HELflaske 750 ml |
-
PRIS inklusive moms |
⇒
49 DKK |
|
100 DKK
⇒ |
|
|
|
300 DKK
⇒ |
|
HALVLITERflaske 500 ml |
- PRIS inklusive moms |
⇒
49 DKK |
50 DKK
⇒ |
100 DKK
⇒ |
|
200 DKK
⇒ |
250 DKK
⇒ |
300 DKK
⇒ |
350 DKK
⇒ |
Vinliste
HELflaske 750 ml
Château Jean Fonthenille · Loupiac |
|
|
Loupiac
CHÂTEAU
JEAN FONTHENILLE
|
|
Årgang 2021: 112,00 DKK
Årgang 2022: 114,00 DKK |
Hvidvin
- fra BORDEAUX |
SØD |
Fadlagret |
|
• "Clos Jean, der står bag Château Jean Fonthenille,
er blandt de 10 bedste producenter i Loupiac."
Oz Clarke,
BORDEAUX
- the Wines, the Vineyards, the Winemakers |
|
En fremragende, sød Loupiac,
som er frugtagtig og elegant
- men ikke overdrevent sød -
rige aromaer med intens honning
samt tørrede frugter og nødder,
blød og velafbalanceret |
Sémillon (80%) & Sauvignon (20%)
- lagret på tanke med en let lagring på egefade
Appellation: Loupiac
Ejer: Familien Bord
Ledelse: Lionel Bord
Vinmarker: 20 ha, eksponeret syd-sydvest
Beliggenhed: I Loupiac
Jordbund: Gruset lerjord med kalk i undergrunden
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 37 år
Høstmetode: Manuel med successiv sortering
Vinifikation: Udføres med kontrol af temperaturerne, med en pneumatisk presse og bundfældning af mosten ved lav temperatur
Lagring: På tanke med en let lagring på egefade
Produktion: Omkring 106.000 flasker årligt, slotsaftappet
Château Jean Fonthenille er en vin under Clos Jean og ligger på skråningerne af Garonnefloden i hjertet af Loupiac-appellationen med en orientering syd-sydvest.
Familien Bord har dyrket godsets jorder i over 6 generationer. |
|
✓ Velegnet som aperitif, til foie gras,
det asiatiske køkken, fjerkræ og oste
- og til at ledsage en dessert |
✓ Kan nydes ung
med dens eksplosive rigdom på frugt,
men kan også gemmes i op til 10 år |
✓ Nydes ved 4-8 ºC |
|
2021 |
112,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBM211
|
12,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
2022 |
114,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GBM221
|
12,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
|
|
Alsace
RIESLING
lieu-dit Berg Doux
Domaine Mader
|
|
Hvidvin
- fra ALSACE |
SØD |
Økologisk |
|
• "i kælderen
går Jérôme Mader ind for en praksis,
der begrænser hans interventioner
til et absolut minimum."
Pierre Radmacher,
VINS, VIGNOBLES ET VIGNERONS |
|
Af sent høstede druer
- fyldig, sød, syrlig og frisk,
alt på samme tid! |
Riesling (100%)
• dyrket på vinmarken Berg
• fra 17 år gamle vinstokke
• forseglet med skruelåg
Økologisk dyrket i Hunawihr på lieu-dit Berg, der er beliggende oven for Rosacker i 330 meters højde med orientering mod øst.
Det er samme kalkstensgrund som Rosacker-marken, men jordlaget er tyndere.
Sen modenhed på grund af højden. Takket være den kolde nat deroppe udvikler botrytis sig langsomt og pænt.
Druerne er plukket sent for at producere en sød version - doux - af denne klassiske kalkstensfortolkning af Riesling.
Restsukker på 61 g/l - omkring halvt så sød som en typisk Sauternes.
Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder.
Meget lille produktion, laves kun med års mellemrum, når klimaforholdene indbyder til det.
Ikke produceret siden 2018 - og er udsolgt hos Domaine Mader.
Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.
Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status. |
|
✓ Velegnet til
vildtterrin, foie gras-mousse
og fisk i sød eller sur sauce
samt desserter med citrusfrugter,
citrontærte ikke mindst.
