|
|
|
|
Château Peyruchet
——
Château Thieuley
|
Château Beauregard Ducasse |
Château Thieuley
——
Le Rosé du Courlat |
Château Jean Fonthenille |
|
|
|
|
Château Jalousie
——
Château La Croix Calendreau
——
Château de Malromé
——
Château Thieuley
|
Château Barrabaque
——
Château Lideyre |
Château Les Hauts-Conseillants
——
Château Monregard La Croix
——
Château Bonalgue
——
Clos du Clocher |
Château du Courlat
——
Château Godeau
|
|
|
|
|
Château Beauregard Ducasse |
Château Beauvillage
——
Haut de Poujeaux |
Château Poujeaux |
Les Fiefs de Lagrange
——
Château Lagrange |
Vinliste
HVIDE vine
Château Peyruchet · Loupiac / Omet |
 |
|
Bordeaux
CHÂTEAU
PEYRUCHET
Blanc Sec
|
|
Hvidvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
|
|
• "Et godt gods!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE |
• "Sauvignon-elskere,
denne fantastiske cuvée er skabt for jer!"
LE GUIDE HACHETTE DES VINS |
|
Sprød, frisk og aromatisk
- med masser af ferskenaroma.
|
Sauvignon Blanc (65%), Sémillon (30%) & Muscadelle (5%)
Vingods på 30 ha, hvoraf de 6 ha anvendes til den hvide vin. Godset er beliggende i distrikterne Loupiac og Omet og har tilhørt familien Queyrens siden 1920'erne.
Jordbunden består af grusede og sandede lerskråninger orienteret mod syd og sydvest med et overliggende plateau.
Vinstokkenes gennemsnitsalder er 30 år. Høsten foregår manuel og maskinel ved fuld modenhed.
Kun 35% af Sauvignon-druerne gennemgår maceration med drueskind. Efter druerne har været gennem den pneumatiske presse, stabiliseres mosten ved en temperatur på mellem 0 og 5 ºC gennem en uge. Herefter foregår gæringen ved en lav temperatur på 15-18 ºC.
Vinen lagrer 4 måneder på rustfri ståltanke.
Årsproduktion på omkring 70.000 flasker - aftappet på godset af vinhuset JB Audy. |
|
✓ Velegnet til fisk og skaldyr
- eller som aperitif |
✓ Bedst fra 1 til 4 år efter høst |
✓ Nydes ved 9-12 ºC |
|
2016 |
74,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBB161
|
12% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Sylvie og Marie Courselle
Château Thieuley · La Sauve Majeure |
 |
|
Bordeaux
CHÂTEAU
THIEULEY
Cuvée Francis Courselle Sec
|
|
Hvidvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Fadlagret hvidvin, prøv den
- er blandt de bedste producenter!"
Oz Clarke, BORDEAUX |
• "Château Thieuley sætter standarden
for al moderne hvid Bordeaux
- og Cuvée Francis Courselle er endda rigtig dejlig!"
Clive Coates,
THE WINES OF BORDEAUX |
|
En god aromatisk kompleksitet,
let ristet duft
med vanille og blomster (tjørn)
og med masser
af frugt i smagen (pære, litchis).
Lang og fyldig
- og endnu bedre
efter nogle års henlæggelse.
|
Sauvignon Blanc & Gris (50%) & Sémillon (50%)
- fra gamle vinstokke og lagret på egefade (60-70% nye)
Et 80 ha stort vingods beliggende nær La Sauve-Majeure i Entre-Deux-Mers, området mellem floderne Dordogne og Garonne - 5,5 ha er afsat til Cuvée Francis Courselle.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år. Årlig produktion: 36.000 flasker.
De to unge søstre Marie og Sylvie Courselle står i dag ved roret.
Vineriet er helt up-to-date - og Thieuley byder på vine af klasse! |
|
✓ Velegnet til fisk i sauce, krebsdyr,
lyst kød og milde oste |
✓ Bedst fra 2 til 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 10 ºC |
|
2016 |
142,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBB162
|
12,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om CHÂTEAU THIEULEY 'Cuvée Francis Courselle' Sec i årgang 2016: |
• 87-89/100 | "The 2016 Cuvee Francis Courselle Blanc from Château Thieuley has a light, slightly chalky bouquet that needs just a touch more presence. It feels a little distant at the moment. The palate is fresh on the entry with crisp acidity, a hint of sour lemon on the entry with good freshness and a lively, stem ginger tinged finish. Drink 2019 - 2024."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2017 |
• 87-88/100 | "Soft and fruity with cooked-apple and pear character. Medium body and a simple finish."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, April 2017 |
|
Château Beauregard Ducasse · Mazères |
 |
|
Graves
CHÂTEAU
BEAUREGARD DUCASSE
Blanc Sec
|
|
Hvidvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
|
|
• "Blandt de bedste producenter."
Oz Clarke,
BORDEAUX |
• "Også godsets traditionelle vine er virkeligt gode."
Hubrecht Duijker & Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA OF CHÂTEAUX |
• 90/100 · GODT KØB
★★★★★☆
"Grøn næse af græs og urter
samt lime og citrus.
Et letbittert urtet præg i smagen
blander sig med en dejlig honningnote,
der giver spændstighed
og karakter til vinen.
Fin længde i eftersmagen,
som viser god kompleksitet og dybde."
CHÂTEAU BEAUREGARD
DUCASSE Blanc Sec 2017
Thomas Rydberg,
EKSTRABLADET
23. november 2018
|
|
Meget elegant og klassisk,
med frugtige aromaer
- frisk og livlig!
Kan sammenlignes med de bedste
Sauvignon-vine fra Loiredalen.
|
Sauvignon (60%) & Sémillon (40%)
Vingods på 60 ha, hvoraf de 9 ha anvendes til denne hvide vin. Godset er beliggende i Mazères nær Langon i Graves-distriktet og har tilhørt familien Perromat siden 1850.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 20 år. Årlig produktion: 36.000 flasker. |
|
✓ Velegnet til alt godt fra havet,
fisk i sauce og lyst kød |
✓ Bedst fra 1 til 4 år efter høst |
✓ Nydes ved 9-12 ºC |
|
2016 |
99,00 DKK
UDSOLGT
|
750 ml |
Varenr.: GGB161
|
13% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BEAUREGARD DUCASSE 'Blanc Sec' i årgang 2016: |
• 90/100 | "The 2016 Beauregard Ducasse from the Graves is a blend of 60% Sémillon and 40% Sauvignon Blanc. It has an attractive nose of Granny Smith apples, white peach and a touch of honeysuckle that is neatly integrated with the oak. The palate is fresh, well balanced and offers good presence in the mouth. The acidity here is very well judged and that Sémillon kicks in on the second half, lending this Graves lovely lemon curd and almond flavors on the finish. This is just a delicious white Bordeaux to relish over the next three or four years, possibly longer. Drink date 2017 - 2022."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 232, August 2017 |
• ★★★★★☆ |"Tør, rank hvidvin med fin tyngde i duft og smag. Renser godt. Bakker også osten op med et fint ’ægteskab’ i eftersmagen."
Smagt til gedeost i Politikens store ost & vin test
POLITIKEN, August 2018 |
2018 |
104,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GGB181
|
13% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
ROSÉ vine
Bordeaux Clairet / — Rosé |
Château Thieuley · La Sauve Majeure |
 |
|
Bordeaux Clairet
CHÂTEAU
THIEULEY
Clairet
|
|
Clairet
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
|
|
• "Arketypen på clairet
med sin ekspressive, delikate frugt i næsen
og sin runde, kødfulde, friske velsmag i munden."
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE |
• "Thieuley Clairet er blandt de bedste clairet'er."
Hubrecht Duijker
& Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA
OF CHÂTEAUX |
• "Jeg har fulgt dette gods gennem to årtier,
og det er en af de mest konsistente kilder
til generisk Bordeaux."
Robert Parker's
WINE ADVOCATE |
• "En reference i Bordeaux!"
LE GUIDE HACHETTE
DES ROSÉS |
|
Meget flatterende aroma af røde frugter
(hindbær, kirsebær, jordbær).
Smagen er på samme tid frisk og vinøs
- meget karakteristisk for Bordeaux Clairet.
Minder om de oprindelige, lettere rødvine,
der i middelalderen blev udskibet
fra Bordeaux til England,
og som inspirerede englænderne
til betegnelsen "claret"
for de røde vine fra Bordeaux.
|
Merlot & Cabernet Sauvignon
Et 80 ha stort vingods beliggende nær La Sauve-Majeure i Entre-Deux-Mers, området mellem floderne Dordogne og Garonne - 5,5 ha er afsat til Thieuley Clairet.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 20 år. Årlig produktion: 50.000 flasker.
De to unge søstre Marie og Sylvie Courselle står i dag ved roret.
Vineriet er helt up-to-date - og Thieuley byder på vine af klasse! |
|
✓ Velegnet til
salater, charcuteri, forretter,
fjerkræ, krydrede retter samt
grillet kød |
✓ Bedst fra 1 til 3 år efter høst |
✓ Nydes ved 9-12 ºC |
|
2018 |
99,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GCR181
|
13% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Château du Courlat · Lussac-Saint-Émilion |
 |
|
Bordeaux Rosé
LE ROSÉ DU COURLAT
|
|
Rosévin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Le Rosé du Courlat er vellykket!"
HOMME DELUXE |
• "Château du Courlat er et af syv top-vingodser
i Lussac-Saint-Émilion ...
og Lussac er tilmed en sand skattekiste for gode køb!"
Robert Parker,
BORDEAUX |
|
En intens laks-lyserød farve.
I næsen afsløres først
lidt ristede vanille- og brioche-noter.
Efter glasset slynges
udvælder en stor friskhed
med komplekse aromaer af engelsk kandis,
røde frugter (hindbær)
og gule (fersken og abrikos).
Eftersmagen er rund, lækker
og giver en øjeblikkelig fornøjelse.
|
Cabernet Franc (100%)
- lagret på nye egefade (50%) og tanke (50%).
