HVIDE

Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

HVIDE vine

HELflaske 750 ml
- PRIS inklusive moms

49
DKK
250 DKK
350 DKK


·



Vinliste

HELflaske 750 ml


50 DKK
750 ml

Château Peyruchet · Loupiac / Omet
Château Peyruchet · Loupiac / Omet
 
Bordeaux
CHÂTEAU PEYRUCHET
Blanc Sec

 
Hvidvin - fra BORDEAUX
TØR
   
CHÂTEAU PEYRUCHET 'Blanc Sec' · Bordeaux
Sagt & skrevet:
• "Et godt gods!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
• "Sauvignon-elskere,
denne fantastiske cuvée er skabt for jer!"
LE GUIDE HACHETTE DES VINS
Sprød, frisk og aromatisk
- med masser af ferskenaroma.

Sauvignon Blanc (65%), Sémillon (30%) & Muscadelle (5%)

Vingods på 30 ha, hvoraf de 6 ha anvendes til den hvide vin. Godset er beliggende i distrikterne Loupiac og Omet og har tilhørt familien Queyrens siden 1920'erne.
Jordbunden består af grusede og sandede lerskråninger orienteret mod syd og sydvest med et overliggende plateau.
Vinstokkenes gennemsnitsalder er 30 år. Høsten foregår manuel og maskinel ved fuld modenhed.
Kun 35% af Sauvignon-druerne gennemgår maceration med drueskind. Efter druerne har været gennem den pneumatiske presse, stabiliseres mosten ved en temperatur mellem 0 og 5 ºC gennem en uge. Herefter foregår gæringen ved en lav temperatur på 15-18 º
C.
Vinen lagrer 4 måneder på rustfri ståltanke.
Årsproduktion på omkring 70.000 flasker - aftappet på godset af vinhuset JB Audy.
Velegnet til fisk og skaldyr
- eller som aperitif
Bedst fra 1 til 4 år efter høst
Nydes ved 9-12 ºC
2016
74,00 DKK
750 ml
Varenr.: GBB161
12% vol.
Karton / 12 flasker

Jérôme Mader · Domaine Mader · Hunawihr
Jérôme Mader · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
PINOT BLANC
Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER PINOT BLANC · Alsace
Sagt & skrevet:
• "En godt bygget, tør og frisk Pinot Blanc."
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "En delikat vin, så fuld af frugtighed:
moden pære- og æblesmag med en cremet konsistens.
Det er en vin, der er helt klar til at drikke,
selvom den kan lagre nogle år."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE
• "Meget forførende, perfekt til forretter."
GUIDE VERT
La Revue du vin de France
• "Maders Pinot Blanc er et fund
- krydret, fyldig og med et godt bid."
Per Warfvinge,
WARFVINGE.NET
Flotte noter af citrus
og skal af blodappelsin.
Elegant smag med en dejlig syre,
masser af frugt
og en sprød og forfriskende finish.

Pinot Blanc (30%) & Auxerrois (70%)
- fra nær 40 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr på lokaliteten "lieu-dit" Ruetgarten, på østvendte bakkeskråninger i 250 meters højde med en dyb og veldrænet jordbund af ler og sandsten.
Vinen er en blanding af 30% Pinot Blanc (bidrager med syre) og 70% Auxerrois (bidrager med fedme).
Vinstokkene har en gennemsnitsalder nær 40 år, årligt høstudbytte omkring 60 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Produktion: 12.500 flasker.

Domaine Mader er beliggende i den m
aleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til frokostbuffet og kolde forretter
som postej og paté, salater, stegt fisk
eller i sauce, hummer eller krabber
- og vegetarretter.

Er man i tvivl om vinen til maden,
er Pinot Blanc det sikre valg
- en perfekt allround hvidvin
Bedst fra 1 til 5 år efter høst
Nydes ved 8-10 ºC
2017
99,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: APB171
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT BLANC i årgang 2017:
90/100 | "Plenty of floral-honey, baked-apple and quince character, making this light-bodied and supple dry white very easy to enjoy. Drink now or in 2019 and 2020. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018
15/20 | "La bouche franche du pinot blanc donne l'impression de croquer dans le fruit blanc."
GUIDE VERT 2020 / La Revue du vin de France
2018
99,00 DKK
750 ml
Varenr.: APB181
13% vol.
Karton / 6 flasker






100 DKK
750 ml

Château Beauregard Ducasse · Mazères
Château Beauregard Ducasse · Mazères
 
Graves
CHÂTEAU
BEAUREGARD DUCASSE
Blanc Sec

 
Hvidvin - fra BORDEAUX
TØR
   
CHÂTEAU BEAUREGARD DUCASSE 'Blanc Sec' · Graves
Sagt & skrevet:
"Blandt de bedste producenter."
Oz Clarke,
BORDEAUX
"Også godsets traditionelle vine er virkeligt gode."
Hubrecht Duijker & Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA OF CHÂTEAUX
90/100 · GODT KØB
★★★★★☆
"Grøn næse af græs og urter
samt lime og citrus.
Et letbittert urtet præg i smagen
blander sig med en dejlig honningnote,
der giver spændstighed
og karakter til vinen.
Fin længde i eftersmagen,
som viser god kompleksitet og dybde."
CHÂTEAU BEAUREGARD
DUCASSE Blanc Sec 2017
Thomas Rydberg,
EKSTRABLADET
23. november 2018
Meget elegant og klassisk,
med frugtige aromaer
- frisk og livlig!
Kan sammenlignes med de bedste
Sauvignon-vine fra Loiredalen.

Sauvignon (60%) & Sémillon (40%)

Vingods på 60 ha, hvoraf de 9 ha anvendes til denne hvide vin. Godset er beliggende i Mazères nær Langon i Graves-distriktet og har tilhørt familien Perromat siden 1850.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 20 år. Årlig produktion: 36.000 flasker.
Velegnet til alt godt fra havet,
fisk i sauce og lyst kød
Bedst fra 1 til 4 år efter høst
Nydes ved 9-12 ºC
 
2016
99,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: GGB161
13% vol.
Karton / 12 flasker
Om CHÂTEAU BEAUREGARD DUCASSE 'Blanc Sec' i årgang 2016:
90/100 | "The 2016 Beauregard Ducasse from the Graves is a blend of 60% Sémillon and 40% Sauvignon Blanc. It has an attractive nose of Granny Smith apples, white peach and a touch of honeysuckle that is neatly integrated with the oak. The palate is fresh, well balanced and offers good presence in the mouth. The acidity here is very well judged and that Sémillon kicks in on the second half, lending this Graves lovely lemon curd and almond flavors on the finish. This is just a delicious white Bordeaux to relish over the next three or four years, possibly longer. Drink date 2017 - 2022."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 232, August 2017
★★★★★☆ |"Tør, rank hvidvin med fin tyngde i duft og smag. Renser godt. Bakker også osten op med et fint ’ægteskab’ i eftersmagen."
Smagt til gedeost i Politikens store ost & vin test
POLITIKEN, August 2018
2018
104,00 DKK
750 ml
Varenr.: GGB181
13% vol.
Karton / 12 flasker

Capsules · Domaine Mader · Hunawihr
Capsules · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
MUSCAT
Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER MUSCAT · Alsace
Sagt & skrevet:
"Meget tiltalende, fremstår præcis og aromatisk.
En smuk struktur ledsager smagen med en frisk og læskende kvalitet."

