DOMAINE MADER

Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

Jérôme og Jean-Luc Mader
Jérôme og Jean-Luc Mader

Domaine Mader
Hunawihr · ALSACE

Hvad angår kvalitet,
noget for pengene og ikke mindst stil,
er Mader at betegne som en frontløber.
Ikke alene er Maders vine
nogle af de meget få i Alsace, der er klassisk tørre,
men de frembyder tillige en rigdom,
velsmag og en fylde
med overraskende rimelig alkohol
og så endda med yderst behersket restsukker
- noget som er ganske unikt i Alsace i dag.


"En reference for tørre, hvide vine fra Alsace!"
LA REVUE DU VIN DE FRANCE

"Blandt de 10 producenter i Alsace,
der giver mest kvalitet for pengene!"
Tom Stevenson,
WINE REPORT

"Grand Cru Rosacker-vinene stjæler showet,
men hele Maders 'lineup' kan anbefales!
Blandt de 10 'sikre' vinhuse i Alsace."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE

"Maders vine er elegante og tørre
- den slags vine man aldrig bliver træt af!"
Per Warfvinge,
VINGUIDE ALSACE

"Jérôme Mader er indbegrebet af alsacisk fornyelse!"

GUIDE VERT
La Revue du vin de France

"Årets vinavler i Alsace 2018!"
GUIDE HACHETTE


”Small quantity, high quality”


Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace,
hvor den befæstede kirke står som det smukt bølgede landskabs ikoniske monument.

Familien Mader ejer 10,35 ha vinmarker,
heriblandt besiddelser i nogle af de mest renommerede grand cru-marker,
nemlig “Rosacker” i Hunawihr og ”Schlossberg” i Kientzheim.

Domaine Mader har opnået noget nær kultstatus på relativ kort tid.
Det var blot i 1981, at Jean-Luc og Anne Mader tog springet til selv at tage hånd om deres vine
– indtil da var familiens druer blevet solgt til det lokale kooperativ.
Produktionen er også i dag beskeden i volumen,
men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse!
Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk, og høsten er naturligvis håndplukket.

Siden 2005 har sønnen Jérôme,
der som sin far har den højeste vinuddannelse som oenolog,
gradvist og nu helt overtaget ansvaret for driften.
I årene før gjorde Jérôme sig erfaringer med vindyrkningen andre steder på kloden
– i Sydafrika og under et længere ophold i New Zealand.

Jérôme Mader er skånselsløs i arbejdet for kvalitet
– udbyttet holdes lavt, og kun de bedste druer anvendes for at frembringe det ypperste.

Domaine Mader er økologisk certificeret af Ecocert 2007.



Den amerikanske vinjournalist, forfatter og klumme-skribent
Lettie Teague
beretter i "Food & Wine" i maj 2005 om sit besøg i Alsace
– hvor hun søger de gode, tørre vine.
Og Mader kommer man ikke udenom:

- Clos Sainte Hune, ejet af det store vinhus Trimbach
er en del af grand cru-vinmarken Rosacker,
og selvom det er den mest berømte,
så er det ikke den eneste vin, der laves her.

Var der andre vine fra Rosacker, som Trimbach beundrede?
spurgte jeg over en frokost på Weinstub du Sommelier i Bergheim,
der serverede perfekt tilberedte Alsace-retter som løgtærte og ’choucroute’.
Der var en hel del vinproducenter, som spiste frokost der den dag,
og alle syntes at være venner med Jean Trimbach.

Trimbach nævnte Maders Rosacker som en vin, han beundrede.
Jeg havde aldrig hørt om Maders vineri. Hvor lå det?
”Ta’ til Hunawihr og ta’ vejen til venstre ved vejgaflen,” svarede Trimbach
– en typisk alsacisk vejbeskrivelse.

Smagelokalet var lukket, da jeg ankom.
Men da jeg bankede på døren, åbnede en kvinde et vindue og spurgte,
hvad jeg ønskede?
At købe en flaske af din Rosacker, svarede jeg.
Få minutter senere dukkede hendes 24-årige søn op.
Jérôme Mader var overrasket over at se en amerikaner i sin by
”Vi har stort set ingen amerikanske turister her,” fortalt han mig.
Hans vine bliver ikke forhandlet i United States – ”undtagen i Virginia.”
Hvorfor ikke?
Mader trak på skuldrene:
”Vi gør ikke noget for at sælge vores vine
– vi ta’r bare telefonen og lukker op, når dørklokken ringer.”



Domaine Mader i tal
Vinmarker
10,35 ha
Blå druer
0,75 ha
·
Pinot Noir 100%
Grønne druer
9,60 ha
·
Riesling 31%
Pinot Gris 27%
Pinot Blanc/Auxerrois 19%
Gewurztraminer 15%
Muscat 5%
Chardonnay 3%
Vinstokkenes alder
35 år gennemsnitlig
Høstmetode
100% håndplukning
Produktion
55.000 fl./år gennemsnitlig