|
|
|
|
|
|
|
|
84 DKK |
114 DKK |
295 ⇒ 399 DKK |
399 DKK |
|
|
|
|
119 DKK |
169 DKK |
|
|
|
|
|
|
|
199 ⇒219 DKK |
|
|
Vinliste
RØDE vine
|
Côtes du Rhône
CRU CHOISI
Gabart-Laval |
|
|
• "Mange gode vine sælges også
under den mere basale
Côtes du Rhône-appellation,
markedsført af velrenommerede
négociant-virksomheder!"
Robert Joseph,
FRENCH WINES |
|
Rubinrød farve,
aroma af røde frugter
og peber
- velafbalanceret,
fyldig
smag
med krydderier
og silkebløde tanniner |
Grenache (80%), Syrah (10%) & Mourvèdre / Cinsault (10%)
Den sydlige Rhônedal er præget af Middelhavet og Mistralen - en nordlig, kold og tør vind, der skaber masser af solskin.
Druerne til vinen Cru Choisi er dyrket på en kalk- og lerholdig jordbund med småsten.
Vinifikationen er traditionel og foregår på termoregulerede rustfri ståltanke med en to-ugers maceration for en god ekstraktion af tanniner.
Vinen lagrer 6 måneder på ståltanke før aftapningen på flasker.
Vinhuset Gabart-Laval - ejet af Jean-Baptiste Audy - står bag og borger for kvaliteten. |
|
✓ Velegnet til lyst kød, charcuteri og oste
- prøv den til grillet fjerkræ, stuvninger,
spaghetti, postejer og oste
som Camembert og Livarot |
✓ Bedst fra 1 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 14-16 ºC |
|
2021 |
84,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RCR211
|
13,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
Domaine La Ligière · Baumes-de-Venise |
|
|
Côtes du Rhône
LA LIGIÈRE
Les Costebelles
Domaine La Ligière |
|
Årgang 2020: 119,00 DKK
Årgang 2022: 142,00 DKK |
Rødvin
- fra RHÔNE |
TØR |
Økologisk |
|
• Vin remarquable ★★☆
DOMAINE LA LIGIÈRE
Les Costebelles 2015
GUIDE HACHETTE DES VINS
2018 |
• Ingen vrøvl - løser opgaven!
Johm Livingstone-Learmonth,
DRINKRHONE.COM |
|
Højrød med violette toner,
friske varianter af brombær,
solbær, knuste violer og krydderier
- god koncentration og tannin,
en moderne vin med en ren stil,
frugtig, spændstig og frejdig |
Grenache (70%) & Syrah (30%)
Domaine La Ligière er beliggende i dalen mellem Vacqueras og Beaumes-de-Venise - på en slette af sand og kalksten.
Vinmarkerne, der strækker sig over appellationerne Côtes du Rhône, Vacqueras, Gigondas og Beaumes-de-Venise, er i dag på 60 ha, og har den betragtelige gennemsnitsalder på omkring 50 år - nogle vinstokke er tilmed mere end 75 år gamle.
Der pløjes mellem rækkerne af vinstokke 6-7 gange årligt mod ukrudt. Grøn høst foretages efter behov.
Høsten foregår både manuelt og med høstmaskine. Efter afstilkning bliver klaserne nedkølet, før de overføres til cementtanke.
Gæringen starter naturligt uden brug af tilsat gær og foregår ved højst 25 °C med remontage hver dag og pigeage hver anden.
Macerationen fortsætter i omkring 3 uger.
Vinen lager et år på cementtanke - og ikke træfade - for at bevare den friske druekarakter. Ingen filtrering.
Udbytte: 50hl/ha. Omkring 30.000 flasker produceres.
Domaine La Ligière har eksisteret som landbrug fra begyndelsen af 1900-tallet, blev omlagt til vindyrkning i 1950'erne og har været i familien Bernards hænder i fem generationer.
Philippe Bernard afsluttede sin vinuddannelse (BTS) på vinskolen i Beaune i 1999 og arbejdede siden på domæner i Bourgogne og Rhône.
