omkring 100.000 flasker.

Velegnet til kraftige retter af vildt,
får, ragout, andeconfit og stærke oste

- prøv den til fasan, vildsvineterrin,
koteletter af fårekød, røget gåsefilet,
entrecote og Munster
Bedst fra 4-7 til mindst 10 år efter høst
Nydes ved 15-18 °C
2017
399,00 DKK
750 ml
Varenr.: BPM172
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om SEGUIN-MANUEL POMMARD 'Petits Noizons' i årgang 2017:
89-91/100 | "The 2017 Pommard Les Petits Noizons offers brisk red cherry and crushed strawberry scents on the nose, the fruit a little darker than the Volnay Vieilles Vignes. The medium-bodied palate shows supple tannin and a fine bead of acidity. Vibrant and fresh, with gentle grip on the tart finish. I can see this fleshing out into a fine Pommard.
Drinking window: 2020 - 2028."
Neal Martin, VINOUS, January 2019
16/20 | "Ce pommard puissant en goût mais fin en tannins provient d'une parcelle d'altitude (300 m) plantée de 0,30 hectare de vielles vignes de 60 ans à l'exposition plein sud. On le voit velouté, croquant de fruits très noirs. A boire entre 2021 et 2028."
bettane+desseauve, GUIDE DES VINS 2020






Santenay

Le caveau · Domaine Olivier · Santenay
Le caveau · Domaine Olivier · Santenay
 
SANTENAY
Le Temps des C(e)rises

Domaine Olivier
 
Årgang 2016: 229,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER SANTENAY Le Temps des C(e)rises
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "Domaine Oliviers røde vine fra Santenay og Savigny
er meget vellykkede og med vægt på frugt ..."
LEFIGARO.FR
• "Antoine Oliviers Santenays er store vine til små priser!."
L'EXPRESS.FR
Lys rubin farve.
Friske røde frugter.
Livlig, med delikat finish.
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

Kirsebærrenes tid fremkalder for alle foråret, varmen, den genfødte naturs sødme. Historisk set er denne i fransktalende lande meget kendte sang også symbolet på modstand og frihed. For Antoine Olivier er "Le Temps des C(e)rises" et blink med øjet, hans bidrag til at hjælpe os gennem vores problemfyldte tid ved hjælp af den glæde, som denne Santenay bringer - frisk, behagelig, og til at drikke ung til et enkelt og hyggeligt køkken.

35 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Ingen 'pigeage', for en blød ekstraktion.
12 måneders lagring på egefade (1/5 nye, 1/5 et-års, 1/5 to-års ...).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring eller filtrering.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til
rødt kød, fjerkræ og fisk
Bedst fra 2 til 6-7 år efter høst
Nydes ved 14-16 °C
2016
229,00 DKK
750 ml
Varenr.: BSN161
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER SANTENAY 'Le Temps des C(e)rises' i årgang 2016:
15,5/20 | "Par de merle moqueur pour ce temps retrouvé, avec un tannin frais et joyeux. A boire avant 2016."
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android

Premier Cru Beaurepaire · Santenay
Premier Cru Beaurepaire · Santenay
 
SANTENAY
Premier Cru Beaurepaire

Domaine Olivier
 
Årgang 2013: 269,00 DKK
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER SANTENAY Premier Cru Beaurepaire
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "Domaine Oliviers røde vine fra Santenay og Savigny
er meget vellykkede og med vægt på frugt ..."
LEFIGARO.FR
• "Antoine Oliviers Santenays er store vine til små priser!."
L'EXPRESS.FR
Fremstår fin og elegant,
ren i næsen med blomster,
rosenblade, pæon, viol
- samt røde frugter
med nuancer af lakrids.
På ganen fine tanniner
med potentiale.
En vin i balance
mellem intensitet og finesse.
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

Fra grand cru-marken Beaurepaire i Santenay.
Beaurepaire er en af de mest centrale af Santenays Premier Cru vinmarker, som ligger på bjergsiden over selve landsbyen. Den stejle skråning her og sydlig eksponering giver anledning til en alsidig terroir, og både Pinot Noir og Chardonnay er plantet her.
Beaurepaire Premier Cru-vinene er gerne rige og ganske robuste, de røde med noter af krydderier og vilde frugter.

40 år gamle vinstokke på 1 ha jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Kun let 'pigeage', skånsomt for en blød ekstraktion.
12 måneders lagring på egefade (1/3 nye, 1/3 et-års, 1/3 to-års).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring eller filtrering.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til jagtretter
og stegt og grillet rødt kød

- prøv den til agerhøne, hare, kaninstuvning,
lam, grillet fasan i fløde og chateaubriand
Bedst fra 4 til 15 år efter høst
Nydes ved 16-18 °C
2013
269,00 DKK
750 ml
Varenr.: BSN131
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER SANTENAY 'Premier Cru Beaurepaire' i årgang 2013:
15,5/20 | "Nez de cerise que l'on retrouve dans une bouche au tannin frais et accompli. Apogée: de 2015 à 2020."
bettane+desseauve, BETTANEDESSEAUVE.COM








... om BOURGOGNE og vin · udvalgte links

  officielle side (en/fr m.fl)

  mosaikken i Bourgogne (en)

  af Bill Nanson (en)

  leksikalt opslag (en)



  Fagan om de hvide vine (en)

  Fagan om de røde vine (en)

  officielle side (en)

  leksikalt opslag (en)

  Fagan om Beaujolais (en)



  baggrundsinfo



  om økologisk vin (fr)



  om pointgivning af vine o.a. (en)

  fra Wine Scholar Guild (en)

  fra Wine Scholar Guild (en)