Vingods på 17 ha beliggende i det nordøstlige Lussac-Saint-Émilion tilhørende Bourotte-familien fra vinhuset Jean-Baptiste Audy.
Le Rosé du Courlat er en nyskabelse gennem de senere år og er med årgang 2014 produceret som en "ægte" rosé. Allerede en succes!
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 23 år.
Produktion: 6 500 flasker årligt. |
|
✓ Denne meget komplekse rosé
vil smukt ledsage lette måltider
(tapas, vegetabilske kager
og grillede grøntsager),
hovedretter som kød eller fisk tartare,
tærter, carpaccios og grillet kød
eller en dessert (frugttærte eller salat) |
✓ Bedst fra 1 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 8-10 ºC |
|
2016 |
119,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GRS161
|
13,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
SØDE vine
Château Jean Fonthenille · Loupiac |
 |
|
Loupiac
CHÂTEAU
JEAN FONTHENILLE
|
|
Hvidvin
- fra BORDEAUX |
SØD |
|
Fadlagret |
|
• "Clos Jean, der står bag Château Jean Fonthenille,
er blandt de 10 bedste producenter i Loupiac."
Oz Clarke,
BORDEAUX
- the Wines, the Vineyards, the Winemakers |
|
En fremragende, sød Loupiac,
som er frugtagtig og elegant,
men ikke overdrevent sød.
Meget flot guldfarve.
Rige aromaer med intens honning
samt tørrede frugter og nødder.
Blød og velafbalanceret.
|
Sémillon (80%) & Sauvignon (20%)
- lagret på tanke med en let lagring på egefade.
Château Jean Fonthenille er en vin under Clos Jean og ligger på skråningerne af Garonnefloden i hjertet af Loupiac-appellationen med en orientering syd/sydvest.
Markerne med 37 år gamle vinstokke strækker sig over 20 hektar.
Jordbunden består af gruset lerjord med kalk i undergrunden.
Druerne håndplukkes i successiv sortering.
Vinificeringen udføres med kontrol af temperaturerne, med en pneumatisk presse og bundfældning af mosten ved lav temperatur.
Vinen lagrer på tanke med en let lagring på egefade.
Produktion: 106.000 flasker.
Familien Bord har dyrket godsets jorder i over 6 generationer.
|
|
✓ Velegnet som aperitif, til foie gras,
det asiatiske køkken, fjerkræ og oste
- og til at ledsage en dessert |
✓ Kan nydes ung
med dens eksplosive rigdom på frugt,
men kan også gemmes i op til 10 år |
✓ Nydes ved 4-8 ºC |
|
2017 |
99,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBM171
|
12,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
RØDE
vine - højre flodbred
Château Jalousie · Galgon |
 |
|
Bordeaux Supérieur
CHÂTEAU JALOUSIE
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
|
|
• "Efter min mening er der her et rigtig godt forhold
mellem kvantitet og kvalitet."
Bernard Ginestet,
BORDEAUX SUPERIEUR |
• "Sælsomt at en så stor produktion i volumen
ender ud i en så smuk kvalitet
- en kvalitet der tilmed er regulær og ensartet."
GUIDE GAULT MILLAU 'LE VIN' |
• ”Biblen”
om Bordeauxvine,
BORDEAUX ET SES VINS,
indplacerer Château Jalousie Beaulieu
som den førende
vinproducent ud af 36
i kommunen Galgon. |
|
Indtagende rød farve,
en aroma af røde frugter
og en fyldig rund smag
med en god struktur
og en vigtig tannin-reserve. |
Merlot (70%), Cabernet Franc (19%) & Cabernet Sauvignon (11%)
Meget stort vingods på 120 ha beliggende i Galgon nord for Fronsac - 53 ha af de kalkholdige lerjorder er afsat til den røde vin, der bærer navnet Jalousie. Godset har tilhørt familien Duporge siden 1910.
Vinifikationen er traditionel og foregår i rustfri ståltanke. |
|
✓ Velegnet til
forretter, kolde tilberedninger,
lyst og rødt kød
samt milde oste |
✓ Bedst fra 1-2 år
til mindst 8 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2016 |
79,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBS161
|
13% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Château La Croix Calendreau · Saint-Christophe-des-Bardes |
 |
|
Bordeaux Supérieur
CHÂTEAU
LA CROIX CALENDREAU
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Typisk for de vine,
hvor den berømte konsulent
Michel Rolland
har en finger med i spillet,
er en utrolig fyldig
og rund frugtsmag
samt en markant fadlagring."
VINAVISEN.DK |
|
God balance
og kraftfuld struktur,
røde frugter i aromaen
og modne tanniner
- med en koncentration
og modenhed over sin klasse. |
Merlot (100%)
Godset er beliggende i udkanten af byen Libourne, der er centrum for vinhandelen i den østlige Bordeaux-region, og ejes af Benoît Richard, der tillige ejer godset af samme navn i Saint-Christophe des Bardes, klassificeret Saint-Émilion Grand Cru.
Vinmarkerne på blot 3 ha har en lerholdig jorbund og er beplantet med 100% Merlot-vinstokke.
Arbejdet i marken indebærer afknopning, udtynding af blade, integreret produktion, udbyttekontrol - og mekanisk høst med sortering på godset.
Vinifikationen på rustfri ståltanke er traditionel med en gæring på 4 uger - under supervision af den berømte oenolog og vinkonsulent Michel Rollands team.
Vinen lagrer i 20 måneder, delvist på tanke og delvist på egefade
fra Saint-Émilion-godset.
Produktionen er begrænset til 16.000 flasker årligt. |
|
✓ Velegnet til
grillet kød, fuglevildt,
fjerkræ
samt milde oste |
✓ Bedst fra 1-2 år
til mindst 8 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2015 |
84,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBS153
|
14,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Château de Malromé · Saint-André-du-Bois |
 |
|
Bordeaux Supérieur
CHÂTEAU DE MALROMÉ
Cuvée Henri
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Selvom mere end 60 Bordeaux-godser
er overtaget af asiatiske investorer, primært kinesiske,
i de seneste år,
så har få transaktioner udgydt så meget blæk
som Malromé."
Antoine Lebègue,
101 BORDEAUX À DÉCOUVRIR |
|
Generøs næse
med aroma af røde frugter,
cassis og noter af eg.
Merlot dominerer
og bidrager med rundhed
og bløde tanniner,
friskhed og frugtighed.
Cabernets giver god struktur
og sikrer vinen et langt liv. |
Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (20%) & Cabernet Franc (20%)
- lagret på egefade (50%) og tanke (50%)
Vingods på 57 ha (43 ha vinmarker) i Côtes de Bordeaux Saint-Macaire og tilmed med kunsthistorie - den franske kunstner Henri de Toulouse-Lautrec levede og arbejde her, slottet tilhørte hans moder. Han døde her i 1901 og er begravet i den nærliggende landsby Verdelais.
Godset blev i 2013 erhvervet af
den fransk-asiatisk gruppe DCHL, der er hjemmehørende i Hong Kong, men den daglige ledelse er lagt i hænderne på den franske vinmager Charles Estager - og Cuvée Henri er en prestigeudgave af godsets vin. |
|
✓ Velegnet til
charcuteri, lyst og rødt kød
samt fuglevildt, æg og milde oste |
✓ Bedst fra 2 år
til mindst 8 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2015 |
99,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBS152
|
13,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU DE MALROMÉ 'Cuvée Henri' i årgang 2015: |
• 15/20 | "Superbe nez de mûre, cassis, myrtille et framboise, boisé réglissé et chocolaté, bouche flatteuse, avec des tannins vigoureux et élégants, de la suite et un bon équilibre."
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android
• 86-88/100 | "The 2015 Malromé is deep, dense and powerful. Red cherry jam, anise, sweet spices and earthy notes from the backbone of this impressively endowed, hearty Bordeaux Supérieur. The 2015 is a bit chunky, but it more than delivers the goods."
Antonio Galloni, VINOUS, April 2016 |
• Médaille d'Argent | CONCOURS DE BORDEAUX VINS D'AQUITAINE 2018
• Réussi | "Le nez, discret, mais élégant, associe la rose fanée, les fruits rouges frais, le boisé vanillé et une touche végétale. Le palais se révèle souple, rond et fondu, avant une finale encore un brin tendue et serrée.
Apogée suggéré: 2019-2023."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019 |
|
Le caveau · Château Thieuley · La Sauve Majeure |
 |
|
Bordeaux
CHÂTEAU
THIEULEY
Rouge
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Rig, kompleks og saftig."
Clive Coates,
THE WINES OF BORDEAUX |
• "Dette vingods har længe været en klassiker i god Bordeaux til overkommelig pris, og i tre farver: rød, hvid og clairet - altid godt bygget, velsmagende, gourmand og afbalanceret. Courselle-familien våger over godset og dets vinifikationer med talent og ekspertise - og har skabt arketypen på det veldrevne, franske familie-vingods."
Bettane & Desseauve,
LE GRAND GUIDE DES VINS DE FRANCE |
• "Det er ikke let at gå i fars fodspor, men Marie og Sylvie Courselle har ikke desto mindre givet sig i kast med det på det 80 ha store Château Thieuley. Deres bedstefar købte godset nær Créon i 1950, men det var deres far, Francis, der udviklede det fra 1972 og fremefter. Vingodset og kældrene er imponerende og står ikke tilbage for et klassificeret gods. Prisen på vinene, både de røde og de hvide, er derimod en anden sag - vin for alle pengene er en stor del af appellen ved Thieuley. Kvaliteten har været konsistent i lang tid, men siden 2007 har Marie Courselle tilføjet finesse til strukturen og teksturen på de røde vine."
DECANTER MAGAZINE,
The Bordeaux 2011 issue |
• "Et godt køb i appellationen - og fås endda i tre kulører."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2014 |
• "Et af de mest konsekvent veldrevne godser
fra den ydmyge Bordeaux-appellation ...
jeg har i tre årtier agiteret for,
at Thieuley er alle pengene værd."
