HVIDE
Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

HVIDE vine
HELflaske 750 ml
- PRIS inklusive moms

49
DKK
50 DKK
350 DKK
   
9
8
4
1
1
 


·



Vinliste:

HELflaske 750 ml


100 DKK
750 ml

Château Beauregard Ducasse · Mazères
Château Beauregard Ducasse · Mazères
 
Graves
CHÂTEAU
BEAUREGARD DUCASSE
Blanc Sec

 
Årgang 2018: 104,00 DKK
Hvidvin - fra BORDEAUX
TØR
HVE3
Miljømærke
CHÂTEAU BEAUREGARD DUCASSE 'Blanc Sec' · Graves
"Blandt de bedste producenter."
Oz Clarke,
BORDEAUX

"Også godsets traditionelle vine er virkeligt gode."
Hubrecht Duijker & Michael Broadbent,
THE BORDEAUX ATLAS
AND ENCYCLOPAEDIA OF CHÂTEAUX

Meget elegant og klassisk,
med frugtige aromaer,
frisk og livlig
- kan sammenlignes med de bedste
Sauvignon-vine fra Loiredalen

Sémillon (60%) & Savignon (40%)
Appellation: Graves
Ejer: Familien Perromat
Ledelse: Jacques Perromat
Miljøpolitik: Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 45 ha - hvoraf 7 ha anvendes til denne Blanc Sec
Beliggenhed: I Mazères nær Langon, i det sydlige Graves-distrikt
Jordbund: Sandet og gruset på plateauet med kalkholdige arealer på de sydvendte skråninger - undergrunden er jernholdig
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 15 år

Høstmetode: Manuel ved fuld modenhed af druerne
Vinifikation:
Traditionel vinifikation i temperaturregulerede rustfri ståltanke med 20 dages gæring ved lave temperaturer for maksimal bevarelse af aroma og frugt
Lagring: Lagring på rustfri ståltanke i 8 måneder
Udbytte: 45 hl/ha

Produktion: Omkring 42.000 flasker Blanc Sec årligt - aftappet på godset

Beauregard-Ducasse Blanc Ses er godsets klassiske, hvide cuvée - lagret på rustfri ståltanke for sikring af vinens aromakarakter og dens exceptionelle friskhed.
Sauvignon bidrager med frugt og friskhed - Sémillon med kompleksitet og fylde.
Godset er beliggende på den højeste bakketop i Graves og drager fordel af, at druerne her modner usædvanligt godt.

Château Beauregard Ducasse blev etableret tilbage i 1850 af Albert Duran.
Jacques Perromat (6. generation af Perromat-vindyrkere) overtog sin svigerforældres ejendom i 1983. Han er ekspert, når det kommer til at blande teknologi med tradition med henblik på at udnytte det allerbedste potentiale fra terroiren.
Omfattende miljøtiltag har sikret den højeste, franske miljøcertificering Haute Valeur Environnementale niveau 3.
Velegnet til alt godt fra havet,
fisk i sauce og lyst kød
- eller som et godt glas før måltidet
Bedst fra 1 til 4 år efter høst
Nydes ved 10-12 ºC
Om CHÂTEAU BEAUREGARD DUCASSE Blanc Sec i årgang 2016:
90/100 | "The 2016 Beauregard Ducasse from the Graves is a blend of 60% Sémillon and 40% Sauvignon Blanc. It has an attractive nose of Granny Smith apples, white peach and a touch of honeysuckle that is neatly integrated with the oak. The palate is fresh, well balanced and offers good presence in the mouth. The acidity here is very well judged and that Sémillon kicks in on the second half, lending this Graves lovely lemon curd and almond flavors on the finish. This is just a delicious white Bordeaux to relish over the next three or four years, possibly longer. Drink date 2017 - 2022."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 232, August 2017
★★★★★☆ |"Tør, rank hvidvin med fin tyngde i duft og smag. Renser godt. Bakker også osten op med et fint ’ægteskab’ i eftersmagen."
Smagt til gedeost i Politikens store ost & vin test
POLITIKEN, August 2018
Om CHÂTEAU BEAUREGARD DUCASSE Blanc Sec i årgang 2017:
90/100 · GODT KØB  ★★★★★☆
"Grøn næse af græs og urter samt lime og citrus. Et letbittert urtet præg i smagen blander sig med en dejlig honningnote, der giver spændstighed og karakter til vinen.
Fin længde i eftersmagen, som viser god kompleksitet og dybde."
Thomas Rydberg, EKSTRABLADET, November 2018
 
2018
104,00 DKK
750 ml
Varenr.: GGB181
13% vol.
Karton / 12 flasker

Jérôme Mader · Domaine Mader · Hunawihr
Jérôme Mader · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
PINOT BLANC
Domaine Mader
 
Årgang 2020: 104,00 DKK
Årgang 2022: 109,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
MADER PINOT BLANC · Alsace
• "En godt bygget, tør og frisk Pinot Blanc."
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE

• "En delikat vin, så fuld af frugtighed:
moden pære- og æblesmag med en cremet konsistens.
Det er en vin, der er helt klar til at drikke,
selvom den kan lagre nogle år."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE

• "Meget forførende, perfekt til forretter."
GUIDE VERT
La Revue du vin de France

• "Maders Pinot Blanc er et fund
- krydret, fyldig og med et godt bid."
Per Warfvinge,
WARFVINGE.NET

Flotte noter af citrus
og skal af blodappelsin
- elegant smag
med en dejlig syre,
masser af frugt
og en sprød
og forfriskende finish

Pinot Blanc (30%) & Pinot Auxerrois (70%)
- fra 35 år gamle vinstokke

Restsukker: 4 g/l
Vinsyre: 6 g/l
Høstudbytte:
60 hl/ha
Produktion: 10.000 flasker
- tallene kan variere med årgangen

Økologisk dyrket i Hunawihr.

Vinen er en blanding af 30% Pinot Blanc
fra lokaliteten lieu-dit Helfant, østvendt bakkeskråning af sandsten i 250 meters højde nord for Hunawihr, og 70% Pinot Auxerrois fra tunge lerjorder øst for byen.

Pinot Blanc fra Helfant bidrager med syrerygrad og længde, mens Pinot Auxerrois fra de lerede jorder bidrager med frugtighed og struktur.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 6 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til frokostbuffet og kolde forretter
som postej og paté, salater, stegt fisk
eller i sauce, hummer eller krabber
- og vegetarretter

Er man i tvivl om vinen til maden,
er Pinot Blanc det sikre valg
- en perfekt allround hvidvin
Bedst fra 1 til 5 år efter høst
Nydes ved 8-10 ºC
2020
104,00 DKK
750 ml
Varenr.: APB201
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT BLANC i årgang 2020:
90/100 | "Le Pinot Blanc est tonique et pur, désaltérant et finement poivré.
Production : 9000 bouteilles."
GUIDE VERT 2023 / La Revue du vin de France
“2020 is a great vintage for us. It reminds me of the 2016 for the fresh side, but it has more texture and length. It is very surprising considering the hot and dry summertime we had. I don’t really understand where does the freshness comes, but it is like that. ... Pinot Blanc is super fruity, more vibrant than the 2019, really like the 2016 was."
Jérôme Mader, February 2021
2022
109,00 DKK
750 ml
Varenr.: APB221
13% vol.
Karton / 6 flasker

Château Thieuley · La Sauve-Majeure
Château Thieuley · La Sauve-Majeure
 
Bordeaux
CHÂTEAU THIEULEY
Blanc Sec

 
Årgang 2019: 104,00 DKK
Årgang 2022: 112,00 DKK
Hvidvin - fra BORDEAUX
TØR
Terra Vitis & HVE3
Miljømærker
Lagret på egefade
Fadlagret
CHÂTEAU THIEULEY 'Blanc Sec' · Bordeaux
"En personlig favorit!"
Robert Parker, BORDEAUX

"Prøv den hvide Thieuley
- fra en af de bedste producenter!"
Oz Clarke, BORDEAUX

"Den hvide Thieuley er alt,
hvad den skal være:
aromatisk og med citrus, lidt urter
uden at være syrlig og med vitalitet og længde."
Stephen Brooks,
THE COMPLETE BORDEAUX

"En meget elsket ejendom
med god grund,
der producerer ligefremme
og ekstremt appetitvækkende vine."
Jane Anson,
INSIDE BORDEAUX

Med blomster i aromaen
og eksotiske frugter i smagen
(citrus, ananas, grapefrugt)
-
frisk, rund og velafbalanceret

Sémillon (45%), Sauvignon Blanc (40%) & Sauvignon Gris (15%)
- 15% vinificeret på egefade

Appellation: Bordeaux
Ejer: Familien Courselle
Ledelse: Marie og Sylvie Courselle - ansvarlig for henholdsvis produktion og salg
Miljøpolitik: Certificeret Terra Vitis og Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 80 ha - hvoraf 25 ha anvendes til denne Blanc Sec
Beliggenhed: Lige vest for La Sauve-Majeure
Jordbund: Gruset og kiselholdig lerjord
Plantetæthed: 6.000 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
Markarbejde:
Græsbevoksning mellem rækker for moderat vandstress, bladudtynding for bedre soleksponering af druerne, grøn høst for bedste forhold mellem bladløv og drueklaser, ved nyplantning benyttes udelukkende kloner af vinbruget oprindelige vinstokke
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Temperaturkontrol, drueskind i kontakt med mosten under macerationen, blid presning under kvælstof, gæring på rustfri ståltanke med 15% på egefade
Lagring: Lagring på bærmen i minimum 3 måneder
Produktion: Omkring 150.000 flasker Blanc Sec årligt - aftappet på godset

Thieuley Blanc Ses er godsets klassiske, hvide cuvée - med behersket egefadslagring.

Château Thieuley er beliggende i smukke omgivelser i kommunen La Sauve-Majeure, hen ved 25 km sydøst for Bordeaux
i vindistriktet Entre-Deux-Mers, området mellem floderne Dordogne og Garonne.