Philippe og hans kone Elisabeth overtog i 2008 vinbruget og forlod samtidig det lokale kooperativ for at udvikle vinbruget økologisk, og det blev således øko-certificeret i 2013. |
|
✓ Velegnet til charcuteri, lyst og rødt kød
og friske oste
- prøv den til grillet svinekotelet med lavendel,
og kartoffelmos med hvidløg eller
lammeroulade med spinat og mintpuré
|
✓ Bedst fra 2 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 18 ºC |
|
2020 |
119,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RCR202
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
2022 |
142,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RCR222
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Nathalie og Henri Bour · Domaine de Grangeneuve · Roussas |
|
|
Grignan-les-Adhémar
L'INITIALE H
Domaine de Grangeneuve |
|
Rødvin
- fra RHÔNE |
TØR |
HVE3
Miljømærke |
|
• Denne cuvée er udvalgt af
Paul Bocuses restaurantkæde
til seminarer og festmiddage
på Abbaye de Collonges. |
• "En meget frugtig, blød,
let drikkelig, underspillet vin,
der byder på
øjeblikkelig fornøjelse!"
Robert Parker,
WINES OF
THE RHÔNE VALLEY |
|
Fyldig og generøs,
mørke bærfrugter,
"garrigue" og lakrids
- godt afbalanceret
med en dejlig friskhed |
Grenache (65%) & Syrah (35%)
Appellation: Grignan-les-Adhémar
Ejer: Familien Bour
Ledelse: Henri Bour
Miljøpolitik: Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 65 ha i alt
Beliggenhed: I Roussas (Drôme) - i vindistriktet Grignan-les-Adhémar, det nordligste i den sydlige Rhônedal
Jordbund: Overvejende ler og kalksten, men også sandede jordstykker
Høst: I september ved druesorternes fulde modenhed
Vinifikation: Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning, kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i 10 dage med hyppig remontage for bedste ekstraktion
Lagring: Kort lagring på tanke
Produktion: 70.000 flasker årligt - aftappet på godset
L'initial H - "Initialet H" - hylder godsets grundlæggere - far og søn, begge bærende navnet Henri - og deres første cuvée.
Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar. Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Godset har opnået den højeste, franske miljøcertificering Haute Valeur Environnementale niveau 3. |
|
✓ Velegnet til charcuteri, grillet kød og oste
- prøv den til fjerkræmousse, fyldte tomater,
farseret squash, postejer, lyst kød i sauce
og couscous med kylling |
✓ Bedst fra 2 til 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 15-16 ºC
- om sommeren gerne afkølet til 12 ºC |
|
2022 |
114,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RAR221
|
13,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Domaine de Grangeneuve · Roussas |
|
|
Grignan-les-Adhémar
VIELLES VIGNES
Domaine de Grangeneuve |
|
Rødvin
- fra RHÔNE |
TØR |
HVE3
Miljømærke |
|
• "De røde vine fra
Domaine de Grangeneuve
er altid meget vellykkede!"
Gault&Millau,
LES MEILLEURS VINS
DE FRANCE |
• "Vinene er solide og saftige,
tilmed ganske holdbare!"
Niels Lillelund,
VINENE FRA RHÔNE |
• "I Grignan-les-Adhémar
er Grangeneuve bedst
(især Vielles Vignes)!"
Hugh Johnson,
VIN |
|
Kraftfuld,
vilde bærfrugter
og ”garrigue”,
kompleks struktur
- perfekt balance,
elegante tanniner |
Syrah (50%) & Grenache (50%)
- fra 50 år gamle vinstokke
Appellation: Grignan-les-Adhémar
Ejer: Familien Bour
Ledelse: Henri Bour
Miljøpolitik: Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 65 ha i alt
Beliggenhed: I Roussas (Drôme) - i vindistriktet Grignan-les-Adhémar, det nordligste i den sydlige Rhônedal
Jordbund: Gamle alluviale terrasser med småsten over en bund af kalksten
Høst: I slutningen af september ved druesorternes fulde modenhed
Vinifikation: Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning, kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i 21 dage med hyppig remontage for bedste ekstraktion
Lagring: På tanke i 18 måneder
Produktion: 60.000 flasker årligt - aftappet på godset
Vielles Vignes - "Gamle Vinstokke" - er fra 50 år gamle vinstokke.
Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar. Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Godset har opnået den højeste, franske miljøcertificering Haute Valeur Environnementale niveau 3. |
|
✓ Velegnet til rødt kød, stegt eller i sauce,
lam og oste
- prøv den til grillet kylling,
krebinetter af kanin
og gryderetter med karry |
✓ Bedst fra 2 til mindst 5 år efter høst |
✓ Nydes ved 15-17 ºC |
|
2021 |
169,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RAR212
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Domaine de Grangeneuve · Roussas |
|
|
Grignan-les-Adhémar
LA TRUFFIÈRE
Domaine de Grangeneuve |
|
Årgang 2019: 199,00 DKK
Årgang 2021: 219,00 DKK |
Rødvin
- fra RHÔNE |
TØR |
HVE3
Miljømærke |
Fadlagret |
|
• "På denne usædvanligt
pålidelige ejendom
producerer Bour-familien
herlige røde vine."
Hubrecht Duijker,
TOURING IN WINE COUNTRY
THE RHÔNE |
• "La Truffière er givetvis
den fineste vin produceret i
Grignan-les-Adhémar!"
Robert Parker,
WINES OF
THE RHÔNE VALLEY
|
|
Exceptionel,
violer og lakrids,
intens og elegant,
aromatiske fylde af Syrah,
minder om trøffel
- deraf vinens navn |
Syrah (100%)
- fra de ældste vinstokke og lagret 14 måneder på egefade
Appellation: Grignan-les-Adhémar
Ejer: Familien Bour
Ledelse: Henri Bour
Miljøpolitik: Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 65 ha i alt
Beliggenhed: I Roussas (Drôme) - i vindistriktet Grignan-les-Adhémar, det nordligste i den sydlige Rhônedal
Jordbund: Ler- og kalkstens-terrasser (geologisk benævnt "Glacis de Grangeneuve") bestående af brunt ler på overfladen og rullet alluvialt grus dannet efter erosionen af Moulon-massivet (klippemassivet beliggende på den nordlige side af godset)
Høst: I midt til slutningen af september ved druesortens fulde modenhed
Vinifikation: Traditionel vinifikation og med total afstilkning, kontrolleret gæring i rustfri ståltanke ved 25 til 28 °C i omkring 21 dage med hyppig remontage for bedste ekstraktion, mikro-iltning
Lagring: På egefade på 228 liter (20% nye) fra Allier i 12 måneder
Produktion: 25.000 flasker årligt, udbytte blot 35 hl/ha - aftappet på godset
La Truffière - "Trøflen" - er fra de ældste Syrah-vinstokke og er godsets topvin.
Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar. Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Godset har opnået den højeste, franske miljøcertificering Haute Valeur Environnementale niveau 3. |
|
✓ Velegnet til rødt kød i sauce,
grydestegt oksekød, and og vildt
- prøv den til kalvenyre i sauce,
vildtstuvning og retter med trøffel |
✓ Bedst fra 2 til 8-10 år efter høst |
✓ Nydes ved 16 ºC |
|
2019 |
199,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RAR193
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
2021 |
219,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RAR213
|
14% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Vincent og Pascal Maurel · Clos Saint Jean · Châteauneuf du Pape |
|
|
Châteauneuf du Pape
CLOS SAINT JEAN
Rouge |
|
Årgang 2017: 295,00 DKK
Årgang 2018: 349,00 DKK
Årgang 2020: 399,00 DKK |
Rødvin
- fra RHÔNE |
TØR |
Fadlagret |
|
• "Clos Saint Jean er i toppen i sin liga
og producerer nogle af de mest enestående,
hedonistiske og strålende vine i verden!"
Jeb Dunnuck,
Robert Parker's WINE ADVOCATE
|
• "En meget kraftfuld og præcis stil
med et bemærkelsesværdigt touch!"
