RHÔNE

Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

Vine fra RHÔNE
Hvide
 
Grignan-les-Adhémar
   
     
Røde
Côtes du Rhône
Grignan-les-Adhémar
Châteauneuf du Pape
Côte-Rôtie
   
     
Info
 
udvalgte links



Vinliste

HVIDE vine


Grignan-les-Adhémar

Grignan-les-Adhémar
Grignan-les-Adhémar
 
Grignan-les-Adhémar
LES DAMES BLANCHES
DU SUD

Domaine de Grangeneuve
 
Årgang 2016: UDSOLGT
Hvidvin - fra RHÔNE
TØR
   
DOMAINE DE GRANGENEUVE Les Dames Blanches du Sud · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• "Les Dames Blanches du Sud
er glimrende styret
og er et godt eksempel på
de hvide i appellationen."
Niels Lillelund,
VINENE FRA RHÔNE
• "Domaine de Grangeneuve
er det bedste gods
i Grignan-les-Adhémar."
Johm Livingstone-Learmonth,
DRINKRHONE.COM
Smuk farve med intense gyldne skær.
Næsen udviser dominerende aromaer
af hvide blomster (akacie) og citrus.
Fyldig på ganen, rig,
meget frugtagtig og overdådig.
Frisk afbalanceret med kraftige aromaer
af abrikos, hvid fersken og blomsternoter.
Viognier (50%), Marsanne (25%), Grenache Blanc (15%) & Rousanne (10%)

Vinstokkene vokser på gamle terrasser i Rhône på ler- og kalkstensjorder.
De forskellige druesorter til denne cuvée høstes fra midten af september for at opnå den perfekte modenhed for hver sort.
Druesorterne gærer hver for sig i rustfri ståltanke i omkring 3 uger ved 12 til 15 °C - bærmen omrøres jævnligt.
Første flaskeaftapning sker i november.

Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar. Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.

Velegnet til aperitif, fisk og skaldyr,
men også til lyst kød og gedeost

Bedst fra 1 til 3 år efter høst
Nydes ved 8-10 ºC
2016
124,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: RAB161
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Les Dames Blanches du Sud' i årgang 2016:
Médaille de Bronze | Concours des Vignerons Indépendants 2017

Vin remarquable | "De beaux reflets jaune paille agrémentent la robe. Au nez, la pêche se mêle à des notes de miel et de fleurs blanches. La mise en bouche dévoile un vin riche et gras à souhait (l'empreinte du viognier, qui représente 55 % de l'assemblage), équilibré par une vivacité bienvenue. Une superbe bouteille qui se révèlera à table.
Accord met-vin: Blanquette de poisson. Production: 55.000 bouteilles. Garde: 2017-2022."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2018
★★★(★)☆☆ | "Full yellow robe. This has a peach, ripe pear aroma marked by Viognier above the other varieties; there are hints of exotic fruits, ripe mango, pineapple chunks. This has a nice, oily texture, a suave gras richness, drinks with agreeable fat, density. It is attractively plump. This is table drinking over the aperitif given the obvious richness. The finish shows white peach, nectarine, a note of banana. Good with Asian, sauced dishes. Serve it well chilled. 13.5°. To 2019."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Sept 2017




RØDE vine


Côtes du Rhône

Côtes du Rhône
Côtes du Rhône
 
Côtes du Rhône
CRU CHOISI
Gabart-Laval
 
ATTER PÅ LAGER!
Årgang 2018: 79,00 DKK
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
   
CÔTES DU RHÔNE Cru Choisi · Gabart-Laval
Sagt & skrevet:
• "Mange gode vine sælges også
under den mere basale
Côtes du Rhône-appellation,
markedsført af velrenommerede
négociant-virksomheder!"
Robert Joseph,
FRENCH WINES
Rubinrød farve,
aroma af røde frugter
og peber.
Velafbalanceret,
fyldig smag
med krydderier
og silkebløde tanniner.
Grenache (80%), Syrah (10%) & Mourvèdre / Cinsault (10%)

Den sydlige Rhônedal er præget af Middelhavet og Mistralen - en nordlig, kold og tør vind, der skaber masser af solskin.
Druerne til vinen Cru Choisi er dyrket på en kalk- og lerholdig jordbund med småsten.
Vinifikationen er traditionel og foregår på termoregulerede rustfri ståltanke med en to-ugers maceration for en god ekstraktion af tanniner.
Vinen lagrer 6 måneder på ståltanke før aftapningen på flasker.