Godset, hvis historie går tilbage til 1880, har været i familien Courselles besiddelse siden 1950. I 1972 købte Francis Courselle sine brødre og søstres andel af Château Thieuley, og han har æren for, at ejendommens areal er mere end tredoblet, siden Courselle-familien kom til. Fra 2000 overtog døtrene Marie og Sylvie roret - begge er landbrugsingeniør og ønologer - og de anses for at være nogle af de mest dynamiske vindyrkere i Bordeaux i dag.

Vineriet er helt up-to-date - og Thieuley byder på hvide og røde vine af klasse!
Godset har med sine helt igennem miljøvenlige vinfremstillingsmetoder opnået de højeste, franske miljøcertificeringer Terra Vitis og Haute Valeur Environnementale niveau 3.
Velegnet som aperitif
og til østers, skaldyr,
fiskesuppe, stegt fjerkræ,
lyst kød og gedeoste
Bedst fra 1 til 4 år efter høst
Nydes ved 9-12 ºC
2019
104,00 DKK
750 ml
Varenr.: GBB191
13% vol.
Karton / 12 flasker
Om CHÂTEAU THIEULEY Blanc Sec i årgang 2019:
90-91/100 | "A fresh, creamy white with lemon-curd and dried-pear character. Medium body and a fruity finish. Hints of crushed stone, too."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, June 2020


90/100 | "Grand success for 2019, this well established estate has once again proven its mettle. Pale lemon hue and an expressive nose of lilac, passion fruit and lime. Sure, the palate is round and rich, but the citrus has freshness and lift to the wine. Very well balanced. Long finish: a wine that 'punches above its weight' and thus offers a fine price/quality ratio. Can go to toe with roast turkey."
DECANTER, November 2020
88/100 | "Zingy and bony, with chive and thyme notes racing along on a skinny frame, along with a gooseberry edge. Perfect oyster wine. Sauvignon Blanc and Sémillon.
Drink now. 10.000 cases made."
James Molesworth, WINE SPECTATOR, 25 Mar 2021


88/100 | "The 2019 Blanc by Thieuley is a charming classic, revealing aromas of menthol, lemon, white flowers and anise, followed by moderately weighted structure, juicy and delicate mid-palate and long, smoky, ethereal finish with notes of crushed stones and limestone soils.
Drink date: 2023 - 2028."
Yohan Castaing, Robert Parker's WINE ADVOCATE, 30 Nov 2023
2022
112,00 DKK
750 ml
Varenr.: GBB221
13% vol.
Karton / 12 flasker
Om CHÂTEAU THIEULEY Blanc Sec i årgang 2022:
87/100 | "Aromas of pear, peach and smoke preface the 2022 Blanc from Château Thieuley. This is a medium-bodied, juicy, tense wine with a pure and fresh finish. It is a blend of 45% Sauvignon Blanc, 12% Sauvignon Gris, 40% Sémillon and, for the first year, 3% Colombard.
Drink date: 2023 - 2028."
Yohan Castaing, Robert Parker's WINE ADVOCATE, 30 Nov 2023
 

Jean-Luc, Jérôme, Anne · Domaine Mader · Hunawihr
Jean-Luc, Jérôme, Anne · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
MUSCAT
Domaine Mader
 
Årgang 2020: 114,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
MADER MUSCAT · Alsace
"Meget tiltalende, fremstår præcis og aromatisk.
En smuk struktur ledsager smagen med en frisk og læskende kvalitet."

Gerbelle & Maurange,
LE GUIDE DES BONNES AFFAIRES DU VIN

"En tør Muscat
- på én gang aromatisk og sprød."

GUIDE VERT
Le Revue du vin de France

Frisk og diskret,
frugtig muscataroma
med noter af fersken,
æble og strejf af blomster
- blød og delikat med både friskhed,
rundhed og en umiddelbar charme

Muscat Ottonel (60%) & Muscat d'Alsace (40%)
- fra 20 til 50 år gamle vinstokke

Restsukker: 2 g/l
Vinsyre:
6 g/l
Høstudbytte:
60 hl/ha

Produktion: 1.500 flasker
- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Hunawihr på Kirchbergmarken (250 m.o.h., kalkstensjord, druesorten Muscat Ottonel) og i Riquewihr på Rosenburgmarken (360 m.o.h., granitjord, druesorten Muscat d'Alsace) - to separate nordøst- og østvendte bakkeskråninger.


Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til aperitif og rigtig god til asparges og avocado
- understøtter tillige det lette, grøntsags-baserede køkken
Bedst fra 1 år til 5 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
Om MADER MUSCAT i årgang 2017:
"Nez très charmeur, palette florale et délicatement épicée, matière souple et gourmande en bouche, finale fraîche et appétante. (50% muscat ottonel + 50% muscat d’Alsace)"
Pierre Radmacher, VINS, VIGNOBLES ET VIGNERONS, Octobre 2018
14/20 | "Un parfum de raisin frais, de mangue, et de fleur variées caractérisent une olfaction séduisante. La bouche est souple, très aromatique, fraîche, glissante, et gourmande."
Daniel Sériot, JOURNAL D'UN PASSIONNÉ DE LA RIVE DROITE, Octobre 2018
2020
114,00 DKK
750 ml
Varenr.: AMC201
12% vol.
Karton / 6 flasker

La boutique · Domaine Mader · Hunawihr
La boutique · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
PINOT GRIS
Domaine Mader
 
Årgang 2021: 124,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
Lagret på egefade
Fadlagret
MADER PINOT GRIS · Alsace
"Ganske kødfuld i munden,
ferskenaroma, saftig og gourmand,
den tørre stil går godt ved bordet,
til terriner."

bettane + desseauve,
GUIDE DES VIN
BETTANEDESSEAUVE.COM

• "Maders Pinot Gris
er fyldig og tør - ideel på bordet."
Per Warfwinge,
ALSACE-WINE.NET

Megen ferskenaroma,
æble og tropiske frugter,
en rund og smidig struktur,
med vidunderlig præcis smag,
stor koncentration og dybde,
- den rige tekstur
og rensende syrebalance
giver vinen stor appel

Pinot Gris (100%)
- fra over 30 år gamle vinstokke
- 20% lagret på egefade og 80% på tanke i 7 måneder

Restsukker: 7 g/l
Vinsyre:
6 g/l
Høstudbytte:
55 hl/ha
Produktion: 6.000 flasker
- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket på lokaliteten "lieu-dit" Liebenau på begge sider af vinruten "Route des Vins" ved indkørslen til Hunawihr - østvendte bakkeskråninger i 250 meters højde med en jordbund af dyb ler med nogen kalksten.
Leret bringer blødhed og tekstur til Pinot Gris, og den dybe jord giver længde.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 7 måneder - 20% på egefade og 80% på rustfri ståltanke.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til pasta med skaldyr, foie gras,
røget laks, fuglevildt og postej
eller lagret, hård ost
- men også rigtig god alene
Bedst fra 1 til 10 år efter høst
- vinder ved henlæggelse
Nydes ved 8-12 ºC
2021
124,00 DKK
750 ml
Varenr.: APG211
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT GRIS i årgang 2021:
90/100 | "Assez tendre, le pinot gris reste équilibré et doté d'une belle allonge un peu solaire."
GUIDE VERT 2024 / La Revue du vin de France
 

Maison Mader · Grand'Rue · Hunawihr
Maison Mader · Grand'Rue · Hunawihr
 
Alsace
RIESLING

Domaine Mader
 
Årgang 2021: 124,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING · Alsace
• "Maders vine er alle forbilleder for klassisk Alsace!"
Per Warfwinge,
ALSACEWINEBLOG.
BLOGSPOT.COM

• "Inciterende og med delikat citrus er Maders Riesling fortsat
et sikkert kort og et godt køb."
GUIDE VERT
La Revue du vin de France

• "Familien Mader har gjort tørre vine til deres hus-stil
og har opbygget et misundelsesværdigt ry for seriøsitet
og for rene, oprigtige og raffinerede Riesling-vine."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED

En fin, tør Riesling
med struktur og dybde,
intens blomster-, citrus-
og limearoma
- plus mineralitet
og en fantastisk syrerygrad

Riesling (100%)
- fra 20 til 50 år gamle vinstokke

Restsukker: 4 g/l
Vinsyre:
7 g/l
Høstudbytte:
60 hl/ha
Produktion:
13.000 flasker
- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Hunawihr på fire forskellige vinmarker: Weissenground, Kirchberg, Berg og den uklassificerede del af den legendariske grand cru Rosacker i Hunawihr. Alle tunge og dybe jorder af ler og kalksten. Beliggende i højder fra 250 til 360 meter og eksponeret mod øst og syd.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring. Druerne fra de fire marker vinificeres separat med naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 6 måneder.

Vinen sammenstikkes lige før flaskeaftapningen - 10% af den endelige vin udgøres af deklassificeret grand cru Rosacker og vin fra "lieu-dit" Haguenau i Ribeauvillé.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk, krebsdyr, forretter, fjerkræ
og lyst kød i sauce
Bedst fra 1 til 8 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
 
2021
124,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL211
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING i årgang 2021:
90/100 | "Fraîcheur et vivacité, aux notes de pomme Golden."
GUIDE VERT 2024 / La Revue du vin de France
Jérôme Mader describes the vintage 2021 as “more than just good. Salty, fresh, elegant and never too much.”

Le caveau · Domaine Mader · Hunawihr
Le caveau · Domaine Mader · Hunawihr
 
Alsace
GEWURZTRAMINER
Domaine Mader
 
Årgang 2020: 132,00 DKK
Årgang 2021: 137,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
HALVSØD
Økologisk vin
Økologisk
MADER GEWURZTRAMINER · Alsace
• "Søger du krydret Gewurztraminer
- så søg ikke længere.
Denne har litchi, sødt krydderi og abrikos-noter
med blot et strejf af honning.
Den er ikke helt tør,
dens fylde løfter den til en rigere kategori."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE

"Denne vin kombinerer
alle dyderne ved en "gewurz"
i en ganske opulent stil.
Vinen scorer i præcision."