Gerbelle & Maurange,
LE GUIDE DES BONNES AFFAIRES DU VIN
"En tør Muscat
- på én gang aromatisk og sprød."

GUIDE VERT
Le Revue du vin de France
Frisk og diskret
frugtig muscataroma
med noter af fersken,
æble og strejf af blomster.
En blød og delikat vin
med både friskhed og rundhed
- og en umiddelbar charme.
Muscat Ottonel (60%) & Muscat d'Alsace (40%)
- fra 20 til 50 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr (Kirchbergmarken, 250 m.o.h., kalkstensjord, druesorten Muscat Ottonel) og Riquewihr (Rosenbourgmarken, 360 m.o.h., granitjord, druesorten Muscat d'Alsace) - to separate nordøst- og østvendte bakkeskråninger.

Vinstokkene har en alder på 20-50 år, årligt høstudbytte omkring 50 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser med gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.


Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til aperitif - og rigtig god til asparges og avocado. Understøtter tillige det lette, grøntsags-baserede køkken
Bedst fra 1 år til 5 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2017
109,00 DKK
750 ml
Varenr.: AMC171
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
2018
109,00 DKK
750 ml
Varenr.: AMC181
12,5% vol.
Karton / 6 flasker

La cuverie · Domaine Mader · Hunawihr
La cuverie · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
PINOT GRIS
Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER PINOT GRIS · Alsace
Sagt & skrevet:
"Ganske kødfuld i munden,
ferskenaroma, saftig og gourmand,
den tørre stil går godt ved bordet,
til terriner."

bettane + desseauve,
GUIDE DES VIN
/ BETTANEDESSEAUVE.COM
• "Maders Pinot Gris
er fyldig og tør - ideel på bordet."
Per Warfwinge,
ALSACE-WINE.NET
Megen ferskenaroma
med æble og tropiske frugter.
Rund og smidig struktur,
med en vidunderlig præcis smag.
Stor koncentration og dybde.
Den rige tekstur
og rensende syrebalance
giver vinen stor appel.
Pinot Gris (100%)
- fra nær 40 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket på lokaliteten "lieu-dit" Liebenau på begge sider af vinruten ved indkørslen til Hunawihr - østvendte bakkeskråninger i 250 meters højde med en jordbund af ler og kalksten.

Vinstokkene har en gennemsnitsalder nær 40 år, årligt høstudbyttet omkring 40 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til pasta med skaldyr, foie gras,
røget laks, fuglevildt og postej
eller lagret, hård ost
- men også rigtig god alene
Bedst fra 1 til 7-10 år efter høst
- vinder ved henlæggelse
Nydes ved 8-12 ºC
2016
115,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: APG161
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT GRIS i årgang 2016:
90/100 | "Nice exotic fruit and floral character married to this full juicy palate. A crisp finish. Drink now or in 2019. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018
 
2018
115,00 DKK
750 ml
Varenr.: APG181
13,5% vol.
Karton / 6 flasker

Maison Mader · Grand'Rue · Hunawihr
Maison Mader · Grand'Rue · Hunawihr
 
Alsace
RIESLING

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING · Alsace
Sagt & skrevet:
• "Maders vine er alle forbilleder for klassisk Alsace!"
Per Warfwinge,
ALSACEWINEBLOG.
BLOGSPOT.COM
• "Inciterende og med delikat citrus er Maders Riesling fortsat
et sikkert kort og et godt køb."
LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE
/ La Revue du vin de France
• "Familien Mader har gjort tørre vine til deres hus-stil
og har opbygget et misundelsesværdigt ry for seriøsitet
og for rene, oprigtige og raffinerede Riesling-vine."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED
En fin, tør Riesling
med struktur og dybde.
Intens blomster-, citrus-
og limearoma
- plus mineralitet
og en fantastisk syrerygrad.
Riesling (100%)
- fra 20 til 50 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr på vinmarkerne Weissenground, Kirchberg og den uklassificerede del af den legendariske grand cru Rosacker samt på Haguenau i Ribeauvillé - fire separate, øst- og sydvendte vinmarker i 250 til 360 meters højde med en jordbund af ler og kalksten.
Vinstokkene har en alder på 20-50 år, årligt høstudbytte omkring 55 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser.
Druerne fra de fire marker vinificeres separat med gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Vinen sammenstikkes lige før flaskeaftapningen.
Produktion: 13.000 flasker.


Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk, krebsdyr, forretter, fjerkræ
og lyst kød i sauce
Bedst fra 1 til 8 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
2016
115,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL161
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING i årgang 2016:
88/100 | "Canned pear and apple character with hints of spice. Full body, fruity and easy. From organic grapes. Drink now. Screw cap."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, June 2017


88/100 | "The 2016 Riesling is 100% from Hunawihr (from deep limestone and clay) and, in total, six different sites and plots harvested during in 10 days in 2016. The wine opens clear and nicely aromatic, with some smoky flavors along with white-stone fruit and lemon flavors. Round, yet dry and elegant, on the palate, this is a finessed and salty Riesling that reveals good freshness, grip and tension on the palate. Still a bit reductive, the 2016 will be even better after one year of bottle aging. Drink 2018 - 2030."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017
14,5/20 | "Citronnée, voici un vin simple et frigant.
Production: 13.000 bouteilles."

GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France
2018
115,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL181
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING i årgang 2018:
14,5-16/20 | "Déja ouvert et très délicat, avec des notes d'infusion et un caractère solaire. La bouche est élancée, l'équilibre réussi."
(Numéro 4 des 118 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 632, Juin 2019
 

Grignan-les-Adhémar
Grignan-les-Adhémar
 
Grignan-les-Adhémar
LES DAMES BLANCHES
DU SUD

Domaine de Grangeneuve
 
Hvidvin - fra RHÔNE
TØR
   
DOMAINE DE GRANGENEUVE Les Dames Blanches du Sud · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• "Les Dames Blanches du Sud
er glimrende styret
og er et godt eksempel på
de hvide i appellationen."
Niels Lillelund,
VINENE FRA RHÔNE
• "Domaine de Grangeneuve
er det bedste gods
i Grignan-les-Adhémar."
Johm Livingstone-Learmonth,
DRINKRHONE.COM
Nyhed 2019
Smuk farve med intense gyldne skær.
Næsen udviser dominerende aromaer
af hvide blomster (akacie) og citrus.
Fyldig på ganen, rig,
meget frugtagtig og overdådig.
Frisk afbalanceret med kraftige aromaer
af abrikos, hvid fersken og blomsternoter.
Viognier (50%), Marsanne (25%), Grenache Blanc (15%) & Rousanne (10%)

Vinstokkene vokser på gamle terrasser i Rhône på ler- og kalkstensjorder.
De forskellige druesorter til denne cuvée høstes fra midten af september for at opnå den perfekte modenhed for hver sort.
Druesorterne gærer hver for sig i rustfri ståltanke i omkring 3 uger ved 12 til 15 °C - bærmen omrøres jævnligt.
Første flaskeaftapning sker i november.

Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar. Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.

Velegnet til aperitif, fisk og skaldyr,
men også til lyst kød og gedeost

Bedst fra 1 til 3 år efter høst
Nydes ved 8-10 ºC
 
2016
124,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAB161
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Les Dames Blanches du Sud' i årgang 2016:
Médaille de Bronze | Concours des Vignerons Indépendants 2017

Vin remarquable | "De beaux reflets jaune paille agrémentent la robe. Au nez, la pêche se mêle à des notes de miel et de fleurs blanches. La mise en bouche dévoile un vin riche et gras à souhait (l'empreinte du viognier, qui représente 55 % de l'assemblage), équilibré par une vivacité bienvenue. Une superbe bouteille qui se révèlera à table.
Accord met-vin: Blanquette de poisson. Production: 55.000 bouteilles. Garde: 2017-2022."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2018
★★★(★)☆☆ | "Full yellow robe. This has a peach, ripe pear aroma marked by Viognier above the other varieties; there are hints of exotic fruits, ripe mango, pineapple chunks. This has a nice, oily texture, a suave gras richness, drinks with agreeable fat, density. It is attractively plump. This is table drinking over the aperitif given the obvious richness. The finish shows white peach, nectarine, a note of banana. Good with Asian, sauced dishes. Serve it well chilled. 13.5°. To 2019."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Sept 2017

Le caveau · Domaine Mader · Hunawihr
Le caveau · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
GEWURZTRAMINER
Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
HALVSØD
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER GEWURZTRAMINER · Alsace
Sagt & skrevet:
• "Søger du krydret Gewurztraminer
- så søg ikke længere.
Denne har litchi, sødt krydderi og abrikos-noter
med blot et strejf af honning.
Den er ikke helt tør,
dens fylde løfter den til en rigere kategori."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE
"Denne vin kombinerer
alle dyderne ved en "gewurz"
i en ganske opulent stil.
Vinen scorer i præcision."

LA REVUE DU VIN DE FRANCE
Aroma af roser
med antydninger af vilde blomster
og eksotisk litchifrugt.
Dejlig rund konsistens
med lag efter lag af smag
- og med en meget lang
og generøs finish.
Klassisk 'gewurz' fra Alsace!
Gewurztraminer (100%)
- fra nær 30 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr på grænsen til grand cru-marken Rosacker - på østvendt bakkeskråning i 310 meters højde med en jordbund af kalksten.
Vinstokkene har en gennemsnitsalder nær 30 år, årligt høstudbytte omkring 25-30 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Restsukker omkring 30-40 g/l afhængig af årgangen.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til aperitif eller i følgeskab med
krydrede og eksotiske retter, røget fisk,
stærke oste og ikke for søde desserter
Bedst fra 2 til op mod 10 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2016
128,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW161
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER GEWURZTRAMINER i årgang 2016:
14-15,5/20 | "D'une grande finesse, le poivre blanc et l'orange amère émaillent une belle finesse de bouche. Pulpeux, ce "gewurz" se découvrira une complexité future grâce à sa longueur sapide et saline."
(Numéro 3 des 58 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 612, Juin 2017

90/100 | "A clean and lively gewurztraminer with no hints of aromatic extravagance. You can only feel the sweetness slightly on the mid-palate, and the bright dry finish quickly jumps in to freshen you up. A good food wine. Drink or hold. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018

L. Tramier & Fils · Mercurey
L. Tramier & Fils · Mercurey
 
BOURGOGNE
Chardonnay
Collection Tramier Tiserny

L. Tramier & Fils
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
TRAMIER BOURGOGNE CHARDONNAY Tiserny
Sagt & skrevet:
• "En frisk og frugtig vin,
det er fuld af lys og attraktiv fersken- og æblesmag.
Vinen har frisk syrlighed og en blød konsistens,
der åbner godt."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE
Smuk gylden farve
med grønne nuancer,
fuld af frugt
- frisk, ikke fadlagret,
tør og godt afbalanceret.

Chardonnay (100%)

"Tiserny" er en historisk lokalitet, "lieu-dit", i det centrale Bourgogne.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - nu med over 170 års forkærlighed for at skabe gode vine.
L. Tramier & Fils er både négociant og vingårsejer, hvilket giver mulighed for at markedsføre en bred vifte af vine helt op til og med Grand Crus.
Velegnet til fiskeretter,
forretter og charcuteri

- prøv den til grillet eller stegt fisk,
snegle, pizza, bagt skinke, gedeoste
eller som aperitif
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 12-14 ºC
2017
129,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCD171
13% vol.
Karton / 6 flasker

Sylvie og Marie Courselle
Château Thieuley · La Sauve Majeure
Sylvie og Marie Courselle · Château Thieuley · La Sauve Majeure
 
Bordeaux
CHÂTEAU THIEULEY
Cuvée Francis Courselle Sec

 
Hvidvin - fra BORDEAUX
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
CHÂTEAU THIEULEY Cuvée Francis Courselle 'Sec' · Bordeaux
Sagt & skrevet:
• "Fadlagret hvidvin, prøv den
- er blandt de bedste producenter!"
Oz Clarke, BORDEAUX
• "Château Thieuley sætter standarden
for al moderne hvid Bordeaux
- og Cuvée Francis Courselle er endda rigtig dejlig!"
Clive Coates,
THE WINES OF BORDEAUX
En god aromatisk kompleksitet,
let ristet duft
med vanille og blomster (tjørn)
og med masser
af frugt i smagen (pære, litchis).
Lang og fyldig
- og endnu bedre
efter nogle års henlæggelse.

Sauvignon Blanc & Gris (50%) & Sémillon (50%)
- fra gamle vinstokke og lagret på egefade (60-70% nye)

E
t 80 ha stort vingods beliggende nær La Sauve-Majeure i Entre-Deux-Mers, området mellem floderne Dordogne og Garonne - 5,5 ha er afsat til Cuvée Francis Courselle.
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år. Årlig produktion: 36.000 flasker.

De to unge søstre Marie og Sylvie Courselle står i dag ved roret.

