ROSÉ

Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

ROSÉ vine
HELflaske 750 ml
- PRIS inklusive moms

49
DKK
150 DKK
200 DKK
250 DKK
300 DKK
350 DKK
 
1
1
         


·



Vinliste

HELflaske 750 ml


50 DKK
750 ml

Château Thieuley · La Sauve Majeure
Château Thieuley · La Sauve Majeure
 
Bordeaux Clairet
CHÂTEAU THIEULEY
Clairet

 
Årgang 2019: 99,00 DKK
Clairet - fra BORDEAUX
TØR
Terra Vitis & HVE3
Miljømærker
 
CHÂTEAU THIEULEY 'Clairet' · Bordeaux Clairet
Sagt & skrevet:
• "Arketypen på clairet
med sin ekspressive, delikate frugt i næsen
og sin runde, kødfulde, friske velsmag i munden."
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "Thieuley Clairet er blandt de bedste clairet'er."
Hubrecht Duijker
& Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA
OF CHÂTEAUX
• "Jeg har fulgt dette gods gennem to årtier,
og det er en af de mest konsistente kilder
til generisk Bordeaux."
Robert Parker's
WINE ADVOCATE
• "En reference i Bordeaux!"
LE GUIDE HACHETTE
DES ROSÉS
Meget flatterende aroma af røde frugter
(hindbær, kirsebær, jordbær)
- smagen er på samme tid frisk og vinøs,
meget karakteristisk for Bordeaux Clairet
Merlot (70%) & Cabernet Sauvignon (30%)

Appellation: Bordeaux Clairet
Ejer: Familien Courselle
Ledelse: Marie og Sylvie Courselle - ansvarlig for henholdsvis produktion og salg
Miljøpolitik: Certificeret Terra Vitis og Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 80 ha - hvoraf 5 ha anvendes til denne Clairet
Beliggenhed: Lige vest for La Sauve-Majeure
Jordbund: Gruset og kiselholdig lerjord
Plantetæthed: 6.000 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
Markarbejde:
Græsbevoksning mellem rækker for moderat vandstress, bladudtynding for bedre soleksponering af druerne, grøn høst for bedste forhold mellem bladløv og drueklaser, ved nyplantning benyttes udelukkende kloner af vinbruget oprindelige vinstokke
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Temperaturkontrol, drueskind i kontakt med mosten under macerationen i 30 timer, blid presning under kvælstof, gæring på rustfri ståltanke
Lagring: Lagring på bærmen i 3 måneder
Produktion: Omkring 50.000 flasker Clairet årligt - aftappet på godset


Clairet minder om de oprindelige, lettere rødvine, der i middelalderen blev udskibet fra Bordeaux til England, og som inspirerede englænderne til betegnelsen claret for de røde vine fra Bordeaux.

Château Thieuley er beliggende i smukke omgivelser i kommunen La Sauve-Majeure, hen ved 25 km sydøst for Bordeaux
i vindistriktet Entre-Deux-Mers, området mellem floderne Dordogne og Garonne.

Godset, hvis historie går tilbage til 1880, har været i familien Courselles besiddelse siden 1950. I 1972 købte Francis Courselle sine brødre og søstres andel af Château Thieuley, og han har æren for, at ejendommens areal er mere end tredoblet, siden Courselle-familien kom til. Fra 2000 overtog døtrene Marie og Sylvie roret - begge er landbrugsingeniør og ønologer - og de anses for at være nogle af de mest dynamiske vindyrkere i Bordeaux i dag.