LA REVUE DU VIN DE FRANCE

Aroma af roser
med strejf af vilde blomster
og eksotisk litchifrugt,
dejlig rund konsistens
og lag efter lag af smag
med en meget lang
og generøs finish
- klassisk 'gewurz' fra Alsace!

Gewurztraminer (100%)
- fra nær 30 år gamle vinstokke

Restsukker: 35 g/l
Vinsyre:
5 g/l
Høstudbytte:
22 hl/ha

- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Hunawihr på grænsen til grand cru-marken Rosacker - på østvendt bakkeskråning i 310 meters højde med en jordbund af kalksten.


Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til aperitif eller i følgeskab med
krydrede og eksotiske retter, røget fisk,
stærke oste og ikke for søde desserter
Bedst fra 2 til op mod 10 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2020
132,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW201
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER GEWURZTRAMINER i årgang 2020:
88/100 | GUIDE VERT 2023 / La Revue du vin de France  
2021
137,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW211
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER GEWURZTRAMINER i årgang 2021:
89/100 | GUIDE VERT 2024 / La Revue du vin de France  

Sylvie og Marie Courselle
Château Thieuley · La Sauve Majeure
Sylvie og Marie Courselle · Château Thieuley · La Sauve Majeure
 
Bordeaux
CHÂTEAU THIEULEY
Cuvée Francis Courselle Sec

 
Årgang 2016: 142,00 DKK
Hvidvin - fra BORDEAUX
TØR
Terra Vitis & HVE3
Miljømærker
Lagret på egefade
Fadlagret
CHÂTEAU THIEULEY Cuvée Francis Courselle 'Sec' · Bordeaux
• "Fadlagret hvidvin, prøv den
- er blandt de bedste producenter!"
Oz Clarke, BORDEAUX

• "Château Thieuley sætter standarden
for al moderne hvid Bordeaux
- og Cuvée Francis Courselle er endda rigtig dejlig!"
Clive Coates,
THE WINES OF BORDEAUX

En god aromatisk kompleksitet,
let ristet duft
med vanille og blomster (tjørn)
og med masser
af frugt i smagen (pære, litchis)
- lang og fyldig,
og endnu bedre
efter nogle års henlæggelse

Sauvignon Blanc & Gris (50%) & Sémillon (50%)
- fra gamle vinstokke og lagret på egefade (60-70% nye)

Appellation: Bordeaux
Ejer: Familien Courselle
Ledelse: Marie og Sylvie Courselle - ansvarlig for henholdsvis produktion og salg
Miljøpolitik: Certificeret Terra Vitis og Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 80 ha - hvoraf 5 ha anvendes til denne Cuvée Francis Courselle Sec
Beliggenhed: Lige vest for La Sauve-Majeure
Jordbund: Gruset og kiselholdig lerjord
Plantetæthed: 6.000 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
Markarbejde:
Græsbevoksning mellem rækker for moderat vandstress, bladudtynding for bedre soleksponering af druerne, grøn høst for bedste forhold mellem bladløv og drueklaser, ved nyplantning benyttes udelukkende kloner af vinbruget oprindelige vinstokke
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Temperaturkontrol, drueskind i kontakt med mosten under macerationen, blid presning under kvælstof, gæring på franske egefade
Lagring: Lagring på bærmen i 9 måneder på egefade, 60-70% nye
Produktion: Omkring 36.000 flasker Cuvée Francis Courselle Sec årligt - aftappet på godset


Thieuley Cuvée Francis Courselle Sec er godsets topudgave, hvide cuvée - med mere markant egefadslagring.

Château Thieuley er beliggende i smukke omgivelser i kommunen La Sauve-Majeure, hen ved 25 km sydøst for Bordeaux i vindistriktet Entre-Deux-Mers, området mellem floderne Dordogne og Garonne.


Godset, hvis historie går tilbage til 1880, har været i familien Courselles besiddelse siden 1950. I 1972 købte Francis Courselle sine brødre og søstres andel af Château Thieuley, og han har æren for, at ejendommens areal er mere end tredoblet, siden Courselle-familien kom til. Fra 2000 overtog døtrene Marie og Sylvie roret - begge er landbrugsingeniør og ønologer - og de anses for at være nogle af de mest dynamiske vindyrkere i Bordeaux i dag.

Vineriet er helt up-to-date - og Thieuley byder på hvide og røde vine af klasse!
Godset har med sine helt igennem miljøvenlige vinfremstillingsmetoder opnået de højeste, franske miljøcertificeringer Terra Vitis og Haute Valeur Environnementale niveau 3.
Velegnet til fisk i sauce, krebsdyr,
lyst kød og milde oste
Bedst fra 2 til 10 år efter høst
Nydes ved 10 ºC
2016
142,00 DKK
750 ml
Varenr.: GBB162
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om CHÂTEAU THIEULEY Cuvée Francis Courselle Sec i årgang 2016:
87-89/100 | "The 2016 Cuvee Francis Courselle Blanc from Château Thieuley has a light, slightly chalky bouquet that needs just a touch more presence. It feels a little distant at the moment. The palate is fresh on the entry with crisp acidity, a hint of sour lemon on the entry with good freshness and a lively, stem ginger tinged finish. Drink 2019 - 2024."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE, April 2017
87-88/100 | "Soft and fruity with cooked-apple and pear character. Medium body and a simple finish."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, April 2017

Médaille d'Argent | CONCOURS GÉNÉRAL AGRICOLE DE PARIS 2018

L. Tramier & Fils · Mercurey
L. Tramier & Fils · Mercurey
 
BOURGOGNE Chardonnay
Tiserny
Collection Tramier

L. Tramier & Fils
 
Årgang 2020: 145,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
TRAMIER BOURGOGNE CHARDONNAY Tiserny
• "En frisk og frugtig vin,
det er fuld af lys og attraktiv fersken- og æblesmag.
Vinen har frisk syrlighed og en blød konsistens,
der åbner godt."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE

Smuk gylden farve
med grønne nuancer,
fuld af frugt
- frisk, ikke fadlagret,

tør og godt afbalanceret

Chardonnay (100%)
Appellation: Bourgogne
Ejer: Familien Tramier-Dufouleur
Ledelse: Laurent Dufouleur
Miljøpolitik: Forpligtelser for en fremtid, der respekterer miljøet mere (miljøtiltag på hjemmeside)
Markbeliggenhed: I det centrale Bourgogne
Jordbund: Mergeljorder med granit
Høstmetode: Maskinel ved fuld modenhed
Vinifikation: Traditionel gæring i 10 dage under temperaturkontrol
Lagring: På rustfri ståltanke
Produktion: Omkring 20.000 flasker årligt - aftappet på vinhuset

Tiserny er en kendt lokalitet - lieu-dit - i det centrale Bourgogne.

Vine af Chardonnay-druen er ofte lagret på egefade.
For at skabe en frugtig og frisk Chardonnay-vin er denne netop ikke lagret på fade, men på rustfri ståltanke.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - siden 2014 ledet af Laurent Dufouleur - nu med nær 180 års forkærlighed for at skabe gode vine.
Vinene modnes i hvælvede kældre, der stammer fra 1830. De er de eneste Mercurey-kældre, der er helt bygget ind i klippefladen, hvilket sikrer en konstant temperatur og ekstraordinære lagringsforhold for alle årgange.
Velegnet til fiskeretter,
forretter og charcuteri

- prøv den til grillet eller stegt fisk,
snegle, pizza, bagt skinke, gedeoste
eller som aperitif
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2020
145,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCD201
13% vol.
Karton / 6 flasker



150 DKK
750 ml

Château de la Greffière · La Roche Vineuse
Château de la Greffière · La Roche Vineuse
 
SAINT-VÉRAN
Château de la Greffière
 
Årgang 2020: 156,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
HVE3
Miljømærke
Lagret på egefade
Fadlagret
CHÂTEAU DE LA GREFFIÈRE SAINT-VÉRAN
• "... masser af frugt, passende syreindhold
og en relativt blød, rund,
kærtegnende, teksturel sanselighed."
Robert M. Parker,
THE WINE ADVOCATE

• "Moden, smag af abrikos og mango,
med antydninger af banan,
cremet og understøttet af livligt syreindhold,
afsluttet med krydderier
og noter af grapefrugtskal."
Bruce Sanderson,
WINE SPECTATOR

• "Lysegul med gyldne refleksioner,
denne Saint-Véran leverer en kompleks næse
af hvide blomster og abrikos
understøttet af mineraltoner.
Ganen er sprød, intens, velafbalanceret og elegant."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS

Lys gul i farven,
aromaer af
frisk mandel og honning
- en tør og rund vin

Chardonnay (100%)
- lagret på egefade

Appellation: Saint-Véran
Ejer: Familien Greuzard
Ledelse: Xavier Greuzard
Miljøpolitik:
Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Ejendom: 37 ha
Vinmarker: 2 ha 60 a anvendes til denne Saint-Véran
Jordbund: Ler og kalksten
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 25 år
Vinifikation og lagring:
40% af vinen lagres på egetræsfade, fermentering på mellem 15 og 20 dage ved en maksimal temperatur på 18 °C,
vinen og bærmen omrøres hver måned, mens den malolaktisk gæring afventes - når denne gæring er færdig, blandes vinen fra fadene til aftapning

Produktion: Omkring 20.000 flasker årligt - slotsaftappet

Château de la Greffière ligger i La Roche Vineuse i regionen Mâcon i det sydlige Bourgogne.
Godset dateres tilbage til 1585. I 1789 blev vinkælderen bygget, og selve slottet er fra 1830.
Den nuværende ejerfamilie Greuzard erhvervede ejendommen i 1924 og er 4. generation af Greuzard-familien på godset.