Også superb som et glas i utide |
✓ Kan henlægges
- mere end 15 år efter høst |
✓ Nydes ved 10-12 ºC |
|
2018 |
174,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: ARL184
|
13% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
Grand Cru Schlossberg · Kientzheim / Kaysersberg |
|
|
Alsace Grand Cru
PINOT GRIS
Grand Cru Schlossberg Cinerea
Domaine Mader
|
|
Hvidvin
- fra ALSACE |
SØD |
Økologisk |
|
• Schlossberg har været berømt siden det 15. århundrede
og nævnes første gang i nogle formueopgørelser.
Siden 1928 har vinbønderne fra Kaysersberg og Kientzheim
på eget initiativ nedskrevet og respekteret et regelsæt,
der blev officielt i 1975 og 1992.
Schlossberg var den første vinmark i Alsace,
der blev klassificeret "grand cru" i 1975. |
• Maders vine er af økologisk dyrkede druer
- og betegnes "økologisk vin" fra årgang 2012. |
|
Med sød menes ret så sød
- 100 gram resterende sukker -
resultatet er en vin
med en fantastisk koncentration! |
Pinot Gris (100%)
• dyrket på grand cru-vinmarken Schlossberg
• fra 13 år gamle vinstokke
Økologisk dyrket i Kientzheim på den berømte og stejle grand cru-mark Schlossberg - på sydøstvendte bakkeskråninger i 330 meters højde med en undergrund af granit.
Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 6 måneder.
Restsukker på 100 g/l.
Blot 509 flasker blev produceret i årgang 2010 (ikke produceret siden) - hver enkelt flaske er nummereret.
Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.
Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status. |
|
✓ Velegnet til foie gras, desserter
som frugttærter - og blåskimmeloste |
✓ Bedst fra 1 til 15 år efter høst
- vinder ved henlæggelse |
✓ Nydes ved 8-12 ºC |
|
2010 |
239,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: APG103
|
11,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om MADER PINOT GRIS 'Grand Cru Schlossberg Cinerea' i årgang 2010: |
• 16/20 | "I en flot vendanges tardives-ånd."
GUIDE VERT 2013 / La Revue du vin de France |
|
|
La cuverie · Domaine Mader · Hunawihr |
|
|
Alsace
RIESLING
Vendanges Tardives
Domaine Mader
|
|
Hvidvin
- fra ALSACE |
SØD |
Økologisk |
|
• Som Vendanges Tardives
bliver Rieslings udtryk på næsten alle planer forstærket,
og der kræves endnu længere tid, før vinen er drikkemoden.
Og i modsætning til de andre druetyper
har Riesling den store fordel,
at sødmen vejes op af et højt syreniveau,
således at vinen altid er frisk. |
• Maders vine er af økologisk dyrkede druer
- og betegnes "økologisk vin" fra årgang 2012. |
|
Dejlig, fin frugtintensitet,
rund og meget lang,
med afstemt sødme
- nydes som aperitif, til foie gras
og rigt smagende forretter
eller til afslutningen med oste |
Riesling (100%)
• dyrket på grand cru-vinmarken Rosacker
• fra 50 år gamle vinstokke
Økologisk dyrket i Hunawihr på grand cru-marken Rosacker, men ikke klassificeret "grand cru".
Rosacker er en sydøstvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af kalksten indeholdende store koncentrationer af magnesium og silikat.
Druerne er plukket i hånden en måned senere end den normale høst - med 20% botrytis.
Restsukker på 85 g/l.
Traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 8 måneder.
Blot 1.000 flasker og ikke produceret siden 2009 - for længst udsolgt hos Domaine Mader.
Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.
Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status. |
|
✓ Velegnet til
vildtterrin, foie gras-mousse
og fisk i sød eller sur sauce
samt desserter med citrusfrugter,
citrontærte ikke mindst.
Også superb som et glas i utide |
✓ Kan henlægges
- mere end 15 år efter høst |
✓ Nydes ved 10-12 ºC |
|
2009 |
269,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: ARL091
|
12,5% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om MADER RIESLING 'Vendanges Tardives' i årgang 2009: |
• 16/20 | "Næsen spiller kompromisløst på noter af kandiseret citrus og jernurt. Sødmen på ganen er meget elegant, snarere en semi-fed tekstur, med sødme, men også - og frem for alt - friskhed."
GAULTMILLAU.FR |
• Fremragende! ★★☆ | "Vinlandsbyen Hunawih, der er berømt for sin befæstede kirke på en bakke midt i vinmarkerne, er hjemsted for mange avlere, heriblandt det sikre kort Jean-Luc og Jérome Mader. Denne årgang 2009 er høstet den 25. oktober på ler- og kalkstensholdig jordbund - vinen er allerede flatterende og samtidig udviser den godt udviklingspotentiale. Med strågul farve med toner af citron forfører vinen ved sin intensitet og friskhed i næsen, der kombinerer moden citrus og honning.