Robert Parker's
WINE ADVOCATE #212, April 2014 |
|
Ren og tiltrækkende duft
med meget moden frugt
og et diskret strejf af egetræ,
der sammen med
den stilfulde og elegante smag
udgør et harmonisk hele. |
Merlot (70%) & Cabernet Sauvignon (30%)
- lagret på foudres og egefade
Et 80 ha stort vingods beliggende nær La Sauve-Majeure i Entre-Deux-Mers, området mellem floderne Dordogne og Garonne - 22 ha er afsat til Thieuley Rouge.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 20 år. Årlig produktion: 130.000 flasker.
De to unge søstre Marie og Sylvie Courselle står i dag ved roret.
Vineriet er helt up-to-date - og Thieuley byder på vine af klasse! |
|
✓ Velegnet til
lyst og rødt kød
samt fugle- og dyrevildt |
✓ Bedst fra 2-3 år
til mindst 8 år efter høst |
✓ Nydes ved 15-18 °C |
|
2012 |
112,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBD121
|
13% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU THIEULEY 'Rouge' i årgang 2012: |
• Médaille d'Argent | CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2014
• Médaille d'Or | CONCOURS GÉNÉRAL AGRICOLE DE PARIS 2014
• Remarquable ★★☆| "D'un style très proche ce 2012 frôle le coup de coeur (Thieuley Réserve Francis Courselle) pour son intensité aromatique, son boisé ajusté et ses tanins robustes enrobés d'une matière soyeuse et ronde. Boire 2016-2020."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2015
• 14/20 | "Nez: Fruité, epicé - Bouche: Rouge puissant, tannique - Garde: Entre 4 et 8 ans Ici, on joue avec le fruit au centre, les coéquipiers de la trame sont de poivres et d'épices. La texture goulayante tacle la matière tannique. Ce vin Girondin procure un plaisir fou a partager autour d'une table entre amis, sur des volailles de la région."
GAULTMILLAU.FR
|
• 88/100 | "While the initial impression is of a tough wine, a soft heart of red fruits is developing well. The potential is for balance and juicy acidity while keeping good structure. Drink from 2016."
Roger Voss, WINE ENTHUSIAST, February 2015
• 87/100 | "The basic cuvée, the 2012 generic Bordeaux is a blend of Merlot and Cabernet Sauvignon. This wine is a major overachiever, with supple tannins, lots of sweet black cherry and blackcurrant fruit, an enticing texture, medium body, and a complete mouthfeel. This is a juicy consumer’s treasure that can be drunk now or cellared over 3-4 years. This wine delivers significant pleasure and quality for its humble price. This is one of the most reliable large estates producing generic Bordeaux. Drink 2015 - 2019."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2015 |
|
Château Barrabaque · Fronsac |
 |
|
Canon-Fronsac
CHÂTEAU BARRABAQUE
Cuvée Antoine
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Et ledende lys i Fronsac-regionen."
Oz Clarke,
BORDEAUX
|
• "Det er her i vindistrikterne Fronsac og Canon-Fronsac,
at oplyste elskere af stor Bordeaux ved,
at de kan finde gode vine til mere end rimelige priser.
Noël-familiens vingods beviser dette hvert år."
LES DOMAINES COUP DE COEUR
DU GUIDE HACHETTE DES VINS
|
• ★★★★☆ |
"... man kan roligt købe."
Bernard Ginestet,
FRONSAC CANON-FRONSAC
|
|
En kraftig vin
med en god Fronsac-karakter,
rund og smidig
med tonsvis af moden frugt
og velintegrerede tanniner.
Meget god til henlæggelse. |
Merlot (70%), Cabernet Franc (20%) & Cabernet Sauvignon (10%)
- lagret på egefade i 12 måneder (to til tre år gamle fade)
Godset er på 10 ha og ligger dels i Fronsac og dels i Canon-Fronsac. Det er en gammel ejendom, der kan dateres tilbage til 1747, og som siden 1936 er drevet af Noël-familien - og fra 2004 af Caroline Noël-Barroux. Dyrkningen følger miljøvenlige retningslinjer for integreret landbrug (lutte raisonnée). Tradition og moderne teknikker kombineres - det gælder såvel arbejdet i markerne, håndplukningen af druerne og lagringen af vinen på egefade.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 35 år. |
|
✓ Velegnet til vildt i sauce,
kødretter og blåskimmeloste
- prøv den til kalvenyrer i sennepssauce,
grillet skinke, sauteret kylling og Fourme d'Ambert |
✓ Bedst fra 4 år
til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 °C |
|
2013 |
85,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GCF131
|
13,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Château Lideyre · Gardegan |
 |
|
Castillon Côtes de Bordeaux
CHÂTEAU LIDEYRE
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Castillon byder i dag på nogle vine af exceptionel kvalitet
og med fuld valuta for pengene!"
Stephen Brook,
THE COMPLETE BORDEAUX
|
• "Castillon-Côtes de Bordeaux,
tidligere Côtes de Castillon, omdøbt 2008.
Spændende østlig nabo til Saint-Émilion, lignende vine,
typisk mindre tung, lagringspotentiale; nylige investeringer."
Hugh Johnson,
VIN
|
|
Dyb granatrød farve,
næse af brombær,
lakrids og vanilje.
Medium fyldig
med en solid tekstur
af mørk frugt, ristet kaffe,
og krydderi.
Lang finish på frugt. |
Merlot (80%) & Cabernet Franc (20%)
- lagret på egefade i 12 måneder (20% nye)
Vingods på 35 ha beliggende i Gardegan-et-Tourtirac i Castillon - ikke langt fra Saint-Émilion - ejet siden 1979 af familien Bardet.
17 ha af godsets vinmarker anvendes til denne vin, plantetæthed 4.500 vinstokke/ha, udbytte 48 hl/ha.
Arbejdet foregår på den mest skånsomme måde for miljøet. Kun brug af kompost, ingen insekticider, jorddræning. Anvendelse af teknologier som klimastation og insektfælder.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år. |
|
✓ Velegnet til det bedre køkken
- herunder i særdeleshed rødt kød,
mindre vildt og milde oste |
✓ Bedst fra 2-3 år
til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 °C |
|
2014 |
109,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GCS141
|
13% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Pomerol / Lalande de Pomerol |
Château Les Hauts-Conseillants · Lalande de Pomerol |
 |
|
Lalande de Pomerol
CHÂTEAU
LES HAUTS-CONSEILLANTS
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Klassisk, koncentreret, cremet vin,
gavmild af natur og med flot eg
- den tilbringer 18 måneder på fade.
Bouquet og smag indeholder noter af trøffel og andre svampe,
laurbærblade, krydderi og bløde, sorte bærfrugter."
Hubrecht Duijker & Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA OF CHÂTEAUX |
• "Medium krop, smidig, frugtagtig og konsistent
og et godt eksempel på appellationen."
Clive Coates,
THE WINES OF BORDEAUX |
• "Rigtig gode vine."
Stephen Brook,
THE COMPLETE BORDEAUX |
• "Blandt de bedste producenter."
Oz Clarke,
BORDEAUX |
• "Solid, pålidelig vin, der frembyder god, sød kirsebærfrugt,
ofte med et strejf af underskov og urter."
PARKER'S WINE BUYER'S GUIDE |
• "Altid elegant, denne vin spiller ud med friskhed og balance
- med vigør og denne underfundighed, der gør forskellen."
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE |
|
Intens farve, megen finesse
og masser af dybde
- alt i fornem balance. |
Merlot (85%) & Cabernet Franc (15%)
- lagret på egefade (40% nye)
Vingods på 10 ha, 6 ha beliggende i Néac og 4 ha i Lalande de Pomerol, tilhørende Bourotte-familien fra vinhuset Jean-Baptiste Audy.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 32 år.
Årlig produktion: 40.000 flasker.
Rådgivende oenologer: Michel Rolland og Christian Veyry. |
|
✓ Velegnet til kalv
(sauteret eller som frikassé),
kalvenyrer i cognac, tournedos,
oksebøf m. svampe, morkeltærte,
hareragout, stegt kylling, fasan,
vildsvineskinke og blåskimmeloste |
✓ Bedst fra 5 år
til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2015 |
199,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GLP151
|
14% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU LES HAUTS CONSEILLANTS i årgang 2015: |
• 90/100 | "A pretty wine with chocolate, walnut and spice undertones to the ripe fruit. Medium body, firm and silky tannins and a flavorful finish. Drink now or hold."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, February 2018
• 90/100 | "Composed of 85% Merlot and 15% Cabernet Franc aged in approximately one-third new oak, the medium garnet-purple colored 2015 Les Hauts-Conseillants hits the ground running with bold blackberries, cassis and crushed plums notes plus hints of bay leaves, smoked meats and black truffles. Medium to full-bodied and generously fruited in the mouth, it fills the palate with youthfully delicious, fresh black fruits, framed with chewy tannins and a lively backbone, finishing on a savory note.
Drink date: 2018 - 2028."
Lisa Perrotti-Brown, Robert Parker's WINE ADVOCATE, February 2018 |
• 87 | "The 2015 Les Hauts-Conseillants is pliant with plenty of forward fruit, yet also has quite a bit of tannic underpinning. Dark blue/purplish fruit, savory herbs, licorice and lavender add character to this hearty, flavorful Lalande de Pomerol.
Drinking window: 2018 - 2023."
Antonio Galloni, VINOUS, February 2018
• Réussi | "Un cru à dominante de merlot (85%), constitué en 1972, peu avant la naissance de Jean-Baptiste Bourotte. Reflétant son appellation par la variété de ses terroirs (les sols argilo-sableux de Néac et les graves de Lalande), ce 2015 est aussi à l'image de son millésime de grande maturité. Sa palette très fine associe les fruits noirs bien mûrs à un boisé élégant aux nuances de cèdre, d'épices douces et de poivre. La bouche ne déçoit pas: on y trouve de l'ampleur, une structure sufficante, des arômes de cerise, de noyau et d'amande et des tanins bien enrobés, toastés et cacaotés.