Haute Valeur Environnementale niveau 3 er den højeste af tre miljøcertificeringsniveauer for fransk landbrug.
Velegnet til fisk, skaldyr,
gedeost og Comté-oste

- prøv den til gratinerede østers,
andouillette i hvidvin,
kalveblanquette og kalvefrikassé
med kantareller
Bedst fra 1 til 6 år efter høst
Nydes ved 11-12 ºC
Om CHÂTEAU DE LA GREFFIÈRE SAINT-VÉRAN i årgang 2018:
16/20 | "Arômes élégants, précis, sur des notes de pamplemousse, de fleurs blanches... Le vin est bien équilibré entre minéralité et fruité gourmand, le tout avec une belle longeur."
BOURGOGNE AUJOURD'HUI, Juin-Juillet 2019
 
2020
156,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBV201
13% vol.
Karton / 6 flasker

Lieu-dit Burgweg · Ribeauvillé
Lieu-dit Burgweg · Ribeauvillé
 
Alsace
RIESLING
lieu-dit Burgweg

Domaine Mader
 
Årgang 2021: 159,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk

MADER RIESLING lieu-dit Burgweg · Alsace


• "Mader i Hunawihr har ry for ranke, skarpe vine.
Men de vigtigste egenskaber de sidste årgange
er dybden i smagen og den upåklagelige balance
mellem saftige frugter og meget høj, men aldrig skarp syre.
Love it!"
Per Warfwinge
svensk alsace-ekspert
Instagram

En frisk og levende Riesling,
fuld af moden frugt
og et strejf af krudt,
typisk for granit- og gneis-terroirer

Riesling (100%)
- fra 5 år gamle vinstokke
- dyrket på vinmarken Burgweg

Restsukker: 3 g/l
Vinsyre:
7 g/l
Høstudbytte:
22 hl/ha
Produktion:
1.400 flasker

- tallene kan variere med årgangen

Lieu-dit Burgweg er en gammel vinmark i Ribeauvillé, der blev opgivet i et halvt århundrede. Jérôme Mader så i 2015 på baggrund af klimaforandringerne mulighederne i denne terroir - og genplantede vinstokke.

Beliggende i den vestligste udkant af vinbyen er Burgweg den sidste mark før bjergene. Det er en stejl, sydvendt skråning i 300 meters højde på et grundfjeld af dyb gnejs og med et forholdsvis køligt mikroklima som følge af den kolde vind, der blæser fra den dybe dal.

Markens vækstbetingelser giver en frisk og levende Riesling med mindre alkohol end vine fra mergeljorder, men fuld af moden frugt og et strejf af "gunpowder", der er typisk for granit- og gneis-terroirer.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk, krebsdyr, forretter, fjerkræ
og lyst kød i sauce
Bedst fra 1 til mindst 8 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
 
Om MADER RIESLING 'lieu-dit Burgweg' i årgang 2019:
15,5/20 | "Encore discret, le nez est centré sur les agrumes. Un vin qui offre de la race en bouche et un profil salivant."
Caroline Furstoss, LA REVUE DU VIN DE FRANCE N° 642, Juin-Juillet-Août 2020

"Aromatique pure avec un profil minéral affirmé, bouche élancée avec un équilibre bien droit, finale très sapide avec un retour sur la pierre et les herbes aromatiques.
(terroir granitique – élevage: cuve)"
Pierre Radmacher, VINÉONEWS, Juillet 2021

90/100 | "Avec sa note de coriandre, le riesling Burgweg offre un profil froid et nerveux : ce ne pas un coureur de fond et on la boira de préférence dans sa jeunesse.
Production : 1400 bouteilles."

GUIDE VERT 2022 / La Revue du vin de France
90/100 Coup de coeur | "Une belle nervosité dans le riesling Burgweg 2019 du Domaine Jean-Luc Mader. Burgweg se distingue par son profil froid et nerveux."
Le mot du domaine:
"Le lieu-dit Burgweg incarne un projet de long terme: celui de faire renaitre un terroir oublié durant près d’un siècle. A Ribeauvillé, au cœur d’une vallée profonde et froide, le Burgweg déroule ses pentes abruptes au pieds du majestueux château médiéval du St Ulrich. Ce microclimat singulier fait d’ombre et de lumière ainsi que le sol de gneiss donne naissance à un vin lumineux, à la minéralité polie et harmonieuse. Déjà hautement accessible, le 2019 se gardera avec bonheur durant 10 années et plus…
"

Jean-Emmanuel Simond, LA REVUE DU VIN DE FRANCE (web), 31-03-2022
2021
159,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL212
13% vol.
Karton / 6 flasker

Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
Lieu-dit Muhlforst · Hunawihr
 
Alsace
RIESLING
lieu-dit Muhlforst

Domaine Mader
 
Årgang 2021: 174,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING Muhlforst · Alsace
• "Muhlforst er en fremragende 'lieu-dit' på en jordbund af mergel,
som giver vine med herlige grapefrugt-noter, syre og klasse."
Per Warfvinge,
GUIDE TO ALSACE WINES

• "Maders Riesling Muhlforst er delikat og yndefuld,
med en stålrygrad!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE

• "I samme stil som Maders traditionelle Riesling,
men med større dybder
- Muhlforst afslutter med smukke, salte noter."
GUIDE VERT
La Revue du vin de France

• "Domaine Mader er en god refleksion på Muhlforst,
med nogle af de mest imponerende af alle aftapninger fra marken.
Lækre vine, der lægger ud med en aroma af vådt grus
efterfulgt af en lavine af grøn æble og lime-mættet frugt
- livlig, kraftig og rig i tekstur med en lang slutning."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED

Gastronomisk vin,
kraftfuld og intens,
kompleks næse af grapefrugt
med noter af honning og citron,
knastør med lag af ren frugt,
æbler og en superb mineralitet
samt en stor eftersmag
- vinder i kompleksitet ved lagring

Riesling (100%)
- fra nær 30 år gamle vinstokke
- dyrket på vinmarken Muhlforst

Restsukker: 4 g/l
Vinsyre:
7,5 g/l
Høstudbytte:
35 hl/ha
Produktion:
1.500 flasker

- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Hunawihr på vinmarken Muhlforst, der er beliggende nord for byen - en stejl, sydvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af Keuper-mergel og silt, som giver vinen et godt mineralsk udtryk.

Muhlforst er den mest solbeskinnede, varmeste og tørreste vinmark i Hunawihr.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk, krebsdyr, forretter, fjerkræ
og lyst kød i sauce
Bedst fra 1 til 10 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
 
Om MADER RIESLING 'lieu-dit Muhlforst' i årgang 2019:
92/100 | "Carrure presque tannique et éclat salin intense donnent au riesling Muhlforst une dimension très salivante, presque vitaminée dans son énergie.
Production : 1500 bouteilles."

GUIDE VERT 2022 / La Revue du vin de France
Très réussi ★☆☆ | "Étendard du domaine, le riesling a mis en vedette Jérôme Mader, qui propose pour ce cépage pas moins de 5 cuvées de terroir. Voisin du grand cru Rosacker, le Muhlforst est un coteau orienté au sud, aux calcaires. Son 2019 est loué pour son expression très fruitée (fruits blancs au nez, citron et pamplemousse en bouche), mise en relief par une belle acidité. Un riesling bien typé et persistant. (Sucres résiduels : 3,8 g/l.)
Garde : 2021 - 2026. Production : 1200 bouteilles. Elevage : En cuve."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2022
Om MADER RIESLING 'lieu-dit Muhlforst' i årgang 2020:
"Les amateurs d'huîtres se régaleront évidemment avec les rieslings qui ont, en Alsace, atteint des sommets gustatifs ces dernières décennies, avec un rapport qualité/prix souvent remarquable.
La minéralité du Muhlforst 2020 du domaine Madere, à Hunawihr, ses aromatiques bien mûres, sa complexité nous ont séduits."

DERNIÈRES NOUVELLES D'ALSACE, Décembre 2022
90/100 | GUIDE VERT 2023 / La Revue du vin de France
2021
174,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL213
13,5% vol.
Karton / 6 flasker

Lieu-dit Helfant · Hunawihr
Lieu-dit Helfant · Hunaweihr
 
Alsace
PINOT BLANC
lieu-dit Helfant

Domaine Mader
 
Årgang 2021: UDSOLGT
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
Lagret på egefade
Fadlagret

MADER PINOT BLANC lieu-dit Helfant · Alsace


• "Jeg har altid syntes,
at en Grand Cru Bourgogne
var rigtig god
- men så lavede jeg HELFANT ... "
Jérôme Mader
Nyhed 2023!

Pinot Blanc
med dybde og karakter,
vi sjældent ser
- og med lagringspotentiale

Pinot Blanc (100%)
- fra 70 år gamle vinstokke
- dyrket på vinmarken Helfant
- lagret på egefade

Restsukker: 0 g/l
Vinsyre: 6 g/l
Høstudbytte:
30 hl/ha
Produktion: 1.000 flasker
- tallene kan variere med årgangen

Økologisk dyrket i Hunawihr.

Vinen er 100% Pinot Blanc fra lokaliteten lieu-dit Helfant (Elefanten), østvendt bakkeskråning af sandsten i 250 meters højde nord for Hunawihr.

En ny cuvee, som Jérôme Mader er særligt begejstret for, stammer fra lieu-dit Helfant, der ligger oven for Rosacker Grand Cru og grænser op til Muhlforst, og marken deler samme jordbund som Rosacker (skalkalksten dækket med sandsten). Fra en parcel med meget gamle vinstokke på 70 år, og de giver et udbytte på blot 30 hl/ha.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, vinificeret på egefade og uden malo - gæret tør til 0 g restsukker.