Smagen åbenbarer en fleksibel og kraftfuld fuld vin, og vi genfinder her citrus og honning. Eftersmagen er lang og frisk, med noter af grapefrugt. En kompleks Riesling, generøs og elegant, den vil vinde yderligere ved at henlægges til 2014. (Restsukker: 85 g/l).
Produktion: 1000 flasker. Lagring: På tanke."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2013 |
|
Château Coutet · Sauternes-Barsac |
|
|
Sauternes-Barsac
Premier Grand Cru Classé en 1855
CHÂTEAU COUTET
|
|
Årgang 2008: 499,00 DKK
Årgang 2011: 599,00 DKK |
Hvidvin
- fra BORDEAUX |
SØD |
Fadlagret |
|
• "Ganske enkelt vine,
der er klare og friske som et vandfald,
raffinerede, frodige og simpelthen storslåede!"
Jacqueline Fridrich,
THE WINES OF FRANCE |
|
Delikate aromaer
af akacie og kaprifolier,
rig, sød frugt i smagen
-
med en læskende tør twist |
Sémillon (75%), Sauvignon (23%) & Muscadelle (2%)
- lagret på egefade
Appellation: Barsac
Ejer: Familien Baly
Ledelse: Philippe Baly
Vinmarker: 38,5 ha i ét stykke
Beliggenhed: I Barsac
Jordbund: Silt, fint grus og forvitret sand på en undergrund af kalksten
Plantetæthed: 6.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 40 år
Høstmetode: Manuel, i flere omgange
Vinifikation: Gæring i 3-6 uger på nye egefade
Lagring:På egefade i 18 måneder, 100% fransk eg
Produktion: Omkring 42.000 flasker årligt, slotsaftappet
Château Coutet har længe været anerkendt som en af Sauternes-regionens allerbedste og fineste vine. Godset blev i 1855 klassificeret som Premier Cru Classé - dets oprindelse kan spores helt tilbage til slutningen af det 13. eller begyndelsen af det 14. århundrede. Et tårn på ejendommen er opført i samme stil som dem, der blev bygget på fæstningsværker under det engelske herredømme i Aquitaine-regionen.
Château Coutet tilhørte den berømte Lur Saluces-familie i mere end et helt århundrede. I dag ejes og ledes slottet af Philippe og Dominique Baly. Den kommercielle drift sker i et tæt samarbejde med Baron Philippe de Rothschild, som har de eksklusive distributionsrettigheder på slottes vine.
Château Coutet er en vin med et stort lagringspotentiale. I sine unge år har den aromatoner af blomster, citrus, honning og vanilje. Med en passende lagring udvikles en fantastiske botrytis-karakter, som man kun finder hos en velproduceret Sauternes. Næsen skifter til en mere krydret stil med toner af tørrede eller karamelliserede frugter. |
|
✓ Velegnet som aperitif, til foie gras,
hummer, kammusling,
kylling, lyst kød,
blåskimmeloste
- og til at ledsage en dessert
|
✓ Bedst fra 5 år
til 20-100 år efter høst |
|
|
2008 |
499,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GST081
|
14% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU COUTET i årgang 2008: |
• 90/100 | "89-91 Barrel sample. A big, rounded character, this is relatively soft, toasty almost, the fruit open, generous but unfocussed. It offers richness with a final tang of dryness.."
Roger Voss, THE WINE ENTHUSIAST MAGAZINE, December 2009
• 90/100 | "A bright, high-toned style, with glazed pear and peach fruit aromas and flavors backed by flashes of candied green plum and heather honey. Quite sweet on the finish, but long and pure. Drink now through 2021. 2.915 cases made."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, March 2011 |
• 92/100 | "Tasted single blind against its peers. This has a very floral, exuberant bouquet with white peach and grapefruit soaring from the glass. It is very pure and vivacious. The palate is harmonious with what feels like more sucrosity than on previous occasions. It is not viscous in texture, suggesting high acidity to slice through all that sweetness (a typical Coutet trait, as it turns out). The finish displays touches of ginger and dried orange rind that linger nicely in the mouth, although the general impression is that it needs several years to 'calm down'. Tasted January 2012."