Vineriet er helt up-to-date - og Thieuley byder på vine af klasse!
Velegnet til fisk i sauce, krebsdyr,
lyst kød og milde oste
Bedst fra 2 til 10 år efter høst
Nydes ved 10 ºC
 
 
2016
142,00 DKK
750 ml
Varenr.: GBB162
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om CHÂTEAU THIEULEY 'Cuvée Francis Courselle' Sec i årgang 2016:
87-89/100 | "The 2016 Cuvee Francis Courselle Blanc from Château Thieuley has a light, slightly chalky bouquet that needs just a touch more presence. It feels a little distant at the moment. The palate is fresh on the entry with crisp acidity, a hint of sour lemon on the entry with good freshness and a lively, stem ginger tinged finish. Drink 2019 - 2024."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2017
87-88/100 | "Soft and fruity with cooked-apple and pear character. Medium body and a simple finish."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, April 2017

Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
 
Alsace
GEWURZTRAMINER
Muhlforst

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
HALVSØD
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER GEWURZTRAMINER Muhlforst · Alsace
Sagt & skrevet:
• "Muhlforst er en af de mest pålidelige 'lieu-dits' i Alsace!"
Per Warfwinge,
ALSACEWINEBLOG.
BLOGSPOT.COM
Vine_hvideAlsace
Yppig og kompleks aroma
og smag af frugt, blomster
og krydderier.
Velstruktureret vin med fin syre.
Gewurztraminer (100%)
- fra over 40 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr på vinmarken Muhlforst - stejl, sydvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af mergel. Muhlforst er den mest solbeskinnede, varmeste og tørreste vinmark i Hunawihr.
Vinstokkene har en gennemsnitsalder over 40 år, årligt høstudbytte omkring 20-25 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Restsukker omkring 40-50 g/l afhængig af årgangen.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.

Velegnet til aperitif eller i følgeskab med
krydrede og eksotiske retter, røget fisk,
stærke oste og ikke for søde desserter
Bedst fra 2 til op mod 10 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2012
144,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW122
13% vol.
Karton / 12 flasker



150 DKK
750 ml

Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
 
Alsace
GEWURZTRAMINER
Muhlforst

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
HALVSØD
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER GEWURZTRAMINER Muhlforst · Alsace
Sagt & skrevet:
• "Muhlforst er en af de mest pålidelige 'lieu-dits' i Alsace!"
Per Warfwinge,
ALSACEWINEBLOG.
BLOGSPOT.COM
Yppig og kompleks aroma
og smag af frugt, blomster
og krydderier.
Velstruktureret vin med fin syre.
Gewurztraminer (100%)
- fra over 40 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr på vinmarken Muhlforst - stejl, sydvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af mergel. Muhlforst er den mest solbeskinnede, varmeste og tørreste vinmark i Hunawihr.
Vinstokkene har en gennemsnitsalder over 40 år, årligt høstudbytte omkring 20-25 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Restsukker omkring 40-50 g/l afhængig af årgangen.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.

Velegnet til aperitif eller i følgeskab med
krydrede og eksotiske retter, røget fisk,
stærke oste og ikke for søde desserter
Bedst fra 2 til op mod 10 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2017
159,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW172
13% vol.
Karton / 12 flasker

Bergheim
Bergheim
 
Alsace
RIESLING
lieu-dit Haguenau

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING lieu-dit Haguenau · Alsace
Sagt & skrevet:
• "Maders vine er alle forbilleder for klassisk Alsace!"
Per Warfwinge,
ALSACEWINEBLOG.
BLOGSPOT.COM
• "Familien Mader har gjort tørre vine til deres hus-stil
og har opbygget et misundelsesværdigt ry for seriøsitet
og for rene, oprigtige og raffinerede Riesling-vine."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED
• "Fremragende forhold mellem kvalitet og pris!"
LA REVUE DU VIN DE FRANCE
En eksplosion af aromaer af citrus
og meget moden fersken.
Stram og tør
- og med en mineralitet,
der forlænger nydelsen.
Riesling (100%)
- fra over 25 år gamle vinstokke

Præsenteret som "lieu-dit" ved "Salon Millésimes Alsace" i Colmar den 13. og 14. juni 2016.

Økologisk dyrket i Bergheim på vinmarken Haguenau, grænsende til Ribeauvillé - en kold jord på mergel, østvendt med moderat hældning.

Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.

Under 2.000 flasker produceres.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk, krebsdyr, forretter, fjerkræ
og lyst kød i sauce
Bedst fra 1 til 10 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
2016
149,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: ARL162
14,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'lieu-dit Haguenau' i årgang 2016:
14,5-16/20 | "La précision de la matière permet une explosion d'arômes d'agrumes bien mûrs et de pêche. Tendu et sec, une longeur saline prolonge le plaisir qu'offre ce riesling.
Une grande réussite."
(Numéro 5 des 132 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 612, Juin 2017


90/100 | "Big grapefruit nose and plenty of citrus on the palate, where the wine is both generous and crisp. Made from biodynamic grapes and Ecocert certified.
Best now or in 2018 and 2019. Screw cap."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, June 2017

89/100 | "Tasted form the barrel, the 2016 Haguenau Riesling is from deep limestone and clay soils and an east-facing, early ripening terroir. The wine opens intensely fruity and a bit smoky on the nose, indicating remarkable complexity. Full-bodied, juicy and fresh, but still somewhat reductive (60 mg of SO2), with good structure and grip, this is a promising dry and aromatic Riesling that is scheduled to be bottled in May this year. Drink 2019 - 2030."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017


90/100 | "Generous and ripe with attractive orange and nectarine aromas. This is quite a bold wine with a tiny hint of unfermented sweetness, which helps it harmonize the tannins at the finish. Drink or hold. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018


15/20 | "Muni de notes d'agrumes confits, c'est un vin mûr, avec une puissance modérée et une finale charnue. Une belle persistance.
Production: 1.600 bouteilles."

GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France
2017
154,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL172
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'lieu-dit Haguenau' i årgang 2017:
14/20 | "Sur le lieu-dit Haguenau, on trouve une puissance d'agrumes en bouche qui lasse une impression presque rugueuse. Un vin à conserver quelques années."
GUIDE VERT 2020 / La Revue du vin de France
Réussi | "À la carte de ces vignerons, trois rieslings de terroir (dont un grand cru): les vins issus de ce cépage sont souvent appréciés par nos jurés. Né d'un lieu-dit argilo-marneux, ce 2017 séduit par l'intensité et par la finesse de ses parfums (fleurs blanches, fruits blancs mûrs, avec une touche minérale). D'une belle maturité, c'est un vin bien construit, ample, porté par un trait d'acidité qui lui donne de l'allonge. (Sucres résiduels: 3,8 g/l.)
Garde: 2019 - 2023. Production: 1.500 bouteilles. Élevage: En cuve."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2020
2018
157,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL182
13,5% vol.
Karton / 6 flasker

Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
 
Alsace
RIESLING
Muhlforst

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING Muhlforst · Alsace
Sagt & skrevet:
• "Muhlforst er en fremragende 'lieu-dit' på en jordbund af mergel,
som giver vine med herlige grapefrugt-noter, syre og klasse."
Per Warfvinge,
GUIDE TO ALSACE WINES
• "Maders Riesling Muhlforst er delikat og yndefuld,
med en stålrygrad!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
• "I samme stil som Maders traditionelle Riesling,
men med større dybder
- Muhlforst afslutter med smukke, salte noter."
LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE
/ La Revue du vin de France
• "Domaine Mader er en god refleksion på Muhlforst,
med nogle af de mest imponerende af alle aftapninger fra marken.
Lækre vine, der lægger ud med en aroma af vådt grus
efterfulgt af en lavine af grøn æble og lime-mættet frugt
- livlig, kraftig og rig i tekstur med en lang slutning."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED
En gastronomisk vin,
kraftfuld og intens.
Kompleks næse af grapefrugt
med noter af honning og citron.
Smagen er knastør,
med lag af ren frugt, æbler,
superb mineralitet
- og med en stor eftersmag.
Vinder i kompleksitet ved lagring.