Jérôme Mader har gjort ekstra ud af præsentationen med en illustreret etiket - tegnet af kusinen, der er kunstner. Og med korkproppen lakforseglet - håndgjort.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til varme forretter,
fiskeretter, pocheret eller cremet
skaldyr, charcuteri, lagret oste
- og som aperitif
Bedst fra 1 til 10 år efter høst
Nydes ved 12-14 ºC
2021
169,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: APB212
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT BLANC 'lieu-dit Helfant' i årgang 2021:
91/100 | "Réussi, complexe, droite et fumée, à la rectitude encore un peu sévère mais distinguée."
GUIDE VERT 2024 / La Revue du vin de France

 


Lars Lau · Jérôme Mader · Ole Lau
Grand Cru Rosacker · Hunawihr
Lars Lau, Jérôme Mader og Ole Lau · Grand Cru Rosacker · Hunawihr
 
Alsace Grand Cru
GEWURZTRAMINER
Grand Cru Rosacker

Domaine Mader
 
Årgang 2016: 189,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
HALVSØD
Økologisk vin
Økologisk

MADER GEWURZTRAMINER Grand Cru Rosacker · Alsace GC


• "Selvom Maders Gewurztraminer Rosacker er rig,
er sødmen ikke er klæbrig."
Per Warfwinge,
ALSACE-WINE.NET

• "Maders Gewurztraminer Grand Cru Rosacker,
med dens frodige kerne understøttet af en stålramme,
flyver praktisk talt.
Det er en salig aperitif!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE

Aroma af jasmin, banan,
honning, citrus og krydderier,
fast smag, typisk for huset,
medium krop og med afstemt sødme,
eftersmagen er kompleks
med markant mineralitet,
der er kendetegnende
for denne store "terroir"

Gewurztraminer (100%)
- fra nær 30 år gamle vinstokke
- dyrket på grand cru-vinmarken Rosacker

Restsukker: 50 g/l
Vinsyre:
4 g/l
Høstudbytte:
40 hl/ha
Produktion:
1.700 flasker

- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Hunawihr på grand cru-marken Rosacker, der er bredt anerkendt som en stor "terroir", og som dækker den nordlige del af Hunawihr, sydøstvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af kalksten - den berømte Muschelkalk - indeholdende store koncentrationer af magnesium og silikat.


Rosacker er en forholdsvis "kølig" mark, der tillader en lang modning af druerne.


Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 5 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til aperitif eller i følgeskab med
krydrede og eksotiske retter, røget fisk,
stærke oste og ikke for søde desserter
Bedst fra 2 til op mod 12 år efter høst
Nydes ved 8-12 ºC
2016
189,00 DKK
750 ml
Varenr.: AGW162
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER GEWURZTRAMINER 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2016:
14,5-16/20 | "Quelques senteurs truffées s'associent à des touches de noisette et d'épices douces. L'ampleur de bouche reste digeste et s'étire avec minéralité. Juteux et racé, il doit encore s'harmoniser."
(Numéro 4 des 49 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 612, Juin 2017


91-92/100 | "From up to 65-year-old vines, the 2016 Grand Cru Rosacker Riesling opens with a deep and complex nose of fresh lemon fruit and crushed limestone. Full-bodied, piquant and fresh, with a very nice grip, this is an almost crisp Riesling with a remarkable freshness and phenolic grip. It is from pure and cold limestone terroir close to the mountains that give it a high minerality. In addition, there are gooseberry flavors in the finish. Very pure and salty, highly promising. Fermented until March and kept on the full lees until the bottling in June. Tasted from the stainless-steel tank at the domaine in April 2017. Drink 2021 - 2032."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017


92/100
| "A slew of exotic fruits and rosewater, but the wine isn't nearly as opulent as the nose suggests. In fact, it has poise and balance, as the sweetness is discreet. Drink or hold. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018


Très réussi ★☆☆ | "Ce gewurztraminer moelleux porte bien la marque de ce grand cru calcaire, avec son nez tout en finesse florale (rose, lilas) et son palais rond et soyeux, sans mollesse ni lourdeur. Un vin élégant et plein de promesses. (Sucres résiduels : 40 g/l.)
Garde : 2018 - 2025. Production : 1200 bouteilles. Elevage : En cuve."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019
15,5/20 | "Le gewurztraminer Rosacker offre des notes de gingembre et de pivoine.
Production : 1700 bouteilles."

GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France

"Nez complexe et charmeur, notes de fruits exotiques (banane, mangue) sur un fond aromatique évoquant le sous-bois, matière ample, équilibre digeste, salinité intense en finale. (terroir : calcaire sur Hunawihr – exposition : est/sud-est)"
Pierre Radmacher, VINS, VIGNOBLES ET VIGNERONS, Octobre 2018


16,5/20 | "L'olfcation ouverte évoque la mangue, les épices douces, nuancées de notes florales. La bouche offre une séduisante finesse, avec une chair délicate et très veloutée, un corps oblong d'une élégante densité agrémenté de fruits expressifs. La finale est longue, étirée par une juste fraîcheur, tout en conservant une texture veloutée, dotée d'une expressive et persistante palette aromatique, ponctuée de notes de fin caramel au beurre salé, et une nette salinité. Note potentielle 16,5. Un futur gewurztraminer plus marqué par son terroir que par l'expression variétale du cépage. Terroir calcaire , sucres résiduels 50 g/l."

Daniel Sériot, JOURNAL D'UN PASSIONNÉ DE LA RIVE DROITE, Octobre 2018


15,5/20
| "Le gewurztraminer 2016, vin moelleux au caractère épicé, est issu du grand cru Rosacker. Le cépage évolue avec grâce, des notes truffées et épicées apparaissent.
Production : 1700 bouteilles."

GUIDE VERT 2020 / La Revue du vin de France

Domaine Gérard Millet · Bué
Domaine Gérard Millet · Bué
 
SANCERRE Blanc
Domaine Gérard Millet
 
Årgang 2018: 195,00 DKK
Hvidvin - fra LOIRE
TØR
 
MILLET SANCERRE
• "Fyldig og rig,
giver i ganen en god balance
mellem fyldighed og livlighed
og et behageligt aromatisk
afkast på frugterne.
En velskrevet Sancerre."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS

Stor friskhed og sprød syre,
gylden og mineralsk
med noter af hvide blomster,
citron og grønne æbler
- velafbalanceret og stilren!

Sauvignon Blanc (100%)
Appellation: Sancerre
Ejer:
Familien Millet
Ledelse:
Steve og Isabelle Millet
Miljøpolitik:
Bæredygtigt landbrug
Vinmarker:
24 ha - i Sancerre og Menetou-Salon
Beliggenhed:
Ved landsbyen Bué, 4 km fra Sancerre
Jordbund:
Kalksten, flint og ler
Markarbejde:
Nøje overvågning af alle parceller, enhver indgriben udføres efter behov
Vinifikation:
Parcelvalg, alle fordelt på tre specifikke Sancerre-terroirs, hvor hver vinificeres separat
Produktion:
Omkring 120.000 flasker Sancerre Blanc årligt - aftappet på godset

Domaine Gérard Millet er beliggende på Route de Bourges ved landsbyen Bué, 4 km fra fra Sancerre by. Familieejendommen er gået i arv gennem fem generationer.
Vinbruget strækker sig over 24 hektar på tværs af appellationerne Sancerre og Menetou-Salon, 80% er beplantet med druesorten Sauvignon Blanc og 20% med Pinot Noir.
Velegnet til fisk og røget fjerkræ
– prøv den til hvid asparges
med sauce mousseline,
kaviar, røget eller marineret laks,
røget kylling, skinke med spinat
og gedeosten Crottin de Chavignol
Kan henlægges 6 år eller mere
Nydes ved 8-10 ºC
2018
195,00 DKK
750 ml
Varenr.: LBS181
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MILLET SANCERRE Blanc i årgang 2018:
89/100 | "Lively and fresh with lots of peppery smoky characters and a zippy citrus finish.
Drinking Window 2020 - 2025."
Blind tasted by Jim Budd, Rebecca Gibb MW, Chris Kissack
(at Decanter Magazine's June 2020 issue Loire Sauvignon Blanc Panel Tasting, 05 Feb 2020)
DECANTER, June 2020
 

Grand Cru Schlossberg · Kientzheim / Kaysersberg
Grand Cru Schlossberg · Kientzheim / Kaysersberg
 
Alsace Grand Cru
PINOT GRIS
Grand Cru Schlossberg Sec

Domaine Mader
 
Årgang 2017: 199,00 DKK
Årgang 2018: 199,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
Lagret på egefade
Fadlagret
MADER PINOT GRIS Grand Cru Schlossberg 'Sec' · Alsace GC
Kategori MEST SPÆNDENDE VIN
"Udtryksfuld aroma med mild eg, røg og tørrede, eksotiske frugter.
Rig, elegant og tør smag med fin balance mellem syre og frugt,
indhyllet i fin eg.
Står op imod al slags mad.
En vin i samme ånd som Bourgognevinene
Corton-Charlemagne og Bâtard-Montrachet."
Per Warfvinge,
WARFVINGE.NET

Stor præstation
"En Pinot Gris i den tørre stil,
meget åben og med en smuk struktur.
Nydelig, saltet finale."

LA REVUE DU VIN DE FRANCE

Favorit
"Lagringen på egefade markerer sig med vanillearoma,
dejlig på ganen, livlig og slank,
kan enten nydes straks eller henlægges.
Fedme, elegance, ren aroma og især en tør balance
- en meget vellykket vin."

bettane + desseauve,
GUIDE DES VINS
BETTANEDESSEAUVE.COM

En fast, elegant aroma
med krydrede abrikoser
og strejf af underskov,
smagen er frugtig og fuld,
syren er frisk
- vinen er perfekt på bordet

Pinot Gris (100%)
- fra over 20 år gamle vinstokke
- dyrket på grand cru-vinmarken Schlossberg
- 50% lagret på egefade og 50% på tanke i 9 måneder

Restsukker: 3 g/l
Vinsyre:
7 g/l
Høstudbytte:
10 hl/ha
Produktion:
1.500 flasker

- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Kientzheim på den berømte og stejle grand cru-mark Schlossberg - på sydøstvendte bakkeskråninger i 330 meters højde med en undergrund af granit.