Vineriet er helt up-to-date - og Thieuley byder på hvide og røde vine af klasse!
Godset har med sine helt igennem miljøvenlige vinfremstillingsmetoder opnået de højeste, franske miljøcertificeringer Terra Vitis og Haute Valeur Environnementale niveau 3.
Velegnet til salater, charcuteri, forretter,
fjerkræ, krydrede retter samt grillet kød
Bedst fra 1 til 3 år efter høst
Nydes ved 9-12 ºC
2019
99,00 DKK
750 ml
Varenr.: GCR191
13% vol.
Karton / 12 flasker



100 DKK
750 ml

Château du Courlat · Lussac-Saint-Émilion
Château du Courlat · Lussac-Saint-Émilion
 
Bordeaux Rosé
LE ROSÉ DU COURLAT
 
Årgang 2019: 119,00 DKK
Årgang 2020: 119,00 DKK
Rosévin - fra BORDEAUX
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
LE ROSÉ DU COURLAT · Bordeaux Rosé
Sagt & skrevet:
• "Le Rosé du Courlat er vellykket!"
HOMME DELUXE
• "Château du Courlat er et af syv top-vingodser
i Lussac-Saint-Émilion ...
og Lussac er tilmed en sand skattekiste for gode køb!"
Robert Parker,
BORDEAUX
Intens laksefarve,
frisk aroma med citron,
men også hvide blomster og litchi,
rund og lækker smag med noter af eg
- en øjeblikkelig fornøjelse!

Cabernet Franc (100%)
- lagret på nye egefade (65%) og tanke (35%)

Appellation: Bordeaux Rosé
Ejer: Familien Bourotte
Ledelse: Jean-Baptiste Bourotte
Rådgivende oenolog: Michel Rolland og hans team
Miljøpolitik: Bæredygtig vinavl - forpligtet på global miljøpolitik
Ejendom: 23 ha i ét stykke, hvoraf 17 ha er i produktion
Vinmarker: Blot 1 ha er afsat til denne rosé
Beliggenhed: I kommunen Lussac-Saint-Émilion
Jordbund: Skråninger med kalkholdig lerjord
Plantetæthed: 6.000-8.000 vinstokke pr. ha, parcelbetinget
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år

Markarbejde: Kemikaliefri ukrudtsbekæmpelse
Høstmetode: Maskinel med sortering ved vibrerende bord
Vinifikation: Druerne presses i horisontal pneumatisk presse under kvælstof for beskyttelse mod iltning, alkoholiske gæring ved lav temperetur på 17 °C, 65% i nye egefade og 35% i kar, omrøring af bærmen 3 gange om dagen for partiet i fade
Lagring: 3 måneder på bærmen under omrøring
Produktion: 2.800 flasker og 150 magnumflasker, slotsaftappet


Mindre end 10 km nordøst for den meget maleriske vinby Saint-Émilion ligger landsbyen Lussac omgivet af vindistriktet Lussac-Saint-Émilion i en bølgende og afvekslende natur med vinmarker, enge og skove. Château du Courlat er beliggende yderligere godt 1 km nordøst for Lussac by på nogle af de allerbedste jorder i området – og med en sø på over 2 ha, som giver det smukke gods en ekstra charme.

Ejendommen dukker op i historien i 1748, hvor dokumenter fortæller, at ”lenet” du Courlat på den tid tilhørte den ædle herre Messire Jean-François de Calvimon, ridder, og lensbaron til Tours de Montagne. I dag ejes Château du Courlat af Bourotte-familien, hvor den gemytlige Pierre Bourotte på dynamisk vis har stået for driften, fra han var ganske ung i begyndelsen af 1960’erne, til sønnen Jean-Baptiste Bourotte i 2003 tog over.

Bourotte-familien stræber efter det ypperste og hører til blandt eliten af vinavlere i Pomerol, hvor familien ejer flere velrenommerede godser som Château Bonalgue og Clos du Clocher.
Denne meget komplekse rosé
vil smukt ledsage lette måltider
(tapas, vegetabilske kager
og grillede grøntsager),
hovedretter som kød eller fisk tartare,
tærter, carpaccios og grillet kød
eller en dessert (frugttærte eller salat)
Bedst fra 1 til 5 år efter høst
Nydes ved 8-10 ºC
2019
119,00 DKK
750 ml
Varenr.: GRS191
13% vol.
Karton / 6 flasker
2020
119,00 DKK
750 ml
Varenr.: GRS201
13% vol.
Karton / 6 flasker