Riesling (100%)
- fra nær 30 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr på vinmarken Muhlforst, der er beliggende nord for byen - en stejl, sydvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af Keuper-mergel og silt, som giver vinen et godt mineralsk udtryk. Muhlforst er den mest solbeskinnede, varmeste og tørreste vinmark i Hunawihr.
Vinstokkene har en gennemsnitsalder nær 30 år, årligt udbytte omkring 35 hl/ha, druerne høstes i hånden med sortering før vinfremstillingen med
en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder - alt i en ikke-interventionistisk tilgang.
En diskret produktion på under 2.000 flasker årligt.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.

Velegnet til den finere gastronomi
- fisk, krebsdyr, forretter, fjerkræ
og lyst kød i sauce
Bedst fra 1 til 10 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
2016
154,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL163
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Muhlforst' i årgang 2016:
90/100 | "Maybe this is a little simple, but it has great cooked peach and citrus character and is both juicy and dry. Made from organic grapes. Screw cap."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, June 30, 2017


90/100 | "The 2016 Muehlforst Riesling has an exciting nose that is cool, precise, lemon-fresh and provided with crushed-stone aromas. The wine is lean, straight and finessed, salty and full of purity and tension, thanks to the stimulating tannin grip in the finish. Jerome recommended to drink the wine within six years. Drink 2019 - 2022."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017
16/20 | "Un vin complexe, avec des fruits mûrs au nez, et une impression de pierre à fusil en bouche. Il est racé!
Production: 1.200 bouteilles."

GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France
2017
159,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL173
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Muhlforst' i årgang 2017:
14,5-15,5/20 | "Le notes d'agrumes provoquent une salivation gourmande . Les arômes complexes de fruits de la passion s'ouvrent ensuite dans une allonge épanouie."
(Numéro 3 des 107 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 622, Juin 2018
15/20 | "Le Muhlforst, plus en chair et plus immédiat, est doté d'une finale éclatante et épicée."
GUIDE VERT 2020 / La Revue du vin de France

Lars Lau, Jérôme Mader og Ole Lau
Grand Cru Rosacker · Hunawihr
Lars Lau, Jérôme Mader og Ole Lau · Grand Cru Rosacker · Hunawihr
 
Alsace Grand Cru
GEWURZTRAMINER
Grand Cru Rosacker

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
HALVSØD
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER GEWURZTRAMINER Grand Cru Rosacker · Alsace GC
Sagt & skrevet:
• "Selvom Maders Gewurztraminer Rosacker er rig,
er sødmen ikke er klæbrig."
Per Warfwinge,
ALSACE-WINE.NET
• "Maders Gewurztraminer Grand Cru Rosacker,
med dens frodige kerne understøttet af en stålramme,
flyver praktisk talt.
Det er en salig aperitif!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
Aroma af jasmin, banan,
honning, citrus og krydderier.
Smagen er fast, typisk for huset,
medium krop og med afstemt sødme.
Eftersmagen er kompleks
med en markant mineralitet,
der er kendetegnende
for denne store "terroir".
Gewurztraminer (100%)
- fra nær 30 år gamle vinstokke

Økologisk dyrket i Hunawihr på grand cru-marken Rosacker, der er bredt anerkendt som en stor "terroir", og som dækker den nordlige del af Hunawihr - en sydøstvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af kalksten - den berømte Muschelkalk - indeholdende store koncentrationer af magnesium og silikat.

Rosacker er en forholdsvis "kølig" mark, der tillader en lang modning af druerne.
Vinstokkene har en gennemsnitsalder nær 30 år, årligt høstudbytte omkring 40 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Restsukker omkring 50-60 g/l afhængig af årgangen.
En produktion på blot 1.200 flasker.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til aperitif eller i følgeskab med
krydrede og eksotiske retter, røget fisk,
stærke oste og ikke for søde desserter
Bedst fra 2 til op mod 12 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2012
162,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW123
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER GEWURZTRAMINER 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2012:
God præstation | "Kombinationen af sukker og en slank friskhed gør vinen fortjent til at ligge. Fylde uden tunghed giver energi."
LA REVUE DU VIN DE FRANCE - Juin 2013 (108 vine smagt / 14 vine udvalgt - 5 vurderet "god præstation", heriblandt Domaine Mader)
14,5/20 | GUIDE VERT 2015 / La Revue du vin de France
2016
183,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW162
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER GEWURZTRAMINER 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2016:
14,5-16/20 | "Quelques senteurs truffées s'associent à des touches de noisette et d'épices douces. L'ampleur de bouche reste digeste et s'étire avec minéralité. Juteux et racé, il doit encore s'harmoniser."
(Numéro 4 des 49 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 612, Juin 2017


91-92/100 | "From up to 65-year-old vines, the 2016 Grand Cru Rosacker Riesling opens with a deep and complex nose of fresh lemon fruit and crushed limestone. Full-bodied, piquant and fresh, with a very nice grip, this is an almost crisp Riesling with a remarkable freshness and phenolic grip. It is from pure and cold limestone terroir close to the mountains that give it a high minerality. In addition, there are gooseberry flavors in the finish. Very pure and salty, highly promising. Fermented until March and kept on the full lees until the bottling in June. Tasted from the stainless-steel tank at the domaine in April 2017. Drink 2021 - 2032."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017


92/100
| "A slew of exotic fruits and rosewater, but the wine isn't nearly as opulent as the nose suggests. In fact, it has poise and balance, as the sweetness is discreet. Drink or hold. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018
Très réussi ★☆☆ | "Ce gewurztraminer moelleux porte bien la marque de ce grand cru calcaire, avec son nez tout en finesse florale (rose, lilas) et son palais rond et soyeux, sans mollesse ni lourdeur. Un vin élégant et plein de promesses. (Sucres résiduels : 40 g/l.)
Garde: 2018 - 2025. Production: 1.200 bouteilles. Elevage: En cuve."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019


15,5/20 | "Le gewurztraminer Rosacker offre des notes de gingembre et de pivoine."
GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France

15,5/20 |
"Le gewurztraminer 2016, vin moelleux au caractère épicé, est issu du grand cru Rosacker. Le cépage évolue avec grâce, des notes truffées et épicées apparaissent."
GUIDE VERT 2020 / La Revue du vin de France

Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
 
CHABLIS
Domaine Vrignaud
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS
Sagt & skrevet:
• "Tiltalende Chardonnay-drevet Chablis."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
• "Et stenet, mineralsk underlag markerer denne stålsatte Chablis,
med citron, æble og jordaroma,
der stemmer i for at give den overordnede harmoni.
Den lange finish viser noter af østers og friskpresset citron."
Bruce Anderson,
WINE SPECTATOR
Notabelt godt afbalanceret
med en levende syre
og noter af sprød frugt
- en klassisk Chablis-profil
med perfekt balance
mellem friskhed og rigdom.