Schlossberg blev i 1975 som den første alsaciske vinmark klassificeret "grand cru".

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder - 50% på egefade og 50% på rustfri ståltanke.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til pasta med skaldyr, foie gras,
røget laks, fuglevildt og postej
eller lagret, hård ost
- men også rigtig god alene
Bedst fra 1 til 10 år efter høst
- vinder ved henlæggelse
Nydes ved 8-12 ºC
2017
199,00 DKK
750 ml
Varenr.: APG172
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT GRIS 'Grand Cru Schlossberg Sec' i årgang 2017:
"Nez retenu mais très élégant, notes de pain grillé sur un fond fruité bien mûr, matière opulente équilibrée par une acidité vive et filante qui se fait sentir dès l’attaque en bouche, finale agréable avec un sillage complexe sur les fruits exotiques et la pierre à fusil. (terroir : granit – exposition : sud)"
Pierre Radmacher, VINS, VIGNOBLES ET VIGNERONS, Octobre 2018
16,5/20 | "L'agitation dissipe une légère réduction qui fait place à de séduisant parfums floraux (roses), de fruits de la passion, de prunes jaunes, d'épices fines, et de notes tourbées. La bouche est droite, dense, dotée d'une chair délicate veloutée, plus "grasse" dans un milieu de bouche très parfumé restant frais. La finale est longue, étirée, d'une belle fraîcheur, très épicée, légèrement tourbée, fruitée florale et persistante. Terroir de granite, sucres résiduels 6,8g/l."
Daniel Sériot, JOURNAL D'UN PASSIONNÉ DE LA RIVE DROITE, Octobre 2018
2018
199,00 DKK
750 ml
Varenr.: APG182
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER PINOT GRIS 'Grand Cru Schlossberg Sec' i årgang 2018:
91/100 | "En pinot gris, la minéralité du Schlossberg prend presque le pas sur l'expression du cépage: voilà un vin sec et nerveux, de bon volume, mais qui peut progresser en intensité et précision de saveurs."
GUIDE VERT 2021 / La Revue du vin de France
 

Grand Cru Rosacker · Hunawihr
Grand Cru Rosacker · Hunawihr
 
Alsace Grand Cru
RIESLING
Grand Cru Rosacker

Domaine Mader
 
Årgang 2016: 192,00 DKK
Årgang 2017: 199,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING Grand Cru Rosacker · Alsace Grand Cru
• "Maders Riesling Muhlforst er delikat og yndefuld, med en stålrygrad
- gang disse kvaliteter med ti for Riesling Grand Cru Rosacker!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE

"Mere streng og stram end de øvrige Riesling-vine fra Mader
- Riesling Grand Cru Rosacker er en gemmevin."

GUIDE VERT
La Revue du vin de France

• "Maders Riesling Grand Cru Rosacker kræver lagring i adskillige år,
formodentlig længere end de fleste er villige til at vente.
Den fordrer mindst 6-8 år før syren giver plads
for den underliggende, dybe frugt.
Hvis du ikke har tålmodigheden, så vælg Riesling Muhlforst i stedet."
Per Warfvinge,
GUIDE TO ALSACE WINES

• "Nogle vinsmagere finder,
at Maders Rosacker-vine er de fineste fra denne grand cru-mark."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED

Stor dybde, finesse og form
med rig, intens citrusfrugt, mineralitet
og en fremragende længde,
stor frugt, struktur og mineralsk syre
- en stor, tør Riesling fra en stor "terroir"!

Riesling (100%)
- fra 40 til 65 år gamle vinstokke
- dyrket på grand cru-vinmarken Rosacker

Restsukker: 4 g/l
Vinsyre:
8 g/l
Høstudbytte:
40 hl/ha
Produktion:
3.000 flasker

- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Hunawihr på grand cru-marken Rosacker, der er bredt anerkendt som en stor "terroir", og som dækker den nordlige del af Hunawihr, sydøstvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af kalksten - den berømte Muschelkalk - indeholdende store koncentrationer af magnesium og silikat.

Rosacker er en forholdsvis "kølig" mark, der tillader en lang modning af druerne.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk i sauce, fjerkræ og lyst kød i sauce
Bedst fra 5 til 15 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
2016
192,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL164
14% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2016:
15-16/20 | "Une démonstration de force et de puissance du calcaire dolomitique qui peut donner une impression de fermeté pour l'instant. Mais quelle race dans ce vin que le temps saura dompter!"
(Numéro 6 des 104 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 612, Juin 2017


91/100 | "Unusually vibrant citrus fruit for an Alsace riesling. A crisp finish with a lot of mineral freshness makes this a very refreshing wine. Made from organic grapes. Screw cap."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, June 2017


91-92/100 | "From up to 65-year-old vines, the 2016 Grand Cru Rosacker Riesling opens with a deep and complex nose of fresh lemon fruit and crushed limestone. Full-bodied, piquant and fresh, with a very nice grip, this is an almost crisp Riesling with a remarkable freshness and phenolic grip. It is from pure and cold limestone terroir close to the mountains that give it a high minerality. In addition, there are gooseberry flavors in the finish. Very pure and salty, highly promising. Fermented until March and kept on the full lees until the bottling in June. Tasted from the stainless-steel tank at the domaine in April 2017. Drink 2021 - 2032."
Stephan Reinhardt, Robert Parker's WINE ADVOCATE, June 2017

91/100 | "Plenty of white peaches and grapefruit in this ambitious dry riesling. Lots of mineral character, but the tannins are slightly too much for the wine's rather sleek frame. Drink or hold. Made from organically grown grapes."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, May 2018

16,5/20 | "Encore discret, voici un vin avec de la puissance et une finale épicée.
Production : 2500 bouteilles."

GUIDE VERT 2019 / La Revue du vin de France

Vin remarquable ★★|
"Coteau adossé à la montagne boisée de Hunawihr, au microclimat plutôt frais, le Rosacker est propice au riesling. Le 2015 avait été élu coup de coeur, il n'a manqué qu'une voix au 2016 pour renouveler l'exploit. Ce millésime brille lui aussi par son élégance et par sa complexité, aillant au nez l'acacia, les agrumes, le kiwi, la fougère à une touche miellée. Si quelques notes confites de surmaturation percent aussi en bouche, le vin garde de bout sa fraîcheur citronnée. Bien construit, puissant sans excés, droit et long, il offre un équilibre parfait entre rondeur et acidité et enchante par sa finale saline et mentholée. (Sucres résiduels : 4 g/l.)
Garde : 2019 - 2027. Production : 2500 bouteilles. Elevage : En cuve.
Accord met-vin : Poulet au riesling."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2019
2017
199,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL174
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2017:
15,5/20 | "Acidité fondue, toucher caressant, bouche glissante sur fond de jus de citron frais.
A boire avant 2027 "
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android

15-16/20 | "Dans un volume charnu, les notes d'infusion, de laurier et d'exotisme enjolivent une acidité dense et précise. L'allonge, puissante et saline, mais encore un peu serrée, présage un avenir radieux."
(Numéro 5 des 109 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 622, Juin 2018


16,5/20 | "Encore serré dans son carnal minéral, le Rosacker s'impose magistralement comme un vin de garde suit une ligne de conduite exemplaire : un vin sec et racé.
Production : 2600 bouteilles."

GUIDE VERT 2020 / La Revue du vin de France
"Nez épuré et discret, palette florale discrète et notes minérales naissantes, matière svelte étirée par une ligne acide vive et citronnée, texture un peu granuleuse, finale très saline avec une fine mâche tannique. (terroir : calcaire sur Hunawihr – exposition : est/sud-est)"
Pierre Radmacher, VINS, VIGNOBLES ET VIGNERONS, Octobre 2018


17-17,5/20 | "Des arômes de citron mûr, de fleurs blanches, avec des notes épicées, et de léger graphite caractérisent une olfaction élégante et expressive. La bouche est dense, très fruitée, concentrée avec finesse et élégance dans une construction très allongée. La longue finale dotée d' une mâche calcaire est pure, intense, très saline, avec une palette aromatique expressive et persistante."
Daniel Sériot, JOURNAL D'UN PASSIONNÉ DE LA RIVE DROITE, Octobre 2018


Udvalgt som en af de 40 bedste ud af 143.
BEST RIESLING ALSACE Selection 2021 Denmark, Juni 2021




200 DKK
750 ml

Bergheim
Bergheim
 
Alsace
RIESLING
lieu-dit Haguenau

Domaine Mader
 
Årgang 2019: 209,00 DKK
Årgang 2021: 224,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING lieu-dit Haguenau · Alsace
• "Fremragende forhold mellem kvalitet og pris!"
LA REVUE DU VIN DE FRANCE

• "Med hensyn til opfattet (!) tørhed
vil jeg - i faldende rækkefølge - sige
Rosacker, Muhlforst, Haguenau.
Men jeg er åben for andre meninger."
Per Warfwinge
svensk alsace-ekspert
Instagram

En eksplosion
af aromaer af citrus
og meget moden fersken
- stram og tør,
og med en mineralitet,
der forlænger nydelsen

Riesling (100%)
- fra 26 år gamle vinstokke
- dyrket på vinmarken Haguenau

Restsukker: 4 g/l
Vinsyre:
7,5 g/l
Høstudbytte:
45 hl/ha
Produktion:
1.200 flasker

- tallene kan variere med årgangen

Præsenteret som "lieu-dit" ved "Salon Millésimes Alsace" i Colmar den 13. og 14. juni 2016.

Økologisk dyrket i Bergheim på vinmarken Haguenau, lige nord for Ribeauvillé - en sydøstvendt skråning af dyb kalksten og mergel
i 270 meters højde.