Bettane & Desseauve
GRAND TASTING
|
|
Massiv,
utrolig koncentreret,
overdådig og dyb,
og perfekt afbalanceret
med utallige lag
med friske, saftige,
fuldt modne frugter |
Grenache (75%), Syrah (15%), Mourvèdre (4%), Cinsault (3%), Vaccareze (2%) & Muscardin (1%)
- lagret på tanke og egefade
Appellation: Châteauneuf du Pape
Ejer: Brødrene Maurel
Ledelse: Vincent og Pascal Maurel
Vinmarker: 44 ha i alt
Beliggenhed: I La Crau, Les Combes og Saint-Jean
Jordbund: Varierende mellem sand- og lerjord samt de specielle, runde sten galet roulés
Høst: Druerne høstes ved fuld modenhed og sorteres manuelt med fuldstændig afstilkning
Vinifikation: Lang maceration på temperaturstyrede tanke i op til 35 dage
Lagring: Grenache lagrer på betontanke, mens de andre sorter lagrer på nye og et år gamle franske egetræsfade på 228 eller 600 liter 12 måneder - vinen filtreres ikke (filtrering og fining kan fjerne en vins smag og aromaer, og ufiltrerede vine kan have en tiltalende tekstur og følelse af munden)
Produktion: Omkring 85.000 flasker årligt, udbytte blot 20 hl/ha - aftappet på godset
Gods på 44 hektar drevet af brødrene Vincent og Pascal Maurel - grundlagt i 1900 af oldefaderen Edmund Tacussel.
Størstedelen af vinmarkerne ligger i den sydøstlige del af appellationen, inklusive større parceller i de berømte områder La Crau, Les Combes og Saint-Jean - beplantet med 60 til 100 år gamle vinstokke.
Oenologen Philippe Gambie har siden 2002 været med til at sætte godset helt i top blandt de bedste i Châteauneuf du Pape - godsets top-cuvéer har adskillige gange opnået fulde 100 point tildelt af den legendariske vinanmelder og -skribent Robert Parker. |
|
✓ Velegnet til særlige lejligheder
til at ledsage rødt kød, vildt,
provencalske retter og oste
- prøv den til coq au vin,
koteletter af fårekød,
hare, andebryst, vildsvin
og retter med pebersauce |
✓ Bedst fra 4-6 år
til mindst 15-20 år efter høst |
✓ Nydes ved 16-18 ºC |
|
2017 |
295,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RPR171
|
16% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om CLOS SAINT JEAN Rouge i årgang 2017: |
★★★★☆ | "Steady red robe; has a forward liqueur fruit aroma, floral-rose hip influences, musky notes, red fruit gums. There is a good knife and fork depth, fluid run along the palate also, garrigue notions well present. It delivers savoury, appealing flavours, prune, dried fruits, spicing. This is authentic, de la terre, STGT wine. (There is a group of domaines whose wines reflect what I consider to be the beauty of the vineyard and the cellar in one bottle. I call this group the STGT - the Soil to Glass Transfer Group.) Bottled three weeks ago. From late 2020 to 2038 - 40."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, May 2019
• 93/100 | "The 2017 Châteauneuf Du Pape offers more kirsch, garrigue, and graphite notes as well as a full-bodied, rounded, incredibly sexy, seamless profile. This is one sexy, opulent, gorgeous traditional cuvée. Maturity 2019 - 2034."
Jeb Dunnuck, JEBDUNNUCK.COM, August 2019
• 91/100 | "Bottled at the end of March, the 2017 Chateauneuf du Pape seems fully recovered, offering notes of ripe cherries, cola and tree bark. It's full-bodied, supple and silky on the long finish. Simply a joy to drink and sure to be relatively affordable, it's the sort of Châteauneuf du Pape that will appeal to newbies and collectors alike. Drink 2019 - 2030."
Joe Czerwinski, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 244, August 2019 |
• 92/100 | "Medium/full-bodied, forward, ripe, lush, fresh, sweet and juicy, the red cherries, thyme and herb nuances taste and feel great. You can drink this as soon as it hits the shelf while waiting for its bigger stablemates to evolve and mature."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, November 2019
• (91-92)/100 | "Dark brilliant red. Perfumed red and blue fruit and rose pastille aromas are complemented by white pepper and smoky mineral flourishes. Juicy and seamless on the palate, offering sweet cherry and Chambord flavors that turn spicier as the wine opens up. Shows real power and breadth on a very long, floral-accented finish shaped by supple, well-knit tannins."