Chardonnay (100%)

Domaine Vrignauds traditionelle Chablis kommer fra et 13,88 ha stort ler- og kalkstensplateau, der giver vinen al dens mineralitet.
De væsentligste marker er Champréaux og la Bralée - førstnævnte giver mineralitet og finesse, mens den anden bidrager med rundhed og noter af frisk frugt.
Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle.
Vinen gærer naturligt i 5 måneder på temperaturregulerede tanke.
Malolaktisk gæring.
Hver cuvée vurderes for sig for at kunne få den optimale blend af de forskellige terroirs.
Lagring i 8 måneder på bærmen på rustfri ståltanke.
Produktion omkring 50.000 flasker - afhængig af årgangen.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk og skaldyr

- prøv den til røget ål, marineret laks,
omelet med tun, snegle, charcuteri,
gedeoste og oste fra Gruyère
Bedst fra 3 til 5 år efter høst
- kan henlægges i op til 10 år
Nydes ved 12 ºC
 
2015
184,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL151
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS i årgang 2015:
88/100 | "The 2015 Chablis has a fragrant, peony-tinged bouquet that opens nicely in the glass, though I would have preferred to see more mineralité. The palate is balanced with fresh pear and cooking apple on the entry, fine weight in the mouth with just the right amount of spiciness on the finish to tempt you back for another sip. This is a well-made Chablis. Drink 2016 - 2021."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 226, August 2016
2017
184,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL171
12,5% vol.
Karton / 6 flasker

Grand Cru Schlossberg · Kientzheim / Kaysersberg
Grand Cru Schlossberg · Kientzheim / Kaysersberg
 
Alsace Grand Cru
PINOT GRIS
Grand Cru Schlossberg Sec

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Lagret på egefade
Fadlagret
Økologisk vin
Økologisk
MADER PINOT GRIS Grand Cru Schlossberg 'Sec' · Alsace GC
Sagt & skrevet:
Kategori MEST SPÆNDENDE VIN
"Udtryksfuld aroma med mild eg, røg og tørrede, eksotiske frugter.
Rig, elegant og tør smag med fin balance mellem syre og frugt,
indhyllet i fin eg.
Står op imod al slags mad.
En vin i samme ånd som Bourgognevinene
Corton-Charlemagne og Bâtard-Montrachet."
Per Warfvinge,
WARFVINGE.NET
Stor præstation
"En Pinot Gris i den tørre stil,
meget åben og med en smuk struktur.
Nydelig, saltet finale."

LA REVUE DU VIN DE FRANCE
Favorit
"Lagringen på egefade markerer sig med vanillearoma,
dejlig på ganen, livlig og slank,
kan enten nydes straks eller henlægges.
Fedme, elegance, ren aroma og især en tør balance
- en meget vellykket vin."

bettane + desseauve,
GUIDE DES VINS
/ BETTANEDESSEAUVE.COM
En fast, elegant aroma
med krydrede abrikoser
og strejf af underskov.
Smagen er frugtig og fuld,
syren er frisk
- vinen er perfekt på bordet.
Pinot Gris (100%)
- fra over 20 år gamle vinstokke,
50% lagret på egefade og 50% på tanke i 9 måneder

Økologisk dyrket i Kientzheim på den berømte og stejle grand cru-mark Schlossberg - på sydøstvendte bakkeskråninger i 330 meters højde med en undergrund af granit.
Vinstokkene har en gennemsnitsalder over 20 år, årligt høstudbytte omkring 10 hl/ha.
Efter manuel høst med sortering følger en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder - 50% på egefade og 50% på tanke.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til pasta med skaldyr, foie gras,
røget laks, fuglevildt og postej
eller lagret, hård ost
- men også rigtig god alene
Bedst fra 1 til 10 år efter høst
- vinder ved henlæggelse
Nydes ved 8-12 ºC
 
2015
192,00 DKK
750 ml
Varenr.: APG152
14% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT GRIS 'Grand Cru Schlossberg Sec' i årgang 2015:
17/20 | "Beaux parfums de fruit frais (pêche) et de champignons séchés, bouche onctueuse dans son toucher, élégante et pleine de saveur, acidité fine et équilibrante, un vin dynamique, riche mais de type sec, l'élevage en barrique est de grande qualité."
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android

91/100 | "A powerful, properly dry wine with an unusual crispness for this grape and quite a stony minereal quality at the austere finish."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, June 2017
90+/100 | "From granite soils and fermented in 350-liter barrels and stainless steel (3/4 to 1/4) the 2015 Grand Cru Schlossberg Pinot Gris Sec opens with an intense and slightly oaky, but also yeasty, bouquet with fine Pinot aromas. Intense and silky, with fine tannins and a lot of salt, this is an impressive, elegant and finessed Pinot Gris with a long and pure, stimulating salty finish. Bottled with 4.7 grams of residual sugar and 14.3% alcohol. Drink 2022 - 2030."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017
2017
199,00 DKK
750 ml
Varenr.: APG172
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
2018
199,00 DKK
750 ml
Varenr.: APG182
13,5% vol.
Karton / 6 flasker

Grand Cru Rosacker · Hunawihr
Grand Cru Rosacker · Hunawihr
 
Alsace Grand Cru
RIESLING
Grand Cru Rosacker

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING Grand Cru Rosacker · Alsace Grand Cru
Sagt & skrevet:
• "Maders Riesling Muhlforst er delikat og yndefuld, med en stålrygrad
- gang disse kvaliteter med ti for Riesling Grand Cru Rosacker!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
"Mere streng og stram end de øvrige Riesling-vine fra Mader
- Riesling Grand Cru Rosacker er en gemmevin."

LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE
/ La Revue du vin de France
• "Maders Riesling Grand Cru Rosacker kræver lagring i adskillige år,
formodentlig længere end de fleste er villige til at vente.
Den fordrer mindst 6-8 år før syren giver plads
for den underliggende, dybe frugt.
Hvis du ikke har tålmodigheden, så vælg Riesling Muhlforst i stedet."
Per Warfvinge,
GUIDE TO ALSACE WINES
• "Nogle vinsmagere finder,
at Maders Rosacker-vine er de fineste fra denne grand cru-mark."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED
Stor dybde, finesse og form
med rig, intens citrusfrugt, mineralitet
og en fremragende længde.
Vinen frembyder stor frugt, struktur
og mineralsk syre,
der sikrer, at 10 år eller mere
med omhyggelig lagring
vil give god gevinst.
En stor, tør Riesling fra en stor "terroir"!
Riesling (100%)
- fra 40 til 65 år gamle vinstokke

En enestående Riesling fra den fremragende grand cru-vinmark, der er hjemsted for den berømte Riesling Clos Sainte Hune fra Maison Trimbach.