Haguenau-skråningen er som en bowle, der holder på varmen om dagen og returnerer den om natten. Som resultat af de varme forhold er vinen fra Haguenau altid moden og fyldig, men den har også altid en stor syrerygrad på grund af kalkstensundergrunden.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk, krebsdyr, forretter, fjerkræ
og lyst kød i sauce
Bedst fra 1 til 15 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC
 
2019
209,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL192
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'lieu-dit Haguenau' i årgang 2019:
"The Haguenau has changed recently and the quality did a real jump according to me."
Jérôme Mader, March 2022
 
2021
224,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL214
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'lieu-dit Haguenau' i årgang 2021:
91/100 | "Incisif, intense, le riesling Haguenau est un vin sans concessions, auquel les marnes apportent un volume bienvenu."
GUIDE VERT 2024 / La Revue du vin de France
 

Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
 
CHABLIS
Domaine Vrignaud
 

Årgang 2022: 219,00 DKK

Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS
• "Tiltalende Chardonnay-drevet Chablis."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE

• "Et stenet, mineralsk underlag markerer denne stålsatte Chablis,
med citron, æble og jordaroma,
der stemmer i for at give den overordnede harmoni.
Den lange finish viser noter af østers og friskpresset citron."
Bruce Anderson,
WINE SPECTATOR

Notabelt godt afbalanceret
med en levende syre
og noter af sprød frugt
- en klassisk Chablis-profil
med perfekt balance
mellem friskhed og rigdom!

Chardonnay (100%)
Appellation: Chablis
Ejer: Familien Vrignaud
Ledelse: Guillaume Vrignaud
Miljøpolitik: Økologisk vinavl
Ejendom: 29 ha
Vinmarker: 13,88 ha anvendes til den traditionelle Chablis
Markbeliggenhed: I Chablis på skråningerne mod nordøst og på plateauerne
Jordbund: Kimmeridge-kalk
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
Markarbejde: Fjernelse af knopskud, udbyttereduktion
Høstmetode: Maskinel, hvert plot høstes og vinificeres separat, så potentialet i de forskellige terroirs kan udtrykkes
Vinifikation:
Naturligt gæring i 5 måneder på temperaturregulerede tanke, malolaktisk gæring, hver cuvée vurderes for sig for at opnå den optimale blend af de forskellige terroirs
Lagring:
8 måneder på bærmen på rustfri ståltanke
Restsukker; 1,5 g/l *
Vinsyre: 4 g/l *
Udbytte: 56 hl/ha *
Produktion: 50.000 flasker * - domaineaftappet
* kan variere med årgangen

Domaine Vrignauds traditionelle Chablis kommer fra et stort ler- og kalkstensplateau, der giver vinen al dens mineralitet.
De væsentligste marker er Champréaux og la Bralée - førstnævnte giver mineralitet og finesse, mens den anden bidrager med rundhed og noter af frisk frugt.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk og skaldyr

- prøv den til røget ål, marineret laks,
omelet med tun, snegle, charcuteri,
gedeoste og oste fra Gruyère
Bedst fra 3 til 5 år efter høst
- kan henlægges i op til 10 år
Nydes ved 12 ºC
Om VRIGNAUD CHABLIS i årgang 2020:
90/100 | "Crisp citrus acidity a little dominant at the moment, with green apple characters more at play than stone fruit. Finishes with a pronounced, salty, mineral edge. Suspect this will age well. Drinking window: 2022 - 2025."
Andy Howard MW, DECANTER, at Chablis 11 Oct 2021
 
2022
219,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL221
12% vol.
Karton / 6 flasker

Grand Cru Rosacker · Hunawihr
Grand Cru Rosacker · Hunawihr
 
Alsace Grand Cru
RIESLING
Grand Cru Rosacker

Domaine Mader
 
Årgang 2018: 209,00 DKK
Årgang 2019: 219,00 DKK
Årgang 2020: 229,00 DKK
Årgang 2021: 239,00 DKK
Hvidvin - fra ALSACE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
MADER RIESLING Grand Cru Rosacker · Alsace Grand Cru
• "Maders Riesling Muhlforst er delikat og yndefuld, med en stålrygrad
- gang disse kvaliteter med ti for Riesling Grand Cru Rosacker!"
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE

"Mere streng og stram end de øvrige Riesling-vine fra Mader
- Riesling Grand Cru Rosacker er en gemmevin."

GUIDE VERT
La Revue du vin de France

• "Maders Riesling Grand Cru Rosacker kræver lagring i adskillige år,
formodentlig længere end de fleste er villige til at vente.
Den fordrer mindst 6-8 år før syren giver plads
for den underliggende, dybe frugt.
Hvis du ikke har tålmodigheden, så vælg Riesling Muhlforst i stedet."
Per Warfvinge,
GUIDE TO ALSACE WINES

• "Nogle vinsmagere finder,
at Maders Rosacker-vine er de fineste fra denne grand cru-mark."
John Winthrop Haeger,
RIESLING REDISCOVERED

Stor dybde, finesse og form
med rig, intens citrusfrugt, mineralitet
og en fremragende længde,
stor frugt, struktur og mineralsk syre
- en stor, tør Riesling fra en stor "terroir"!

Riesling (100%)
- fra 40 til 65 år gamle vinstokke
- dyrket på grand cru-vinmarken Rosacker

Restsukker: 4 g/l
Vinsyre:
8 g/l
Høstudbytte:
40 hl/ha
Produktion:
3.000 flasker

- tallene kan variere med årgangen


Økologisk dyrket i Hunawihr på grand cru-marken Rosacker, der er bredt anerkendt som en stor "terroir", og som dækker den nordlige del af Hunawihr, sydøstvendt bakkeskråning i 300 meters højde med en jordbund af kalksten - den berømte Muschelkalk - indeholdende store koncentrationer af magnesium og silikat.

Rosacker er en forholdsvis "kølig" mark, der tillader en lang modning af druerne.

Manuel høst med sortering og traditionel vinifikation, hele drueklaser presses, naturlig gæring i temperaturregulerede tanke og lagring på bærmen i 9 måneder.

Domaine Mader er beliggende i den maleriske vinlandsby Hunawihr i hjertet af Alsace. Produktionen er beskeden i volumen, men til gengæld af en kvalitet i den absolutte verdensklasse. Al dyrkning af vinmarkerne foregår økologisk (certificeret 2007), og høsten er naturligvis håndplukket.

Jean-Luc Mader sprang ud som selvstændig vinavler i 1981 og opnåede noget nær kultstatus på relativ kort tid. Sønnen Jérôme kom ind i billedet i 2005 og har nu helt taget over efter sin far og har med sit talent bidraget yderligere til domænets status.
Velegnet til den finere gastronomi
- fisk i sauce, fjerkræ og lyst kød i sauce
Bedst fra 5 til 15 år efter høst
- vinder i kompleksitet ved henlæggelse
Nydes ved 8-10 ºC

2018
209,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL184
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2018:
16-18/20 | "Concentré et encore un peu dissocié, ce vin a tout : profondeur, complexité aromatique et sourtout précision minérale. La garde le rendra grand."
(Numéro 1 des 78 vins dégustés.)
Caroline Furstoss et Romain Iltis, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 632, Juin 2019


90/100 | "The shy nose on this wine gives a distant tropical hint of mango but not much more. The dry palate swings with freshness, concentration and juiciness, even if the fruit notions could be more precise. It is dry and fresh on the finish."
Anne Krebiehl MW, WINE ENTHUSIAST MAGAZINE, January 2020
94/100 | "Effilé, scintillant, il est bâti pour la garde: nous admirons sa pureté et son élégance."
Jean-Emmanuel Simond, LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 645, Novembre 2020


94/100 | "Effilé, le Rosacker est batî pour la garde : nous admirons sa pureté et son élégance.
Production : 3000 bouteilles."
GUIDE VERT 2021 / La Revue du vin de France
2019
219,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL194
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2019:
"Nez complexe avec de belles notes florales sur un fond crayeux assez marqué, bouche pleine d’énergie, équilibre vif et salinité profonde, finale élancée avec un petit grip tannique stimulant.
(terroir calcaire – élevage : cuve)"
Pierre Radmacher, VINÉONEWS, Juillet 2021

"This is their flagship wine. The wine is very concentrated, with a lemon-lime zinginess throughout. The grapes are grown in a grand cru vineyard that has the romantic name of field of roses. There, the soil is deep and cool, containing limestone with some clay which gives the wine a nice backbone of acidity, says Jérôme."
Becky Sue Epstein, PALATE PRESS, July 2021


94/100 | "Scintillant, très raffiné, lumineux, le riesling Rosacker impose sans rien forcer la race de son terroir. Il est bâti pour une grande garde et s'enrichit de magnifiques amers d'agrume en finale.
Production : 3500 bouteilles."

GUIDE VERT 2022 & LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 655, Novembre 2021
Très réussi ★☆☆ | "L'un de fleurons du domaine, planté de vielles vignes de riesling, cépage privilégié dans le grand cru Rosacker. Dans le verre, un vin à la robe intense, or jaune, et au nez précis et mûr, ouvert sur les fleurs blanches et le pamplemousse, avec des touches fumées et grillées. Si les agrumes prennent en bouche des tons confits, le palais est tendu par une acidité élégante et tonique qui étire la finale minérale. Plus long que large, un riesling svelte, sec et racé. (Sucres résiduels : 4,1 g/l.)
Garde : 2023 - 2030. Production : 3300 bouteilles. Elevage : En cuve."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2022


94/100 | "The 2019 Domaine Grand Cru Rosacker Riesling opens with opulent notes of elderflower, lime blossom, lime zest, honey crisp apple, and fresh honeydew melon. Palate had bright acidity, intense flavors of fresh herbs, and citurs zest with a fresh pastry dough that pulls everything into a perfect balance. This wine is an absolute joy to indulge and has a few years left to develop in the bottle."
Anne Sewell, DipWSET
2020
229,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL205
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2020:
94/100 | "Le grand vin du domaine est incontestablement le riesling du Rosacker : il impose dès le premier nez son raffinement distingué, puise dans le caillou sa droiture et son énergie, et dessine un vin de très grande dimensions, sans la moindre lourdeur."
GUIDE VERT 2023 / La Revue du vin de France
93/100 | "Bright fruit, pear, apricot and inviting aromas, this shows wonderful vibrance and density.
Drinking window: 2023 - 2035."