Apogée suggéré: 2019 - 2024."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019 |
|
Château Monregard La Croix · Pomerol |
 |
|
Pomerol
CHÂTEAU
MONREGARD LA CROIX
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• “Lang, elegant, mineralsk.
Meget Pomerol!”
DECANTER MAGAZINE |
• “Udfolder sjæl!”
JAMES SUCKLING |
• “En særdeles fortræffelig Pomerol.
Superb!”
NEAL MARTIN |
• “En frugtig, krydret, blød og rund Merlot-vin
med smidige og fløjlsbløde tanniner."
GUIDE HACHETTE |
|
Fløjlsbløde tanniner
og en fyldig
aromatisk palette. |
Merlot (100%)
- lagret på egefade (30% nye samt ét-års-fade fra Clos du Clocher)
Fra 1,3 ha med 7.500 vinstokke - hverken én mere eller mindre.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 34 år.
Årlig produktion: 6.000 flasker.
Rådgivende oenologer: Michel Rolland og Christian Veyry. |
|
✓ Velegnet til
retter fra "la grande cuisine":
gåse- eller andelever,
trøfler, rødt kød
(lamme- og oksekød),
lyst kød (landkylling),
indmad og vildt samt oste
som blåskimmel
og Camembert |
✓ Bedst fra 3-4 år
til 12-15 år efter høst
- kan i store
år lagre endnu længere |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2010 |
299,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM101
|
14,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU MONREGARD LA CROIX i årgang 2010: |
• 89-92/100 | "This is dense, with a slightly chewy edge to the dark plum, crushed black currant and roasted mesquite notes.Shows flashes of cocoa and tar on the finish."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, January 2011
• 88-90/100 | "Tasted at Chateau Bonalgue. From the Clos du Clocher but from different sandier terroir, this pure Merlot has a rich nose of cassis, raspberry and a touch of underbrush. The palate has a nice precise entry with a fine citric thread of acidity. Grippy tannins, just missing a little finesse towards the finish that shows a touch of nascent hardness, although it should soften by time of bottling. Tasted April 2011."
Neil Martin, THE WINE JOURNAL, May 2011
• 91/100 | "Discrete nose with some pure red fruit like strawberries and red cherry. Coffee and some licorice-caramel. Soft and juicy with pure red fruit on the palate. Fine but still slightly firm tannins in the finish. Needs some time to soften. Sort of traditional in style but shows soul. Best after 2016."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, March 2013 |
• Réussi | "Le Château Monregard La Croix 2010 (30 à 50 €; 9 400 b.), un pur merlot fruitéet épicé, souple et rond, aux tanins doux et veloutés."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2014
• 90/100 Highly Recommended | "Spicy meaty, raspberry nose, this has vigour and some floral charm. Nice spicy and earthy/irony depth, good smooth fruit on the palate with great grip. There's an overall freshness to the wine, despite its power. Long, elegant, mineral finish. Very Pomerol! Drink 2015-2028. Alcohol: 14,5%."
DECANTER, December 2013 |
2012 |
239,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM121
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU MONREGARD LA CROIX i årgang 2012: |
• 88/100 | "The nose shows dark cherries and plums with hints of citrus. Full body, firm tannins, fresh acidity and a medium finish. Slightly stewed fruit character. Drink now or in 2016."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, February 2015 |
• 86/100 | "From the Audy family, this Pomerol (which is mostly Merlot) is ripe, rich, not complex, but velvety, round, and juicy. It is seductive and certainly well-made, but straightforward. Drink it over the next decade.
Drink date: 2015 - 2025."
Robert M. Parker Jr., Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2015 |
2013 |
229,00 DKK
UDSOLGT
|
750 ml |
Varenr.: GPM131
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU MONREGARD LA CROIX i årgang 2013: |
• 84-85/100 | "This is a little lean, with berry, walnut and chocolate character. Medium to light body. Short finish."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, April 2014 |
• 15/20 | "Saftig, ausgewogen, bekömmlich, nur etwas unverbindlich im Stil. 2015 bis 2022."
VINUM, Juni 2014 |
2014 |
249,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM141
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU MONREGARD LA CROIX i årgang 2014: |
• 92/100 | "The purity of fruit to this wine catches your attention with cherry, citrus and raspberry character. Full body, soft and silky tannins and a flavorful finish. Yet this always remains subtle and beautiful. Love the polish. Better in 2021."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, February 2017 |
• 15,5/20 | "Harmonious, fresh, light. 2017 - 2022."
Rolf Bichsel, VINUM, Juni 2017 |
|
Château Bonalgue · Pomerol |
 |
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Fås ikke bedre til prisen!"
Hugh Johnson,
VIN |
• "Prøv vinen - er blandt de bedste producenter."
Oz Clarke,
BORDEAUX |
• "Konsekvent et af de bedste køb i Pomerol."
PARKER'S WINE BUYER'S GUIDE |
• "God, overkommelig Pomerol er sjælden
- denne er et godt eksempel."
DECANTER MAGAZINE |
|
Vinificeret med den største omhu
og fremstår som en Pomerol af klasse:
Dyb rød farve,
krydret aroma af røde frugter
og en robust og fyldig smag,
der er fuld af frugt,
karakter og elegance.
Bonalgue er åben
og engagerende som ung (2-6 år),
den lukker sig ikke,
men efter nogle års lagring (7-15 år)
afslører den sin mere sofistikerede side
uden nogen sinde
at miste sin yppige natur. |
Merlot (90%) & Cabernet Franc (10%)
- lagret på egefade (50% nye og 50% ét-års-fade)
Vingods på 7,5 ha beliggende i lige nordøst for Libourne i Pomerol og tilhørende Bourotte-familien fra vinhuset Jean-Baptiste Audy.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år.
Årlig produktion: 30.000 flasker.
Rådgivende oenologer: Michel Rolland og Christian Veyry. |
|
✓ Velegnet til
retter fra "la grande cuisine":
gåse- eller andelever,
trøfler, rødt kød
(lamme- og oksekød),
lyst kød (landkylling),
indmad og vildt samt oste
som blåskimmel
og Camembert |
✓ Bedst fra 3-4 år
til 12-15 år efter høst
- kan i store år
lagre endnu længere |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2009 |
375,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM092
|
14% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BONALGUE i årgang 2009: |
• 92+/100 | "This is good, nice weight of fruit, it builds nicely and is quite understated, unlike some years where this is a very flamboyant wine. But this is very good, with great potential.
Owned by Pierre and Jean-Baptiste Bourotte, with 95% Merlot, 5% Cabernet Franc. 92+."
Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM (2010)
• 89-91/100 | "This is another sleeper of the vintage from this terrific Pomerol that always offers tremendous pleasure, a succulent texture, and in 2009, more fruit, body, and glycerin than normal.
Silky smooth and attention getting, it is loaded with mocha, black cherry, and a caramelized confiture fruit style.
Luscious, heady, and hedonistic with class as well as personality, this beautiful Pomerol should drink well for 10-12 years. (Tasted two times.) Drink: 2010-2022."
Robert Parker's WINE ADVOCATE # 188, April 2010 |
• 89/100 | "Endnu en præstation, der ligger over det forventelige fra denne meget konsistente ejendom, der altid synes at opnå mere, end høstbetingelsere byder.
Store, modne, sorte kirsebær- og mokkanoter blandet med skovbund og underskov springer fra glasset i denne forførende, tætte, fyldige, kødfulde frugtbombe fra Pomerol.
Den er rig, ren og bare uimodståelig. Drik den over de næste 7-8 år (2012-2020)."
Robert Parker's WINE ADVOCATE # 199, februar 2012
• Meget vellykket! ★☆☆ | "Igen en karakterfuld vin, solid og godt bygget - 2009 Ch. Bonalgue tildeles en stjerne."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2013 |
2010 |
335,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM102
|
14% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BONALGUE i årgang 2010: |
• 90/100 | "Here the fleshy exuberance of last year seems to be a little less carefree, a little more encumbered. There is no bitterness on the finish, and plenty of good rich fruits, but things are not quite cohesive at this stage.
95%/5% merlot/cabernet franc 90/100. Drink 2018-2030."
Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM (2011)
• 88-90/100 | "This over-achieving estate is one of the more consistent performers in Pomerol. The terroir here is probably incapable of producing great wines, but Bonalgue's offerings are often very good.
The 2010 reveals more tannin and power than usual along with plenty of sweet black cherry and black currant fruit, a medium to full-bodied texture and a corpulent, chunky style.
Drink it over the next 10-12 years. Drink: 2023."
Robert Parker's WINE ADVOCATE # 194, May 2011 |
• 89/100 | "A delicious wine from proprietors Pierre and Jean-Baptiste Bourotte, this frequent sleeper of the vintage is a blend of 95% Merlot and 5% Cabernet Franc.
Like its older siblings, the 2010 offers loads of tasty mulberry and black cherry fruit and medium to full-bodied texture, It does not have the greatest complexity, but the 2010 Bonalgue is satisfying and charming.
Drink it over the next decade. Drink: 2013-2023."
Robert Parker's WINE ADVOCATE # 205, February 2013 |
2011 |
289,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM111
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BONALGUE i årgang 2011: |
• 89-91/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, May 2012
• 91-92/100 | Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM, April 2013 |
• 87/100 | WINE SPECTATOR, January 2014
• 16,5/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM |
2012 |
299,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM122
|
13,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BONALGUE i årgang 2012: |
• 87/100 | Jean-Marc Quarin, QUARIN.COM, April 2013
• 87/100 | THE WINE CELLAR INSIDER, May 2013
• 87-89/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, May 2013
• 89/100 | Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM, May 2013 |
• 87/100 | WINE SPECTATOR, January 2015
• 88/100 | Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2015
• Très réussi ★☆☆ | LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2016
• 16,5/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM |
2013 |
269,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM132
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BONALGUE i årgang 2013: |
• 87-89/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, April 2014
• 16/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM
• 89/100 | Marcus Del Monego, TASTINGBOOK.COM |
• 90/100 | Antoon Laurent, THEWINEPATRIOT.COM
• ★★★★☆☆ | "Tør, klassisk, cool, rank - og i god balance. Meget lækker og indsmigrende også; server den endelig ikke for varm."