Økologisk dyrket i Hunawihr på grand cru-marken Rosacker, der er bredt anerkendt som en stor "terroir", og som dækker den nordlige del af Hunawihr - en sydøstvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af kalksten - den berømte Muschelkalk - indeholdende store koncentrationer af magnesium og silikat.
Rosacker er en forholdsvis "kølig" mark, der tillader en lang modning af druerne.
Vinstokkene er 40-65 år gamle, årligt høstudbytte omkring 30 hl/ha, og druerne er plukket i hånden med sortering før en ikke-interventionistisk vinfremstilling med en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Intim produktion - 2.500 flasker årligt.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk i sauce, fjerkræ og lyst kød i sauce
Bedst fra 5 til 15 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
2015
189,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL154
14% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2015:
16/20 | "Le grand cru Rosacker est encore fermé. Sa grande puissance se révèlera dans les 5 ans.
Production: 2.100 bouteilles."

GUIDE VERT 2018 / La Revue du vin de France

92+/100 | "Coming from a very warm and dry vintage, the 2015 Grand Cru Rosacker Riesling offers a deep, intense and floral bouquet with blossoms and truly ripe fruit aromas. Round and mouth-filling on the palate, this is a big, wide and well-structured Riesling with high intensity and a lot of power. The finish is still somewhat tannic due to the warm vintage and thicker skins. I'd keep it for seven or eight years before consumption. Tasted form a bottle closed with natural cork (1/3 was closed with screw cap.) Drink 2022 - 2035."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017
Vin remarquable ★★ Le coup de | "Ce riesling provient du grand cru dominant au nord le village Hunawihr. Or pâle aux reflets verts, il offre un nez encore discret mais subtil associant la cire d'abeille, la fumée et le silex. Superbe de complexité et d'équilibre, la bouche est soutenue par une acidité très fine qui met en valeur des arômes de thé noir, d'épices et de pierre à fusil, portant très loin la finale minérale. Une structure acide qui est la marque de ce terroir. (Sucre résiduels: 4,5 g/l.)
Garde: 2020 - 2027. Production: 2.300 bouteille. Elevage: En cuve.
Accord met-vin: Homard grillé."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2018
2016
192,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL164
14% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2016:
15-16/20 | "Une démonstration de force et de puissance du calcaire dolomitique qui peut donner une impression de fermeté pour l'instant. Mais quelle race dans ce vin que le temps saura dompter!"
(Numéro 6 des 104 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 612, Juin 2017


91/100 | "Unusually vibrant citrus fruit for an Alsace riesling. A crisp finish with a lot of mineral freshness makes this a very refreshing wine. Made from organic grapes. Screw cap."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, June 2017


91-92/100 | "From up to 65-year-old vines, the 2016 Grand Cru Rosacker Riesling opens with a deep and complex nose of fresh lemon fruit and crushed limestone. Full-bodied, piquant and fresh, with a very nice grip, this is an almost crisp Riesling with a remarkable freshness and phenolic grip. It is from pure and cold limestone terroir close to the mountains that give it a high minerality. In addition, there are gooseberry flavors in the finish. Very pure and salty, highly promising. Fermented until March and kept on the full lees until the bottling in June. Tasted from the stainless-steel tank at the domaine in April 2017. Drink 2021 - 2032."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017

91/100 | "Plenty of white peaches and grapefruit in this ambitious dry riesling. Lots of mineral character, but the tannins are slightly too much for the wine's rather sleek frame. Drink or hold. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018

16,5/20 | "Encore discret, voici un vin avec de la puissance et une finale épicée.
Production: 2.500 bouteilles."

GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France

Vin remarquable ★★|
"Coteau adossé à la montagne boisée de Hunawihr, au microclimat plutôt frais, le Rosacker est propice au riesling. Le 2015 avait été élu coup de coeur, il n'a manqué qu'une voix au 2016 pour renouveler l'exploit. Ce millésime brille lui aussi par son élégance et par sa complexité, aillant au nez l'acacia, les agrumes, le kiwi, la fougère à une touche miellée. Si quelques notes confites de surmaturation percent aussi en bouche, le vin garde de bout sa fraîcheur citronnée. Bien construit, puissant sans excés, droit et long, il offre un équilibre parfait entre rondeur et acidité et enchante par sa finale saline et mentholée. (Sucres résiduels: 4 g/l.)
Garde: 2019 - 2027. Production: 2.500 bouteilles. Elevage: En cuve.
Accord met-vin: Poulet au riesling."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019
2017
199,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL174
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2017:
15,5/20 | "Acidité fondue, toucher caressant, bouche glissante sur fond de jus de citron frais.
A boire avant 2027 "
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android

15-16/20 | "Dans un volume charnu, les notes d'infusion, de laurier et d'exotisme enjolivent une acidité dense et précise. L'allonge, puissante et saline, mais encore un peu serrée, présage un avenir radieux."
(Numéro 5 des 109 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 622, Juin 2018
16,5/20 | "Encore serré dans son carnal minéral, le Rosacker s'impose magistralement comme un vin de garde suit une ligne de conduite exemplaire : un vin sec et racé."
GUIDE VERT 2020 / La Revue du vin de France




200 DKK
750 ml

Grand Cru Rosacker · Hunawihr
Grand Cru Rosacker · Hunawihr
 
Alsace Grand Cru
RIESLING
Grand Cru Rosacker

Domaine Mader
 
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING Grand Cru Rosacker · Alsace Grand Cru
Sagt & skrevet:
• "Maders Riesling Muhlforst er delikat og yndefuld, med en stålrygrad
- gang disse kvaliteter med ti for Riesling Grand Cru Rosacker!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
"Mere streng og stram end de øvrige Riesling-vine fra Mader
- Riesling Grand Cru Rosacker er en gemmevin."

LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE
/ La Revue du vin de France
• "Maders Riesling Grand Cru Rosacker kræver lagring i adskillige år,
formodentlig længere end de fleste er villige til at vente.
Den fordrer mindst 6-8 år før syren giver plads
for den underliggende, dybe frugt.
Hvis du ikke har tålmodigheden, så vælg Riesling Muhlforst i stedet."
Per Warfvinge,
GUIDE TO ALSACE WINES
• "Nogle vinsmagere finder,
at Maders Rosacker-vine er de fineste fra denne grand cru-mark."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED
Stor dybde, finesse og form
med rig, intens citrusfrugt, mineralitet
og en fremragende længde.
Vinen frembyder stor frugt, struktur
og mineralsk syre,
der sikrer, at 10 år eller mere
med omhyggelig lagring
vil give god gevinst.
En stor, tør Riesling fra en stor "terroir"!
Riesling (100%)
- fra 40 til 65 år gamle vinstokke

En enestående Riesling fra den fremragende grand cru-vinmark, der er hjemsted for den berømte Riesling Clos Sainte Hune fra Maison Trimbach.