Panos Kakaviatos. DECANTER PREMIUM, October 2, 2023
Tasted at Colmar, Alsace, 28 jun 2023. Part of Alsace Grand Cru vintage report 2020 & 2021.
2021
239,00 DKK
750 ml
Varenr.: ARL215
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MADER RIESLING 'Grand Cru Rosacker' i årgang 2021:
93/100 | "Rosacker impose sa personnalité raffinée et l'éclat inhabituel de son fruit. Tranchant, salivant dans ses notes de yuzu, il s'exprime sans fard."
GUIDE VERT 2024 / La Revue du vin de France
96/100 | "Serious wet stone purity and freshness. Gorgeous sap and density reflect the calcium-limestone soil that lends powerful structure. The long finish is marked by juicy grapefruit and peach, and more wet stone. It can compete with top-flight Burgundy.
Drinking window: 2023 - 2045."

Panos Kakaviatos. DECANTER PREMIUM, October 2, 2023
Tasted at Colmar, Alsace, 28 jun 2023. Part of Alsace Grand Cru vintage report 2020 & 2021.

30 vine i top - og blot to vine i den absolutte top med de maksimale 96 point!

Savigny-lès-Beaune
Savigny-lès-Beaune
 
SAVIGNY-LÈS-BEAUNE
les Vermots

Domaine Olivier
 
Årgang 2012: 229,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
OLIVIER SAVIGNY-LÈS-BEAUNE les Vermots
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY

• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE

• "De mange mesterkokke, der samarbejder med Antoine Olvier,
værdsætter kvaliteten og originaliteten på hans vine."
LECHEF.COM

Flot, blød,
vinøs hvidvin
- rig og smøragtig
med overtoner
af tropiske frugter

Chardonnay (100%)
Fra marken les Vermots i Savigny-lès-Beaune i den øvre del af landsbyen på skråninger ved vandløbet Rhoin.
Jordbunden består af ler og kalksten, og marken har en sydvestlige eksponering - og er bevokset med 35 år gamle vinstokke.
Gæring og lagring på rustfri ståltanke for bevarelse af den rene frugt.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til fisk og skaldyr,
varme patéer og terriner

- prøv den til torsk med cikorie, krebsebisque,
grillet hummer, varme østers, knude,
fisk i gelé og laks quenelles
Bedst fra 3 til 10 år efter høst
Nydes ved 12 ºC
2012
229,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBS121
13% vol.
Karton / 6 flasker
250 DKK
750 ml

Premier Cru Fourchaume · Chablis
Premier Cru Fourchaume · Chablis
 
CHABLIS
Premier Cru Fourchaume

Domaine Vrignaud
 
Årgang 2018: 269,00 DKK
Årgang 2019: 289,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS Premier Cru Fourchaume
• "Guillaume Vrignaud tilhører den unge generation af vinmagere,
der ikke tøver med at udveksle erfaringer for at skabe bedre vine."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS

• "Man finder hos Guillaume Vrignaud vine med en smuk renhed,
sprøde og som virkelig er tro mod deres terroir ..."
Emmanuel Delmas,
SOMMELIER-VINS.COM

Elegant og kompleks
Fourchaume
med alt i finesse,
elegance og balance,
indtagende citrus og grønne æbler,
nuancer af eksotisk frugt
og en knivskarp syrestruktur
med masser
af underliggende mineralitet
- lang eftersmag
med citrus og mineraler!


Chardonnay (100%)
Appellation: Chablis Premier Cru
Ejer: Familien Vrignaud
Ledelse: Guillaume Vrignaud
Miljøpolitik: Økologisk vinavl
Ejendom: 29 ha
Vinmarker: 4 ha anvendes til Premier Cru Fourchaume
Markbeliggenhed: I Chablis på Côte de Fontenay
Jordbund: Kimmeridge-kalk
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
Markarbejde: Fjernelse af knopskud, udbyttereduktion
Høstmetode: Maskinel, hvert plot høstes og vinificeres separat, så potentialet i de forskellige terroirs kan udtrykkes
Vinifikation:
Naturligt gæring i 5 måneder på temperaturregulerede tanke, malolaktisk gæring, hver cuvée vurderes for sig
Lagring: 10 måneder på bærmen på rustfri ståltanke
Restsukker; 1,5 g/l *
Vinsyre: 3,5 g/l *
Udbytte: 15 hl/ha *
Produktion: 15.000 flasker * - domaineaftappet
* kan variere med årgangen

Premier cru-marken Fourchaume er med sine 4 ha den største parcel på Vrignaud-domænet.
Denne Chablis Premier Cru Fourchaume koncentrerer paletten af karakteristiske aromaer af terroiren af Grands Vins de Chablis.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk i sauce,
krebsdyr og kogt fjerkræ

- prøv den til foie gras, grillet hummer,
østers, filet af sole, laks quenelles,
mulle, pighvar og kylling i flødesauce
Bedst fra 5 til 7 år efter høst
- kan henlægges i op til 15 år
Nydes ved 14 ºC
2018
269,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL182
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2018:
90/100 | "Smoky reduction gives a hint of struck match on the nose of this wine. The palate does away with that and presents abundant, almost easy juiciness. Fresh pear juice is rounded, with just a little texture and pithiness to counter this generosity. The finish is dry, fresh, zesty and harmonious."
Anne Krebiehl MW, WINE ENTHUSIAST, April 2020
"Le Chablis Premier Cru Fourchaume 2018, toute en charpente, parfumé, fin et riche à la fois, avec des notes subtiles de pain grillé et d'agrumes, de garde."
GUIDE VINS DUSSERT-GERBER 2021
2019
289,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL192
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2019:
(89-91)/100 | "The 2019 Chablis Fourchaume 1er Cru offers attractive scents of honeysuckle, lemon thyme an crushed stone on the nose, certainly showing better than the previous vintage. The palate is well balanced with a lightly honeyed entry, moderate acidity, a slightly waxy texture and clean, pure clementine and red apple notes toward the cohesive finish. This is one of Vrignaud's more promising 2019s. Drinking window: 2024 - 2034."
Neal Martin, VINOUS, July 2020
 







300 DKK
750 ml

Premier Cru Fourchaume · Chablis
Premier Cru Fourchaume · Chablis
 
CHABLIS
Premier Cru Fourchaume

Domaine Vrignaud
 
Årgang 2021: 319,00 DKK
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS Premier Cru Fourchaume
• "Guillaume Vrignaud tilhører den unge generation af vinmagere,
der ikke tøver med at udveksle erfaringer for at skabe bedre vine."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS

• "Man finder hos Guillaume Vrignaud vine med en smuk renhed,
sprøde og som virkelig er tro mod deres terroir ..."
Emmanuel Delmas,
SOMMELIER-VINS.COM

Elegant og kompleks
Fourchaume
med alt i finesse,
elegance og balance,
indtagende citrus og grønne æbler,
nuancer af eksotisk frugt
og en knivskarp syrestruktur
med masser
af underliggende mineralitet
- lang eftersmag
med citrus og mineraler!


Chardonnay (100%)
Appellation: Chablis Premier Cru
Ejer: Familien Vrignaud
Ledelse: Guillaume Vrignaud
Miljøpolitik: Økologisk vinavl
Ejendom: 29 ha
Vinmarker: 4 ha anvendes til Premier Cru Fourchaume
Markbeliggenhed: I Chablis på Côte de Fontenay
Jordbund: Kimmeridge-kalk
Plantetæthed: 5.600 vinstokke pr. ha
Vinstokkenes gennemsnitsalder: 30 år
Markarbejde: Fjernelse af knopskud, udbyttereduktion
Høstmetode: Maskinel, hvert plot høstes og vinificeres separat, så potentialet i de forskellige terroirs kan udtrykkes
Vinifikation:
Naturligt gæring i 5 måneder på temperaturregulerede tanke, malolaktisk gæring, hver cuvée vurderes for sig
Lagring: 10 måneder på bærmen på rustfri ståltanke
Restsukker; 1,5 g/l *
Vinsyre: 3,5 g/l *
Udbytte: 15 hl/ha *
Produktion: 15.000 flasker * - domaineaftappet
* kan variere med årgangen

Premier cru-marken Fourchaume er med sine 4 ha den største parcel på Vrignaud-domænet.
Denne Chablis Premier Cru Fourchaume koncentrerer paletten af karakteristiske aromaer af terroiren af Grands Vins de Chablis.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk i sauce,
krebsdyr og kogt fjerkræ

- prøv den til foie gras, grillet hummer,
østers, filet af sole, laks quenelles,
mulle, pighvar og kylling i flødesauce
Bedst fra 5 til 7 år efter høst
- kan henlægges i op til 15 år
Nydes ved 14 ºC
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2018:
90/100 | "Smoky reduction gives a hint of struck match on the nose of this wine. The palate does away with that and presents abundant, almost easy juiciness. Fresh pear juice is rounded, with just a little texture and pithiness to counter this generosity. The finish is dry, fresh, zesty and harmonious."
Anne Krebiehl MW, WINE ENTHUSIAST, April 2020
"Le Chablis Premier Cru Fourchaume 2018, toute en charpente, parfumé, fin et riche à la fois, avec des notes subtiles de pain grillé et d'agrumes, de garde."
GUIDE VINS DUSSERT-GERBER 2021
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2019:
(89-91)/100 | "The 2019 Chablis Fourchaume 1er Cru offers attractive scents of honeysuckle, lemon thyme an crushed stone on the nose, certainly showing better than the previous vintage. The palate is well balanced with a lightly honeyed entry, moderate acidity, a slightly waxy texture and clean, pure clementine and red apple notes toward the cohesive finish. This is one of Vrignaud's more promising 2019s. Drinking window: 2024 - 2034."
Neal Martin, VINOUS, July 2020
 
2021
319,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL212
12,5% vol.
Karton / 6 flasker