Josh Raynolds, VINOUS, December 2019 |
2018 |
349,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RPR181
|
16% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om CLOS SAINT JEAN Rouge i årgang 2018: |
• 93/100 | "The 2018 Châteauneuf Du Pape Vieilles Vignes showed beautifully, with plenty of classic Clos Saint Jean meaty black fruits, dried spices, garrigue, kirsch liqueur, and smoky earth-like aromas and flavors. These all carry to a medium to full-bodied, seamless Grenache that offers beautiful tannins, no hard edges, and a great finish. It’s already drinking great today yet will easily evolve for 10 - 12 years. Drink: 2020 - 2032."
Jeb Dunnuck, JEBDUNNUCK.COM, October 2020
• 92/100 | "The 2018 Chateauneuf du Pape features those exotic, stone fruit (apricot?) notes that super ripe Grenache can develop, matching them with intense kirsch scents and hints of cracker crumbs and dark chocolate. It's full-bodied and concentrated, intense and flavorful on the supple palate, ending with just a bit of peppery warmth - it's difficult to say if this is spice- or alcohol-induced, and it could legitimately be a combination of the two. Any way you you look at it, this is a voluptuous, seductive wine to drink over the next 6 - 7 years. Drink 2020 - 2027. This estate has become a model of consistency and excellence."
Joe Czerwinski, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 251, October 2020 |
• 91/100 | "Friendly cherry, Damson, savory and sanguine notes mingle with light red tea and shiso leaf accents, curling around the very silky finish. A pretty, perfumy style. Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Vaccarèse and Muscardin. Drink now through 2030. 883 cases made, 711 cases imported."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, December 2020
★★★(★)☆ | "Bright full red, a little tapered at the top. The nose is easing into shape, to be open, welcoming, leads on an air of soaked red cherries, griottes, crushed red fruits. The palate is suave and continuous, carries lightly scented red cherry fruits with a little soft tone of roundness on the aromatic aftertaste, an air of peony there. It’s pretty much on the go now; the tannins have a mineral tone from the weather of the year, and can infuse over the next couple of years. From 2024 to 2036 - 38."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, May 2022 |
2020 |
399,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RPR201
|
16% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om CLOS SAINT JEAN Rouge i årgang 2020: |
★★★★☆ | "Dark red robe; the nose is very charming, comes forward well, via a bright black cherry aroma with a light and helpful salting. The palate is perfumed, juiced, flows well, gives gourmand pleasure, powdered mild tannins present, just a little granular on the finish. There’s a lot of freshness to help it. From 2024 - 25. “Harmony, balance, freshness here – there’s no dissonance with tannins of the skins, not the stems,” Vincent Maurel. 14.5°. Bottled 30 March 2022. Till 2042 - 44."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, May 2022
• 91/100 | "Moving to the 2020s, the 2020 Châteauneuf Du Pape has a riper, richer style as well as beautiful notes of roasted garrigue, licorice, ground pepper, and both red and black fruits. Drink this outstanding, character-filled effort any time over the coming 10-12 years. Drink: 2022 - 2034."
Jeb Dunnuck, JEBDUNNUCK.COM, November 2022
• 94/100 | "Very alluring, with linzer torte and plum cake notes pumping through, flecked liberally with anise and mesquite accents along the way. A nice red licorice strip adds contrast on the finish, with its sappy edge, while a roasted apple wood note holds everything together. Rock-solid. Best from 2023 through 2036. 2,100 cases made, 150 cases imported."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, February 2023 |
• 92/100 | "The 2020 Châteauneuf-du-Pape is a blend of Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Vaccarèse and Muscardin. The 2020 integrates aromas of strawberry and blackberry compote, crème de cassis, raspberry jam, cloves, mint and hints of tobacco. Muscular and expressive, it is full-bodied and polished, enveloped in velvety tannins and kept in check by lively acidity. The finish is destinctively savory. Drinking window: 2023 - 2035."