Niels Lillelund, JYLLANDS-POSTEN "Kultur Weekend", 4. februar 2018
|
2015 |
339,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM151
|
14,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BONALGUE i årgang 2015: |
• 15,5/20 Le coup de ❤ | "Bonalgue s'est très bien adapté aux conditions du millésime 2015, avec un vin aux tanins moelleux, à la bouche crémeuse et suave. De concentration correcte, il présente un joli fruit bien mûr."
GUIDE VERT 2018 / La Revue du vin de France
• 87/100 | "Features plum and blackberry fruit flavors, with a lightly mulled edge. Light tobacco and coffee accents show through the soft-edged, medium weight finish.
Drink now throug 2019. 4.000 cases made."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, January 2018
• 92/100 | "Light tarry accents across cedary oak, earthy purple flowers and dark, spicy plums. The palate has a boldness in terms of extract and concentration of rich spiced plums and blackberries. Try from 2022."
JAMESSUCKLING.COM, February 2018
• 84 | "Tasted from bottle, the 2015 Bonalgue comes across a bit awkward, with green notes and burly tannins that dominate the wine's balance. Today, the 2015 is quite aggressive and clearly a work in progress.
Drinking window: 2018 - 2022."
Antonio Galloni, VINOUS, February 2018 |
• 91+/100 | "Medium garnet-purple colored, the 2015 Bonalgue - composed of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc - sings of exotic spices and cherry preserves with underlying notes of dried mulberries, potpourri and black tea plus a waft of dusty earth. Medium-bodied with lovely, plush tannins and just enough freshness to support the spicy fruits, it has a long, perfumed finish.
Drink date: 2019 - 2032."
Lisa Perrotti-Brown, Robert Parker's WINE ADVOCATE, February 2018
• 90/100 | "With a touch of oak on the nose before you find the earthy, plummy fruits and truffle on the nose. The wine is medium-bodied, soft textured finishes with fresh, spicy, earthy, red fruits."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, May 2018
• 17/20 | "Grande gourmandise au nez comme en bouche, avec une jutosité de fruits et une longueur veloutée superbes.
Apogée: de 2017 à 2039."
bettane+desseauve, BETTANEDESSEAUVE.COM
|
|
Clos du Clocher · Pomerol |
 |
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Et fabelagtigt terroir."
Robert Parker |
• "Ekstraordinært spændende vine."
Vinum
|
• "Burde snuppes hurtigt!"
Jancis Robinson |
• "En meget god vin."
Stephen Brook,
THE COMPLETE BORDEAUX |
• "Både markant og attraktiv."
Clive Coates,
THE WINES OF BORDEAUX |
• "Prøv vinen - er blandt de bedste producenter."
Oz Clarke,
BORDEAUX |
• "En opadstigende stjerne!"
Jane Anson
THE WINE OPUS |
• "Denne vin er helt klart på vej op!"
Jean-Marc Quarin,
QUARIN,COM |
|
Smuk, mørk,
med særdeles charmerende,
frugtrig aroma og stor krop
med silkeblød fylde
og betydelig elegance
- i stilen er Clos du Clocher
ikke ulig en stor Bourgogne.
De nærmest tilbageholdte aromaer
på den meget unge vin (2-5 år)
og i starten ved åbningen af flasken
er hurtigt erstattet af
en enorm kompleksitet:
sorte frugter og violette blomster
af Merlot (6-10 år),
men også krydderier,
mynte, tobak (12-20 år)
- og den slående friskhed
fra Cabernet Franc,
der gør denne vin tidløs. |
Merlot (70%) & Cabernet Franc (30%)
- lagret på egefade (2/3 nye og 1/3 ét-års-fade)
Vingods på 4,6 ha beliggende i hjertet af Pomerol, nær kirken.
Godset ejes af Bourotte-Audy-familien fra vinhuset Jean-Baptiste Audy.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 33 år.
Årlig produktion: 20.000 flasker.
Rådgivende oenologer: Michel Rolland og Christian Veyry.
Clos du Clocher er one-of-a-kind, en insider-vin, der belønner dem, der leder efter originalitet og personlighed. |
|
✓ Velegnet til
retter fra "la grande cuisine":
gåse- eller andelever,
trøfler, rødt kød
(lamme- og oksekød),
lyst kød (landkylling),
indmad og vildt samt oste
som blåskimmel
og Camembert |
✓ Bedst fra 3-4 år
til 12-15 år efter høst
- kan i store år
lagre endnu længere |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2005 |
239,00 DKK
|
375 ml |
Varenr.: GPM051
|
14% vol. |
Træ / 24 flasker |
2005 |
956,00 DKK
|
1500 ml |
Varenr.: GPM052
|
14% vol. |
Træ / 6 flasker |
Om CLOS DU CLOCHER i årgang 2005: |
• 91/100 | WINE SPECTATOR, March 2008
• Réussi | LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2009
• 90/100 | THE WINE CELLAR INSIDER, August 2011
• 88/100 | GUIDE QUARIN DES VINS DE BORDEAUX, Octobre 2011 |
• 91/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, July 2013
• 93/100 | Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2015
• 16/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM
|
2010 |
449,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM103
|
14,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CLOS DU CLOCHER i årgang 2010: |
• 90-93/100 | WINE SPECTATOR, January 2011
• 93/100 | Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM, April 2011
• 88/100 | Jean-Marc Quarin, QUARIN.COM, Juin 2011
• 90/100 | Robert Parker's WINE ADVOCATE, February 2013 |
• 92/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, March 2013
• 91/100 | THE WINE CELLAR INSIDER, May 2013
• Très réussi ★☆☆ | LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2014
• 16/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM
|
2011 |
369,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM112
|
14% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CLOS DU CLOCHER i årgang 2011: |
• 89/100 | THE WINE CELLAR INSIDER, April 2012
• 89-90/100 | Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM, April 2012
• 90-92/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, May 2012
• 88/100 | WINE SPECTATOR, January 2014 |
• 89/100 | Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2014
• 92/100 | Jean-Marc Quarin, QUARIN.COM, Septembre 2014
• Très réussi ★☆☆ | LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2015
• 16/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM
|
2012 |
399,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM123
|
12,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CLOS DU CLOCHER i årgang 2012: |
• 89-90/100 | Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM, April 2013
• 92/100 | THE WINE CELLAR INSIDER, April 2013
• 90-92/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, May 2013
• 88/100 | WINE SPECTATOR, January 2015 |
• 92/100 | Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2015
• Réussi | LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2016
• 92/100 | Jean-Marc Quarin, QUARIN.COM, March 2016
• 17,5/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM
|
2013 |
345,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM133
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CLOS DU CLOCHER i årgang 2013: |
• 87/100 | THE WINE CELLAR INSIDER, April 2014
• 87-89/100 | Neil Martin, THE WINE JOURNAL, April 2014
• 86-88/100 | Robert Parker's WINE ADVOCATE, August 2014
• 88/100 | Jean-Marc Quarin, QUARIN.COM, Février 2016 |
• 91/100 | Antoon Laurent, THEWINEPATRIOT.COM
• 92/100 | Marcus Del Monego, TASTINGBOOK.COM
• Très réussi ★☆☆ | LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2017
• 17/20 | BETTANEDESSEAUVE.COM
|
2014 |
399,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM142
|
13,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CLOS DU CLOCHER i årgang 2014: |
• 90/100 | "With licorice, earth, red plum and espresso in the forefront, this wine is medium bodied, soft, forward and serves up a brilliant red fruit finish."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, April 2015
• 89/100 | "This delivers a good beam of warmed rasberry and boysenberry confiture notes underscored by a perfumy black tea that hangs on the gently toasted finish.
Drink now throug 2019. 1.800 cases made."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, January 2017
• 91/100 | "Juicy and rich with lots of earth character, a full body and a chewy finish. Dense and layered. Better in 2020."
JAMESSUCKLING.COM, February 2017
• 91 | "The 2014 Clos du Clocher is a rich, intense wine that needs time to come together. There is plenty of depth in the fruit, yet the tannins remain incisive. Smoke, tobacco and grilled herbs lend aromatic nuance to the bold, dark finish. Tasted two times.
Drinking window: 2019 - 2026."
Antonio Galloni, VINOUS, February 2017
• 93/100 | "The 2014 Clos du Clocher comes from vines located on Pomerol's central plateau and has seen an upswing in quality under Jean-Baptiste Bourrotte, who now has a brand new winery at his disposal out on the fringe of Catusseau. The wine has an elegant bouquet with subtle traces of dried blood and truffle oil infusing the red and black fruit. The palate is medium-bodied with fine tannin and crisp acidity. There is a tangible harmony and sense of composure that pervades this Pomerol from start to finish, to wit, a sophisticated Clos du Clocher. I would single out the precision on the finish that elevates this above some of its peers. My advice: don't ignore this gem. Tasted twice with consistent notes.
Drink date: 2019 - 2035."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE, March 2017 |
• 17,5/20 | "Grain de tannin superbe, avec une aromatique florale à se damner et un soyeux qui possède beaucoup déclat. Ce vin interpelle!
Apogée: de 2017 à 2032."
bettane+desseauve, BETTANEDESSEAUVE.COM
• Très réussi ★☆☆ | "Créé en 1931 par Jean-Baptiste Audy, ce cru réunit trois parcelles au coeur du plateau de Pomerol, près de l'eglise. Le terroir argilo-limoneux repose sur un sous-sol d'argiles bleues et de graves profondes. Le merlot (75%) et le cabernet franc ont engendré un 2014 représentatif de l'appellation et du millésime. Le bouquet, très fin, mêle le fruit mûr à un boisé épicé et vanillé. Le palais chalereux est équilibré par des tanins jeunes et frais qui permettront à cette bouteille de bien viellir.