Neal Martin, THE WINE ADVOACATE, February 2012
• 91/100 | "Honeysuckle, apricot, vanilla and pineapple pop right from the bottle. The wine has freshness, sweet and honeyed fruits, but it lacks the levels of concentration found in the better vintages."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, September 2018 |
2011 |
599,00 DKK
|
750 ml |
Varenr.: GST111
|
14% vol. |
Karton / 12 flasker |
Om CHÂTEAU COUTET i årgang 2011: |
• 93-94/100 | "This white is thick and rich with lots of dried fruit character as well as spices. Full body, medium sweet and a spicy finish. Lovely intensity. Classy."
James Suckling, JAMES SUCKLING.COM, March 2012
• 94/100 | "Light in color, the wine pops with its over ripe scented nose of pineapple, apricot, coconut, spice and honey perfume. Balanced, sweet and fresh, the wine delivers a nutty, honeyed, pineapple finish."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, February 2014
• 97/100 Highly Recommended | "White peach, pineapple, with ginger, orange zest and green fig notes are clear and racy, while green almond, brioche, pear and yellow apple details wait in reserve. Offers stunning range and polish, showing terrific energy and cut on the finish. This just makes you feel special when you drink it. An estate that has been rising steadily for a while now. Best from 2016 through 2035. 2.915 cases made."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, March 2014
• 95/100 | "Elegant peachy nose, with ample botrytis and integrated oak. Creamy and sumptuous, highly concentrated, this is a majestic wine with both power and freshness. Has energy and persistence and fine balancing acidity. Drinking window: 2015 - 2050."
Stephen Brook, DECANTER |
• 93/100 | "Tasted blind at the Sauternes 2011 horizontal tasting. The 2011 Château Coutet has a distinctive but attractive bouquet: clear honey, rosewater, peach and just a touch of barley sugar that pins it down to Barsac. The palate is medium-bodied and viscous in texture. There is more harmony here than the nose, nicely understated with quince and barley sugar, dovetailing into an elegant finish. I would prefer just a touch more weight and persistence but otherwise this is a fine Sauternes even if it does not quite meet my expectations from barrel, primarily since it is just missing Coutet's usual razor-sharp acidity that imparts such electricity into its finest vintages. Nevertheless, this will provide much pleasure over the next two or three decades."
Neal Martin, THE WINE ADVOACATE, February 2015
• 96/100 | "Well balanced, this gorgeous ripe wine is packed full of fresh yellow fruits, ripe oranges and lemon. The fruit counterpoints the generous, dense structure, offering the dry core of botrytis. Acidity gives a line of freshness at the end. Drink from 2020."
Roger Voss, THE WINE ENTHUSIAST MAGAZINE, May 2015 |
|
La boutique · Domaine Mader · Hunawihr |
|
|
Alsace
GEWURZTRAMINER
Vendanges Tardives
Domaine Mader
|
|
Årgang 2018 - 500 ml: 199,00 DKK |
Hvidvin
- fra ALSACE |
SØD |
Økologisk |
|
• "Skønt Gewurztraminer
er en populær drue
overalt i vinverdenen,
er Alsace det eneste sted i Frankrig,
hvor den forekommer, og det sted
hvor den lettest når sit højdepunkt."
Oz Clarke,
DE HVIDE VINE |
|
Overdådig vin,
rig og koncentreret
- moderat sød Gewurz' VT
med fremragende
længde og definition,
perfekt balance og friskhed |
Gewurztraminer (100%)
• dyrket på vinmarken Muhlforst
• fra over 40 år gamle vinstokke
Økologisk dyrket i Hunawihr på de højere liggende partier af marken Muhlforst, der er beliggende over for grand cru-marken Rosacker i 330 meters højde med orientering mod øst. Druerne er plukket sent for at producere denne søde version af den klassiske fortolkning af Gewurztraminer.
Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder.
Restsukker på 107 g/l.
Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.
Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status. |
|
✓ Prøv denne sent høstede
Gewurztraminer
til foie gras
eller en dessert
(Tarte Tatin, fløde, frugtmousse osv.) |
✓ Kan henlægges
- mere end 15 år efter høst |
✓ Nydes ved 10-12 ºC |
|
2018 |
199,00 DKK
|
500 ml |
Varenr.: AGW 181
|
13,5% vol. |
Karton / 6 flasker |
|
|