Nicolas Greinacher, VINOUS, April 2023
• 91/100 | "A blend of 75% Grenache, 15% Syrah and 10% a mix of other permitted red varieties, the 2020 Chateauneuf du Pape delivers scents of cherries, mocha and earth. It's full-bodied and reasonably concentrated, with an open-knit feel and gently tannic finish. It probably should be consumed within the next decade. Drink date: 2023 - 2033."
Joe Czerwinski, Robert Parker's WINE ADVOCATE, October 2023 |
|
Domaine de Corps de Loup · Tupin-et-Semons |
|
Côte-Rôtie
CORPS DE LOUP
Domaine de Corps de Loup |
|
Rødvin
- fra RHÔNE TØR |
Fadlagret |
|
• "Vinene fra Côte-Rôtie
er elegante,
detaljerede og majestætiske ...
Lucette og Martin Daubrée
producerer tre generøse cuvéer
i Côte-Rotie
på deres lovende domaine
- den rene Syrah-vin
er fyldig og fløjlsagtig,
med accenter af chokolade."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE |
• "Seriøs og anbefalelsesværdig
produktion,
regelmæssig og homogen.
Dette gods har ufortrødent
genplantet gennem ti år
og praktiserer en
bemærkelsesværdig vinavl ..."
bettane+desseauve,
GRAND TASTING,
App iOS & Android |
|
Smuk granatrød farve.
Elegant næse, ung og delikat
- med noter af hvid peber,
rosmarin og strejf af brombær
og cassis
Munden er kødfuld og harmonisk
- med smag af svesker,
kandiserede brombær,
peber og safran
Vinen er blød
og med god balance
- fadlagringen bringer et strejf af vanilje |
Syrah (100%)
- lagret 24 måneder på egefade
Granitisk jord (sandsten) · Vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år · Afstilkning af druerne · 2 år på egetræsfade med ca. 20% nye fade · Vinen ikke filtreret · Udbytte: 38 hl/ha
"Corps de Loup" er en vin fra et udvalg af parceller i Côte Blonde. Kun vinmarker på skråningerne på siden af ejendommen producerer "Corps de Loup". Andelen af nye egefade er bestemt i forhold til vinens tanniner og overstiger ikke 30% for at sikre vinens frugtige udtryk.
Den første skriftlige kilde om vindyrkning på "Corps de Loup" stammer tilbage fra år 827. Det var i 1720, at slottet og dets park blev anlagt på bjergskråningerne.
I 1991, da familien Daubrée genoptog driften af det ni hektar store gods, var det et glemt sted - opgivet. Så startede et omfattende genopbygningsarbejde.
I dag er vingodset genfødt og historien fortsætter.
En retningslinje: Den konstante søgen efter balance og finesse for en vin repræsentativ for terroir og årgang. Respekten for naturen og jorden er afgørende. |
|
✓ Velegnet til rødt kød, fugle- og dyrevildt
i sauce med trøfler
- prøv den til pocheret æg,
koteletter af fårekød, kalvelever,
gullasch, andefilet, koteletter af vildsvin
og dyrekølle |
✓ Bedst fra 4 år
til 12-15 år efter høst |
✓ Nydes ved 18 ºC |
|
2014 |
399,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: RRT141
|
12,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
Om CÔTE-RÔTIE 'Corps de Loup' i årgang 2014: |
★★★☆☆☆ | "(Casks) sober, quite dark red robe. The nose gives a mulled raspberry aroma, with a latent smokiness and pine woods air; it has scope, and holds up well. The palate has a savoury attack, with a roll of red berry fruit at its heart. The tannins are mild. It is a little on the weak side. 12.5°. 5,000 b. From mid-2017 to 2024-25."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Oct 2015 |
|
|
... om
RHÔNE og vin · udvalgte links |
|
|
om pointgivning af vine o.a. (da) |
|
|
om pointgivning af vine o.a. (en) |
|
|
fra Wine Scholar Guild (en) |
|