Apogée suggéré: 2019 - 2027."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2018
• 15,5/20 Le coup de ❤ | "Encore sur la réserve, ce vin possède des qualités de constitution, une belle trame tannique et une expression subtilement florale séduisante."
GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France
|
2015 |
539,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GPM152
|
14,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CLOS DU CLOCHER i årgang 2015: |
• 89/100 | "Friendly flavors of warm plum sauce and cherry preserves glide through this red, inlaid with cocoa and black licorice flavors. The fleshy finish has a light tarry tug at the end.
Drink now throug 2022. 1.700 cases made."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, January 2018
• 96/100 | "Wild violets and blueberries meld with earthy, almost truffle-like aromas. The palate is a powerhouse of ripe-plum, dark-cherry and blueberry flavors cast amid sturdy, powerful, long tannins. Finishes fresh and vivid. A standout wine. Try from 2023."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, February 2018
• 90 | "The 2015 Clos du Clocher is a powerful, unctuous Pomerol. Black fruit, chocolate, leather and licorice are some of the signatures. The 2015 is not especially refined nor subtle, but it has turned out to be a bit more complete than the barrel sample suggested.
Drinking window: 2020 - 2030."
Antonio Galloni, VINOUS, February 2018
• 93/100 | "Composed of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc coming mainly from clay soils on the plateau and aged for one year in oak, 65% new, the 2015 Clos du Clocher springs forth with profound notes of crushed blackberries, black cherries and blueberry compote plus touches of iron ore, bouquet garni, beef drippings and black soil. Medium to full-bodied, rich and concentrated in the mouth, it fills the palate with generous black and blue fruits, supported by firm, grainy tannins and seamless freshness, finishing with persistent minerally notes.
Drink date: 2020 - 2035."
Lisa Perrotti-Brown, Robert Parker's WINE ADVOCATE, February 2018 |
• 94/100 | "Long, rich, polished and silky, this is a beauty. The fruit is ripe, the textures are polished and velvety, and the finish delivers plenty of both attributes."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, May 2018
• 17,5/20 | "Sève éclatante, fraîcheur stylée, intensité soyeuse, on tient là un des vins du millésime.
Apogée: de 2019 à 2033."
bettane+desseauve, BETTANEDESSEAUVE.COM
• Vin remarquable ★★☆ | "Après dix-huit mois dans le bois, ce vin paré d'une robe bordeaux très sombre montre toutes le qualités attendues d'un grand pomerol. À la fois puissant et délicat, son bouquet exprime les raisins bien mûrs et le merrain très fin, sur des notes de cerise noir, de cassis, d'epices, de réglisse et de cacao. Généreux et vineux, aussi complexe que le nez, le palais déploie de belles rondeurs soutenues par des tanins puissants et élégants qui permettront d'apprécier cette bouteille jeune, tout en autorisant une longue garde.
Apogée suggéré: 2019 - 2030."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019
• 15/20 | "Dense, serré et puissant, 2015 est dans cette veine, il présente des tanins qui se sont épaissis en bouteille et un nez chaleureux. Massif, monolithique aujour-d'hui, il possède néanmois un réel potentiel."
GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France
|
|
Saint-Émilion / Lussac-Saint-Émilion |
Château du Courlat · Lussac-Saint-Émilion |
 |
|
Lussac-Saint-Émilion
CHÂTEAU DU COURLAT
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Château du Courlat er et af syv top-vingodser
i Lussac-Saint-Émilion ...
og Lussac er tilmed en sand skattekiste for gode køb!"
Robert Parker, BORDEAUX |
|
Har de karakteristika,
der kendetegner en vin
fra Saint-Émilion-regionen:
den er kraftig, rund,
ganske frugtrig
og med en bouquet
med megen finesse
- den modner til en fremragende vin. |
Merlot (90%) & Cabernet Franc (10%)
- lagret delvist på egefade
Vingods på 17 ha beliggende i det nordøstlige Lussac-Saint-Émilion tilhørende Bourotte-familien fra vinhuset Jean-Baptiste Audy.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 21 år.
Rådgivende oenologer: Michel Rolland og Christian Veyry. |
|
✓ Velegnet til
rødt kød
- grillstegt eller i sauce -
og perfekt til
oksesteg eller finere fjerkræretter.
Den mere modne vin er en elegant ledsager
til lammekød og
vildt - samt blåskimmeloste |
✓ Bedst fra 3-4 år
til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2012 |
119,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GLE122
|
13,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU DU COURLAT i årgang 2012: |
• Médaille de Bronze | CONCOURS PRIX PLAISIR bettane+desseauve 2016 |
• 89/100 Médaille de Bronze | "Finely defined dark red fruit aromas. Weighty palate, black fruit with erthy notes, long finish."
DECANTER – 2017 WORLD WINE AWARDS, Mai 2017 |
|
Jean-Baptiste Bourotte · Château du Courlat · Lussac-Saint-Émilion |
 |
|
Lussac-Saint-Émilion
CHÂTEAU
DU COURLAT
Cuvée Jean-Baptiste
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "En solid, ren, interessant Lussac-St-Émilion
er mest mesterligt gjort her,
på et gods første gang nævnt i 1748.
Den smigrer sanserne med indtryk af krydret eg
(en tredjedel nye fade),
noter af både tørrede og friske modne frugter og lakrids
sammen med laurbær.
Dens struktur og tannin gør den velegnet til henlægning."
Hubrecht Duijker & Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA OF CHÂTEAUX |
• "Førsteklasses, med moden, kødfuld hindbærfrugt i duften,
en silkeagtig tekstur, rigelig koncentration og frugt
og en lang eftersmag "
Stephen Brook,
THE COMPLETE BORDEAUX |
• "Prøv vinen - er blandt de bedste producenter!"
Oz Clarke,
BORDEAUX |
|
Med kraft og dybde
- en rig, smidig og elegant vin
med masser af moden frugt
og eg med tanniner. |
Merlot (100%)
- lagret på egefade (30% nye)
Vingods på 17 ha beliggende i det nordøstlige Lussac-Saint-Émilion tilhørende Bourotte-familien fra vinhuset Jean-Baptiste Audy.
Cuvée Jean-Baptiste er vingodsets topvin fra 4 ha med gamle vinstokke - til ære for Jean-Baptiste Bourottes oldefar.
Vinen produceres kun i særligt gode årgange, og produktionen er på bare 18.000 flasker. |
|
✓ Velegnet til
rødt kød, grillstegt eller i sauce,
og perfekt til
oksesteg samt til vildt |
✓ Bedst fra 4-5 år
til mindst 15 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2012 |
149,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GLE121
|
13,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU DU COURLAT 'Cuvée Jean-Baptiste' i årgang 2012: |
• 87-90/100 | "The fresh-cut plum and red currant fruit is backed by violet and singed vanilla notes, with pure aromas. Comes up slightly short on the finish."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, January 2013
• 88/100 | "A wine with blueberries, toasted oak and nutmeg. Medium body and a good finish. Drink now or hold."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, February 2015 |
• 87/100 | "Courlat's 2012 Cuvée Jean Baptiste is an attractive, hearty wine to drink now and over the next few years. Smoke, tobacco and host of earthy notes wrap around a core of dark red cherry and plum flavors. Although not especially complex, this pleasing, burly wine has plenty of up-front appeal. Proprietor Pierre Bourotte named his 100% Merlot, old vine cuvée after his grandfather. Drinking window: 2016 - 2022."
Antonio Galloni, VINOUS, July 2015 |
|
Château Godeau · Saint-Laurent-des-Combes |
 |
|
Saint-Émilion Grand Cru
CHÂTEAU
GODEAU
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Chateau Godeau
er et Saint-Émilion-gods,
der bør holdes øje med,
da det byder på god stil
og karakter
- ikke mindst til en rimelig pris.
Plus, at
vinen kan nydes ung!
Jeff Leve,
THE WINE CELLAR INSIDER |
|
Dyb farve,
aromatisk, kompleks og rig,
med modne, sorte hindbær
blandet med krydderier,
enebær, humus
og hvide blomster.
Fin, tætkornet tannin
udvikler sig gradvist
og langvarigt.
Dynamisk gane
og en meget harmonisk finish.
Stor vin!
|
Merlot (90%) & Cabernet Franc (10%)
- lagret på egefade i 18 måneder (1/3 nye fade)
Vingods på 7 ha - hvoraf 3,5 ha anvendes til førstevinen, Château Godeau - beliggende i hjertet af Saint-Émilions prestigefyldte, bølgende vinmarker og tæt nabo til berømte godser som La Mondotte, Tertre Roteboeuf og Troplong Mondot.
Château Godeau er en yngre, hastigt opadstigende stjerne - specielt efter i 2012 at være blevet overtaget af familien Florisoone, tidligere ejere af Château Calon Ségur.
Vinmarkerne ligger på skrånende kalkstensholdige jorder med en tekstur med sand og ler.
Vinstokkene er i gennemsnit 45 år gamle og plantetætheden er 6.000 stokke/ha.
Druemosten gærer i mindre, termostatregulerede tanke og med manuel pigeage, den malolaktiske gæring sker på egefade.
Vinen lagrer på fade i 18 måneder, hvoraf 1/3 er nye, franske egefade.
'Hotshot' oenologen Stéphane Derénoncourt og hans team er rådgivende konsulenter på vingodset. |
|
✓ Velegnet til alle typer klassiske kødretter,
kalvekød, svinekød, oksekød, lam,
and, stegt kylling og grillede retter |
✓ Bedst fra 4-5 år
til mindst 15 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2015 |
229,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GEM151
|
15% vol. |
Træ / 6 flasker |
Om CHÂTEAU GODEAU i årgang 2015: |
• 89-91/100 | "The 2015 Château Godeau has a stately, simple, but clean and fresh blackberry and wild hedgerow-scented bouquet. The palate is medium-bodied with grainy tannin, structured and dense in the mouth, yet maintaining pleasant freshness and focus all the way to the grainy finish. Give this 3-4 years in bottle and you should have a fine Saint Émilion.