Økologisk dyrket i Hunawihr på grand cru-marken Rosacker, der er bredt anerkendt som en stor "terroir", og som dækker den nordlige del af Hunawihr - en sydøstvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af kalksten - den berømte Muschelkalk - indeholdende store koncentrationer af magnesium og silikat.
Rosacker er en forholdsvis "kølig" mark, der tillader en lang modning af druerne.
Vinstokkene er 40-65 år gamle, årligt høstudbytte omkring 30 hl/ha, og druerne er plukket i hånden med sortering før en ikke-interventionistisk vinfremstilling med en lang presning af hele drueklaser, gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.
Intim produktion - 2.500 flasker årligt.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace.
Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse.
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.
Siden 2005 har Jérôme Mader i stigende grad og i dag helt taget over efter sin far Jean-Luc Mader.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk i sauce, fjerkræ og lyst kød i sauce
Bedst fra 5 til 15 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
2018
209,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL184
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2018:
16-18/20 | "Concentré et encore un peu dissocié, ce vin a tout : profondeur, complexité aromatique et sourtout précision minérale. La garde le rendra grand."
(Numéro 1 des 78 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 632, Juin 2019
 

Savigny-lès-Beaune
Savigny-lès-Beaune
 
SAVIGNY-LÈS-BEAUNE
les Vermots

Domaine Olivier
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
OLIVIER SAVIGNY-LÈS-BEAUNE les Vermots
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "De mange mesterkokke, der samarbejder med Antoine Olvier,
værdsætter kvaliteten og originaliteten på hans vine."
LECHEF.COM
Flot, blød,
vinøs hvidvin
- rig og smøragtig
med overtoner
af tropiske frugter.

Chardonnay (100%)

Fra marken les Vermots i Savigny-lès-Beaune i den øvre del af landsbyen på skråninger ved vandløbet Rhoin.
Jordbunden består af ler og kalksten, og marken har en sydvestlige eksponering - og er bevokset med 35 år gamle vinstokke.
Gæring og lagring på rustfri ståltanke for bevarelse af den rene frugt.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til fisk og skaldyr,
varme patéer og terriner

- prøv den til torsk med cikorie, krebsebisque,
grillet hummer, varme østers, knude,
fisk i gelé og laks quenelles
Bedst fra 3 til 10 år efter høst
Nydes ved 12 ºC
2012
219,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBS121
13% vol.
Karton / 6 flasker

Premier Cru Fourchaume · Chablis
Premier Cru Fourchaume · Chablis
 
CHABLIS
Premier Cru Fourchaume

Domaine Vrignaud
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS Premier Cru Fourchaume
Sagt & skrevet:
• "Guillaume Vrignaud tilhører den unge generation af vinmagere,
der ikke tøver med at udveksle erfaringer for at skabe bedre vine."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS
• "Man finder hos Guillaume Vrignaud vine med en smuk renhed,
sprøde og som virkelig er tro mod deres terroir ..."
Emmanuel Delmas,
SOMMELIER-VINS.COM
Denne elegante og komplekse
Fourchaume
har det hele i finesse,
elegance og balance.
Indtagende citrus og grønne æbler,
med nuancer af eksotisk frugt
og en knivskarp syrestruktur,
med masser
af underliggende mineralitet.
Lang eftersmag
med citrus og mineraler.

Chardonnay (100%)

Premier cru-marken Fourchaume er den største parcel på Vrignaud-domænet med 4,00 ha.
Vinstokkene er i alderen 30 år, plantet på en jordbund af skiftevis ler, mergel og Kimmeridge-kalk.
Vinen gærer naturligt i 5 måneder på temperaturregulerede tanke.
Malolaktisk gæring.
Lagring i 10 måneder på bærmen på rustfri ståltanke.
Produktion omkring 15.000 flasker - afhængig af årgangen.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk i sauce,
krebsdyr og kogt fjerkræ

- prøv den til foie gras, grillet hummer,
østers, filet af sole, laks quenelles,
mulle, pighvar og kylling i flødesauce
Bedst fra 5 til 7 år efter høst
- kan henlægges i op til 15 år
Nydes ved 14 ºC
 
2015
269,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: BCL152
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2015:
90/100 | "The 2015 Chablis Fourchaume 1er Cru has a tightly wound, rather floral bouquet with yellow flower scents infiltrating the citrus fruit and green apple scents. The palate is crisp and fresh with bitter lemon on the entry, with satisfying weight in the mouth. It has a lively, quite spicy and rich finish that leaves a dab of lemongrass on the aftertaste. Enjoy this Fourchaume over several years. Drink 2017 - 2024."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 226, August 2016
91/100 | "The 2015 Chablis Fourchaume 1er Cru has a buttoned-down bouquet: granite and flint, a touch of apricot blossom and lemon curd loitering in the background. This takes you directly to Chablis and nowhere else. The palate is very well balanced with a crisp line of acidity, just the right amount of malic, green apple edginess combined with lemon zest to lend this Fourchaume tension from start to finish, with a dab of spice on the aftertaste. I enjoyed this Fourchaume when I tasted it blind last year and again twelve months later. It might be even better next time! Drink 2018 - 2028."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 232, August 2017
2016
269,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL161
13% vol.
Karton / 6 flasker




300 DKK
750 ml

Rachel og Antoine Olivier · Domaine Olivier · Santenay
Rachel og Antoine Olivier · Domaine Olivier · Santenay
 
MEURSAULT
les Pellands

Domaine Olivier
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER MEURSAULT les Pellands
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
Denne vin,
fra en af ​​de fineste appellationer
i hvid Bourgogne,
har en næse af friske frugter,
hvide blomster,
accenter med noter af mandel,
hasselnød og smør.
Smagen er lang og præcis.
En Meursault
der vil vinde i kompleksitet!

Chardonnay (100%) - lagret på egefade

Fra Les Pellands-marken i Meursault - 40 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Langsom presning og vinifikation i egefade med omrøring af bærmen. Malolaktisk gæring.
Lagring på bærmen i egefade (25% nye) i 11 måneder.
Aftapning efter en let filtrering.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til fisk og krebsdyr i sauce
og fjerkræ i flødesauce

- prøv den til stegt rødspætte, kammuslinger,
foie gras-terrine, hummer, laksebøf,
søtungefilet, champignon-omelet, vagtler
og kraftige oste
Bedst fra 3 til 12 år efter høst
Nydes ved 10-12 ºC
2011
369,00 DKK
750 ml
Varenr.: BME111
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER MEURSAULT 'les Pellands' i årgang 2011:
Vin réussi | "Issu du négoce, ce vin s'illustre par un registre aromatique floral agrémenté de tonalités exotiques et miellées. Souple en attaque, gras en milieu de bouche, minéral et alerte en finale, le palais est équilibré. Apogée suggéré: 2014-2018. Accord gourmand: Pôelée de saint-jacques. Production: 1.300 bouteilles."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2015