Drink date: 2020 - 2035."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2016
• 91/100 | "A medium-bodied, sweet, fresh and soft-textured wine with notes of licorice, espresso, dark smoky fruits and a little spice to liven things up."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, April 2016
• 91/100 | "This is packed with boysenberry, fig and rasberry pâte de fruit notes, backed by solid, brambly grip that gives this needed energy, ending with licorice and roasted apple wood accents on the finish.
Best from 2020 through 2030. 1.625 cases made."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, January 2018
• 90/100 | "This is tasty indeed! This has personality and verve, albeit a bit heady on the finish and – no kidding – as the 15% alcohol is felt! The difference with some other high octane wines tasted today from the Grand Cercle is that this handles the oak well, and somehow comes across as more balanced overall."
Panos Kakaviatos, WINE CHRONICLES, February 2018 |
• 91/100 | "Because it’s packed with ripe black fruits and bitter chocolate, the first impression this gives is of softness and easy drinking. Yet the finish reveals itself in a rather serious tannin structure.
Drink or hold."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, February 2018
• 93+/100 | "The 2015 Godeau is just as impressive from bottle as it was from barrel. Inky, deep and intensely aromatic, it makes a strong first impression. Although the 2015 is decidedly sumptuous, it also has quite of tannic bite and overall verticality. Readers will want to cellar this explosive Saint-Émilion for at least a few years. The blend is 90% Merlot and 10% Cabernet Franc.
Drinking window: 2020 - 2035."
Antonio Galloni, VINOUS, February 2018
• Vin exceptionnel ★★★ Le coup de ❤ | "La robe dense, presque noire, donne le ton: on a affaire à un vin d'une rare puissance. À l'aération, le bouquet s'ouvre d'abord sur des notes de chêne toasté et d'épices, puis des senteurs intenses de fruits noirs très mûrs prennent le relais. Dès l'attaque, le palais s'impose par son volume, par sa générosité, en harmonie avec des arômes, les tanins boisés respectent le fruit. Une superbe bouteille qui donnera autant de plaisir jeune que patinée par le temps.
Apogée suggéré: 2019 - 2030."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019 |
|
RØDE vine - venstre flodbred
Château Beauregard Ducasse · Mazères |
 |
|
Graves
CHÂTEAU
BEAUREGARD DUCASSE
Cuvée Albert Duran
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
|
|
Fadlagret |
|
• "Den røde Albert Duran er fuld af karakter:
ganske rig, med substans,
en udpræget mørktonet bouquet
og anstændig frugt."
Hubrecht Duijker & Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA OF CHÂTEAUX |
• "Et strejf af kompleksitet, krydderier,
mørke frugter og tobak på næsen,
attraktiv struktur, pakket med mørke bær,
solbær og fine krydderier
godt afrundede, men tilstedeværende tanniner,
meget god længde.
Elegant frugt og en kompleks finish
- charmerende gjort og potent."
Andreas Larsson,
YOUWINE.TV |
|
Elegant og struktureret,
fin og aromatisk
- udvikler sig harmonisk. |
Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (30%) & Petit Verdot (10%)
- lagret på egefade
Vingods på 60 ha, hvoraf de 12 ha anvendes til denne røde vin.
Godset er beliggende i Mazères nær Langon i Graves-distriktet og har tilhørt familien Perromat siden 1850.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 18 år.
Årlig produktion: 40.000 flasker. |
|
✓ Velegnet til finere retter med rødt kød,
retter med sauce og milde oste |
✓ Bedst fra 3 år
til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2012 |
129,00 DKK
UDSOLGT
|
750 ml |
Varenr.: GGR121
|
13,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BEAUREGARD DUCASSE 'Cuvée Albert Duran' i årgang 2012: |
• Médaille d'Argent | CONCOURS GÉNÉRAL DE BORDEAUX 2014
|
• Vin réussi | "Apogée suggéré 2018-2021."
LE GUIDE HACHETTE DES VIN 2016 |
2016 |
139,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GGR161
|
14% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Château Beauvillage · Couquèques |
 |
|
Médoc Cru Bourgeois
CHÂTEAU BEAUVILLAGE
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX
|
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Château Beauvillage byder på
en dejlig blanding af brombær,
cassis, toast, krydderier
og sød pipetobak,
som tager form i glasset.
Medium krop,
afbalanceret
og fløjlsagtig
med masser af sød cassis
og krydderier,
der arbejder sig gennem finishen.
En smuk præstation,
der er tilgængelig ung
og som kan klare nogen lagring."
Joe D'Angelo,
INTERNATIONAL WINE REPORT |
|
En moderne Bordeaux.
Flot aroma af røde bær,
ristet kaffe og blomsternoter.
Smukt struktureret
og drikkevenlig ung. |
Merlot (55%) & Cabernet Sauvignon (45%)
- lagret på egefade 30% (nye og ét-års-fade)
Vingods på 22,5 ha beliggende i Couquèques, Civrac og Saint Christoly i det nordlige Médoc og under ledelse af Valérie og Eric Bugada-Jean.
Jordbunden er rig på marine fossiler - logoet på etiketten er således et stilliseret fossilt søpindsvin. |
|
✓ Velegnet til lyst og rødt kød
samt fugle- og dyrevildt
– prøv den til
farceret and,
roastbeef, lammeragout,
coq au vin, stegt hare
og chilli con carne |
✓ Bedst fra 3 år
til mindst 10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2016 |
114,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GMD161
|
13,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU BEAUVILLAGE i årgang 2016: |
• 89/100 | "The 2016 Beauvillage has a pure blackberry and raspberry scented bouquet with a touch of crushed violet, quite delineated with good tension. The palate is rounded with good depth on the entry, the Cabernet imparting a classic graphite element with commendable freshness on the finish. Recommended. Tasted at the Oenoconseil tasting room in Bordeaux. Drinking window: 2018 - 2025."
Neal Martin, VINOUS, October 2018 |
• 89/100 | "This offers some very assertive and bright red fruit with boysenberry and mulberry flavors, cast amid fine, powdery, cocoa-like tannins. A blend of 55 per cent merlot and 45 per cent cabernet sauvignon. Drink or hold."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, February 2019 |
|
Haut de Poujeaux · Moulis-en-Médoc |
 |
|
Haut-Médoc
HAUT DE POUJEAUX
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX
|
TØR |
|
Fadlagret |
|
• Når teamet fra Château Poujeaux
koncentrerer sig om dets 4 ha nabomarker i Haut-Médoc ... |
|
Vi finder her den generøsitet,
elegance og charme,
som kendetegner Château Poujeaux
- frugt og smidighed
dominerer denne vin,
som er behagelig at drikke ung. |
Merlot (55%) & Cabernet Sauvignon (45%)
- lagret på egefade (to- og tre-års-fade)
4 ha vinmarker tilhørende Château Poujeaux og beliggende i Lamarque, nordøst for selve vingodset.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 35 år.
Årlig produktion: 20.000 flasker.
Rådgivende oenologer: Nicolas Thienpont og Stéphane Derenoncourt. |
|
✓ Velegnet til
rødt kød, vildt
og milde oste |
✓ Bedst fra 3 år
til mindst 10-12 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2014 |
149,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GHM141
|
13,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
2015 |
154,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GHM151
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
La cuverie · Château Poujeaux · Moulis-en-Médoc |
 |
|
Moulis en Médoc
CHÂTEAU POUJEAUX
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX
|
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Dette er en af de bedste vine
- hvis endda ikke den bedste -
i Moulis-en-Médoc-appellationen."
Hubrecht Duijker & Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA OF CHÂTEAUX |
• "Den er altid en af de to bedste i appellationen."
Clive Coates,
THE WINES OF BORDEAUX |
• "En yderst pålidelig vin."
Stephen Brook,
THE COMPLETE BORDEAUX |
• "Poujeaux har en imponerende evne
til at lave vine med dybde og stor lagringsevne,
som ikke desto mindre er umiddelbart bløde og attraktive."
Oz Clarke,
BORDEAUX |
• "Forvent stor solbær i smagen, afstemt med krydrede urter.
En opadstigende stjerne!"
Jane Anson
THE WINE OPUS |
• "Blandt Frankrigs 10 bedste vinkøb!"
Andrew Jefford
DECANTER |
|
Rig, blød,
med en lækker, fed frugt,
ny-eg-sødme
og en let duft af tobak. |
Cabernet Sauvignon (53%), Merlot (43%) & Petit Verdot (4%)
- lagret på egefade (30-40% nye)
Vingods på 68 ha beliggende i Moulis-en-Médoc og i januar 2008 overtaget af Cuvelier-familien, der også ejer Clos Fourtet i Saint-Émilion.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 35 år.
Rådgivende oenolog: Stéphane Derenoncourt. |
|
✓ Til
det bedre køkken: rødt kød,
mindre vildt og
oste |
✓ Bedst fra 2-3 år
til 8-10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 °C |
|
2008 |
275,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GML081
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU POUJEAUX i årgang 2008: |
• 89-91/100 |"Nu under fuld kontrol af Cuvelier-familien (som har gjort et fremragende arbejde på St-Emilions Clos Fourtet), 2008 Poujeaux åbenbarer mere dybde, rigdom, og koncentration end tidligere årgange. Endnu bedre end forventet i årgangen med dens dybe, rubinrøde/lilla farve, efterfulgt af en aroma af røde og sorte bærfrugter, enestående renhed, medium til fuld krop, og smidige tanniner i afslutningen. Den skulle være rigtig god de næste 12-15 år."
Robert Parker's WINE ADVOCATE # 182, april 2009
• 90-91/100 | "Nice colour on this one. Good extraction (okay, a little overdone but they get away with it), lovely mint and savoury herbs, and very good blackcurrant expression. This is an estate that has majority cabernet sauvignon (50% cab, to 40% merlot), and shows yet again how well cabernet has done on the Left Bank this year. 90-91. (chateau sample tasted at Poujeaux – I mention this because there was not such a good sample at a UGC tasting)."
Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM (2009)
• 91/100 | "This has structure for the vintage, with fine, and refined tannins. Solid backbone here. Full bodied, with cedar, berry and milk chocolate character and a long finish. Lovely red. Poujeaux is really coming back strong. Best after 2012."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, December 2010
• 16,5/20 | Bettane & Desseauve, LE GRAND GUIDE DES VINS DE FRANCE 2011
• 92/100 | "Big and dense, firmly structured, this is an impressive, long-term wine. It has the weight of rich berry fruits that will develop as the solid, dry tannins soften. Poujeaux is now under the control of the Cuvelier family of Saint-Emilion, and the extra richness may well be the influence from across Bordeaux."
Roger Voss, WINE ENTHUSIAST, April 2011 |
• 88/100 | "Dette er den første årgang, den nye direktion står for. Farven er intens, næsen frugtig, moden og kraftfuld. I starten fløjlsblød på ganen, udvikler sig derpå fyldigt til en god korpulence. Den første velsmag udvikler sig stigende til en kraftfuldhed og fedme med en virkelig god længde. Tanninerne er på én gang indesluttede og lidt markante. Opbygningen er meget vellykket. Vinen har fremtiden for sig. Drikkes 2017-2028."
GUIDE QUARIN DES VINS DE BORDEAUX (oktober 2011)
• 17/20 | "Jeg kan grundigt anbefale den pragtfulde 2009 Poujeaux (nu på flaske), men 2008 byder på en så fremragende værdi til under £20 per flaske, at den insisterer på at gøre sig selv til den primære anbefaling. En duft af varm grus efter sommerregn, med antydning af menthol, oksekød og violer, hvorpå en langsom bølge ruller hen over tungen som en blid kaskade af aromaer, som et ekko af den aromatiske profil. Vinen er af smuk herkomst; potentialet på vingodset er rigeligt tydelig. Drik: 2012 til 2020. Alkohol: 13%."
Andrew Jefford i DECANTER, februar 2012
• 91/100 | "The 2008 Poujeaux has an appealing red berry, cedar and tobacco-scented bouquet that might just miss the delineation of its peers, but it seems to gain clarity in the glass if never slipping into fifth gear. The palate is medium-bodied with fine grain tannin, fresh in the mouth with a cohesive and quite persistent finish that suggest it will repay another couple of years in bottle. (Tasted at BI Wine & Spirit’s annual 10-Year On tasting.)
Drinking window: 2020 - 2035."
Neal Martin, VINOUS, February 2018 |
|
Les Fiefs de Lagrange · Saint-Julien |
 |
|
Saint-Julien
LES FIEFS DE LAGRANGE
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX
|
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Vedblivende et af de bedste køb i regionen."
LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE
/
La Revue du vin de France |
• "Med rette beundret som en konsistent og frugtig vin
af exceptionelt værd."
Stephen Brook,
THE COMPLETE BORDEAUX |
• "Et godt køb!"
Hugh Johnson,
VIN |
|
Karakteriseret af runde tanniner,
aromaer af røde og sorte frugter
i sin ungdom
- og med godt potentiale for lagring. |
Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (34%) & Petit Verdot (6%)
- lagret på egefade (25% nye)
Andenvinen til Château Lagrange, det største af alle klassificerede vingodser i Bordeaux med et areal på 157 ha, hvoaf de 115 ha er vinmarker.
Beliggende i Saint-Julien-Beychevelle og ejet af den japanske Suntory Group, der har investeret betydelige midler i at bringe godset frem helt i top.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år. |
|
✓ Velegnet til rødt kød,
vildt og milde oste |
✓ Bedst fra 3 år
til mindst 10-12 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2011 |
229,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GSJ112
|
13% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om LES FIEFS DE LAGRANGE i årgang 2011: |
• 86-88/100 | "Representing 57% of the crop, the Fief de Lagrange 2011 is a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot and 6% Petit Verdot. It has an uncomplicated nose with prominent notes of cedar and pencil lead. The palate is medium-bodiedwith a pleasant prickle on the entry from the chalky tanins. It has a fine backbone and comes accross as rather gritty and masculine towards the graphite-tinged finish. The Fiefs will be fine for early to medium-term drinking. Tasted April 2012."
Neal Martin, THE WINE JOURNAL, April 2012 |
• 16,5/20 | "Bright crimson. Attractive sweet red fruit, touch of spice. Fragant and inviting. Elegant, juicy, fresh and so bright. Fine boned and scented. Dry, fresh finish.”
Julia Harding, JANCISROBINSON.COM, April 2012
• 85-88/100 | "Opaque purple. Delicate aromas of plum and cassis lifted by a pretty floral note. Then bright and juicy, with plenty of inner-mouth perfume to its black fruit flavors. Finishes with chewy tannins and decent persistence."
Ian D'Agata, VINOUS, May 2012 |
|
Château Lagrange · Saint Julien |
 |
|
Saint-Julien
Grand Cru Classé en 1855
CHÂTEAU LAGRANGE
|
|
Rødvin
- fra BORDEAUX |
TØR |
|
Fadlagret |
|
• "Lagrange laver nu vine med enorm kraft."
Oz Clarke,
BORDEAUX |
• "Vinen er rig og koncentreret, men i en imødekommende stil,
med smidige, godt afrundede tanniner."
Philip Williamson & David Moore,
FRENCH WINES BEHIND THE LABEL |
• "Imponerende dybde i smagen, svejset til masser af tannin
og ristet ny eg i en krydret og frodige stil."
PARKER'S WINE BUYER'S GUIDE |
|
Stor vin,
dyb og koncentreret
- kræver tålmodighed. |
Cabernet Sauvignon (72%), Merlot (26%) & Petit Verdot (2%)
- lagret på egefade (60% nye)
Det største af alle klassificerede vingodser i Bordeaux med et areal på 157 ha, hvoaf de 115 ha er vinmarker.
Beliggende i Saint-Julien-Beychevelle og ejet af den japanske Suntory Group, der har investeret betydelige midler i at bringe godset frem helt i top.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år. |
|
✓ Velegnet til
gåsepaté, poulard, stegt due,
rødt kød,
lam, vildt og nyrer i madeira |
✓ Bedst fra 5-8 år
til mindst 25 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2008 |
429,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GSJ081
|
12,5% vol. |
Træ / 12 flasker |
Om CHÂTEAU LAGRANGE i årgang 2008: |
• 90-92/100 | "Den temmelig åbenlyse eg, der ofte findes i denne vin, synes at være betydeligt tæmmet i 2008. Vinen er mere charmerende, viser en overdådig tekstur sammen med sød cassis og sorte kirsebær iblandet spændende noter af julens frugtkage, krydderier, og urter. Der er masser af sød tannin i denne medium-fyldig præstation, men i modsætning til tanninerne i vinene fra højre bred, er tanninerne i de fleste nordlige Medoc-vine mere fremtrædende, hovedsagelig fordi disse vine besidder en høj procentandel af Cabernet Sauvignon. Fem til otte års tålmodighed vil være nødvendig, og 2008 Lagrange vil være på toppen i 25 år. Drikkes: 2009-2034."
Robert Parker's WINE ADVOCATE # 182, april 2009
• 17,5+/20 | "En sød, moderne stil af frugt her, frisk og klar, rød og sort sommerfrugtkompot. Vinen synes at besidde såvel runde hjørner som substans, skønt den ved første indtryk har sin konsistens i stramme tøjler. I smagen udvikler den sig dog til at blive mere som næsen antyder, mere poleret og meget let cremet. Godt afstemt, med en temmelig fast tanninsubstans i sig, selv om den står godt til både frugt og syre. Med tid i kælderen kan den blive rigtig god. (Fra en prøvesmagning af to år gamle 2008 Bordeaux-vine, oktober 2010)."
THEWINEDOCTOR.COM
• 90/100 | "Mørk, diskret næse. Fyldig i munden, godt bygget hele vejen. Velsmagende tanniner, frugtige, indesluttede. God længde. Drikkes 2020-2035."
GUIDE QUARIN DES VINS DE BORDEAUX (oktober 2011) |
• 92/100 | "Lovely rich spreading purple colour. This is powerful, the team at Lagrange seems to be going all out for a big Médoc character, a burly cabernet sauvignon feel, really shows why this estate has a reputation for slow ageing. It's good, but lacks some of the charm of other 2008s for me from this appellation. More power, less elegant. Taste-wise we are heading to northern Saint Julien now. 72% cabernet sauvignon, 26% merlot, 2% petit verdot. Highly recommended. Tasted March 2014."
Jane Anson, NEWBORDEAUX.COM
• 93/100 | "Tasted at the château for a 30-year vertical tasting. The Lagrange 2008 was one of the latest ever recorded harvests, picked between 6 and 22 October.
A blend of 72% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot and 2% Petit Verdot, it has a floral, Margaux-inspired bouquet that is very well defined but still quite primal, revealing iodine and violet scents with continued aeration. The palate is medium-bodied with fine supple tannins. This is very harmonious and shows superb precision (perhaps due to it being the first year when smaller tanks were used). This is a natural and refined Lagrange that is feminine and very pure. Gorgeous! Drink now-2030. Tasted March 2014."
Neal Martin, EROBERTPARKER.COM
• 92/100 | "The 2008 Lagrange has an intense bouquet with blackberry, bilberry, spice box and damp earth/mossy aromas that are well defined. This makes an immediate impression. The palate is medium-bodied, a solid and stocky Lagrange with plenty of freshness. Maybe it lacks the grace of other vintages but the finish is pure and there is a fine long tobacco finish. Too many wine-lovers crack open Lagrange without allowing it the optimal bottle age, so please do give this another two or three years before grabbing the corkscrew. (Tasted at BI Wine & Spirit’s annual 10-Year On tasting.)
Drinking window: 2022 - 2040."
Neal Martin, VINOUS, February 2018 |
|
Om
Bordeaux og vin · udvalgte links |
|
|
officielle side (en/fr m.fl.) |
|
|
officielle turisme-side (da m.fl.) |
|
|
officielle side (fr/en/ty) |
|
|
officielle side (en/fr m. fl.) |
|
|
om pointgivning af vine o.a. |
|