Vinhuset Gabart-Laval - ejet af Jean-Baptiste Audy - står bag og borger for kvaliteten.
Velegnet til lyst kød, charcuteri og oste

- prøv den til grillet fjerkræ, stuvninger,
spaghetti, postejer og oste
som Camembert og Livarot
Bedst fra 1 til 5 år efter høst
Nydes ved 14-16 ºC
 
2018
79,00 DKK
750 ml
Varenr.: RCR181
14% vol.
Karton / 12 flasker

Domaine La Ligière · Baumes-de-Venise
Domaine La Ligière · Baumes-de-Venice
 
Côtes du Rhône
LA LIGIÈRE
Les Costebelles

Domaine La Ligière
 
Årgang 2018: 114,00 DKK
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
DOMAINE LA LIGIÈRE Les Costebelles · Côtes du Rhône
Sagt & skrevet:
Vin remarquable ★★☆
DOMAINE LA LIGIÈRE
Les Costebelles 2015

GUIDE HACHETTE DES VINS
2018
• Ingen vrøvl - løser opgaven!
Johm Livingstone-Learmonth,
DRINKRHONE.COM
Højrød med violette toner.
Friske varianter af brombær,
solbær, knuste violer og krydderier.

God koncentration og tannin.
En moderne vin med en ren stil
- frugtig, spændstig og frejdig
.
Grenache (70%) & Syrah (30%)

Domaine La Ligière er beliggende i dalen mellem Vacqueras og Beaumes-de-Venise - på en slette af sand og kalksten.

Vinmarkerne, der strækker sig over appellationerne Côtes du Rhône, Vacqueras, Gigondas og Beaumes-de-Venise, er i dag på 60 ha, og har den betragtelige gennemsnitsalder på omkring 50 år - nogle vinstokke er tilmed mere end 75 år gamle
.

Der pløjes mellem rækkerne af vinstokke 6-7 gange årligt mod ukrudt. Grøn høst foretages efter behov.
Høsten foregår både manuelt og med høstmaskine. Efter afstilkning bliver klaserne nedkølet, før de overføres til cementtanke.

Gæringen starter naturligt uden brug af tilsat gær og foregår ved højst 25
°C med remontage hver dag og pigeage hver anden.
Macerationen fortsætter i omkring 3 uger.
Vinen lager et år på cementtanke - og ikke træfade - for at bevare den friske druekarakter. Ingen filtrering.
Udbytte: 50hl/ha. Omkring 30.000 flasker produceres.


Domaine La Ligière har eksisteret som landbrug fra begyndelsen af 1900-tallet, blev omlagt til vindyrkning i 1950'erne og har været i familien Bernards hænder i fem generationer.
Philippe Bernard afsluttede sin vinuddannelse (BTS) på vinskolen i Beaune i 1999 og arbejdede siden på domæner i Bourgogne og Rhône.
Philippe og hans kone Elisabeth overtog i 2008 vinbruget og forlod samtidig det lokale kooperativ for at udvikle vinbruget økologisk, og det blev således øko-certificeret i 2013.

Velegnet til charcuteri, lyst og rødt kød
og friske
oste

- prøv den til grillet svinekotelet med lavendel,
og kartoffelmos med hvidløg eller
lammeroulade med spinat og mintpuré

Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 18 ºC
 
2018
114,00 DKK
750 ml
Varenr.: RCR182
13,5% vol.
Karton / 6 flasker






Grignan-les-Adhémar

Nathalie og Henri Bour · Domaine de Grangeneuve · Roussas
Nathalie og Henri Bour · Domaine de Grangeneuve · Roussas
 
Grignan-les-Adhémar
TRADITION

Domaine de Grangeneuve
 
Årgang 2016: 94,00 DKK
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
   
DOMAINE DE GRANGENEUVE Tradition · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• Denne cuvée er udvalgt af
Paul Bocuses restaurantkæde
til seminarer og festmiddage
på Abbaye de Collonges.
• "En meget frugtig, blød,
let drikkelig, underspillet vin,
der byder på
øjeblikkelig fornøjelse!"
Robert Parker,
WINES OF
THE RHÔNE VALLEY
En fyldig og generøs vin
med aroma af røde og sorte frugter,
"garrigue" og lakrids.
Godt afbalanceret
og med en dejlig friskhed.
Grenache (65%) & Syrah (35%)

Beliggende i Roussas i Grignan-les-Adhémar - det nordligste vindistrikt i den sydlige Rhônedal.
Jordbunden består overvejende af ler og kalksten, men også af sandede jordstykker.
Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning.
Kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i 10 dage med remontage med henblik på at opnå den bedste ekstraktion.
Lagring på tanke i 10 måneder. Produktion: 70.000 flasker.


Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar.
Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Velegnet til charcuteri, grillet kød og oste

- prøv den til fjerkræmousse, fyldte tomater,
farseret squash, postejer, lyst kød i sauce
og couscous med kylling
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 15-16 ºC
- om sommeren gerne afkølet til 12 ºC
2016
94,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAR161
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Tradition' i årgang 2016:
★★★☆☆☆ | "Medium depth red robe. Plum fruit, spice, iodine feature in a nose with red berry fruit, coulis style in the fruit adding weight. It’s pretty much ready. The palate is more tight, holds spiced, grainy content, red stone fruits at its heart. It ends with fluid richness and some tar darkness, the tannins not quite fully integrated. This is honest country wine for stews, pies. The aftertaste also involves spice, a little dryness. It doesn’t quite carry off its finish. 13.5°. From 2018 to 2021."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Sept 2017

Domaine de Grangeneuve · Roussas
Domaine de Grangeneuve · Roussas
 
Grignan-les-Adhémar
VIELLES VIGNES

Domaine de Grangeneuve
 
Årgang 2016: 128,00 DKK
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
   
DOMAINE DE GRANGENEUVE Vielles Vignes · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• "De røde vine fra
Domaine de Grangeneuve
er altid meget vellykkede!"
Gault&Millau,
LES MEILLEURS VINS
DE FRANCE
• "Vinene er solide og saftige,
tilmed ganske holdbare!"
Niels Lillelund,
VINENE FRA RHÔNE
• "I Grignan-les-Adhémar
er Grangeneuve bedst
(især Vielles Vignes)!"
Hugh Johnson,
VIN
Kraftfuld vin
med aroma af
mørke bærfrugter
og ”garrigue”.
En kompleks struktur,
smidig og rigelig.
Fin balance
- elegante,
silkeagtige tanniner.
Syrah (50%) & Grenache (50%)
- fra 50 år gamle vinstokke


Beliggende i Roussas i Grignan-les-Adhémar - det nordligste vindistrikt i den sydlige Rhônedal.

Fra jorder af gamle alluviale terrasser med småsten over en bund af kalksten.


Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning.
Kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i cirka 21 dage med hyppig remontage med henblik på at opnå den bedste ekstraktion.

Lagring på tanke i 18 måneder. Produktion: 60.000 flasker.


Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.

Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar.
Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Velegnet til rødt kød, stegt eller i sauce,
lam og oste

- prøv den til grillet kylling,
krebinetter af kanin
og gryderetter med karry
Bedst fra 2 til mindst 5 år efter høst
Nydes ved 15-17 ºC
2015
128,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: RAR152
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Vielles Vignes' i årgang 2015:
Médaille d'Or | Concours Général Agricole de Paris 2017

Très réussi ★☆☆ | "Les vielles vignes (cinquante ans) de grenache et de syrah contribuent à parité à cette cuvée aux arômes de fruits mûrs, voire confiturés. La maturité va ici de pair avec le générosité, qui se traduit par une rondeur avenante, par une puissance maîtrisée et par des tanins veloutés.
Accord met-vin: Osso buco. Production: 68.000 bouteilles. Garde: 2017-2022."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2018
 
2016
128,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAR162
14% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Vielles Vignes' i årgang 2016:
90/100 | "This is a luscious but structured wine sourced from equal proportions of Grenache and Syrah grown on vines upwards of 40 years in age. It's plump compared to most Grignan wines from this vintage but maintains that backbone of minerality that makes this appellation so appealing. The finish lingers on judicious whiffs of toast, anise and bramble as well as firm but integrated tannins."
Anna Lee C. Iijima, WINE ENTHUSIAST, May 2019
 

Domaine de Grangeneuve · Roussas
Domaine de Grangeneuve · Roussas
 
Grignan-les-Adhémar
LA TRUFFIÈRE

Domaine de Grangeneuve
 
Årgang 2015: 179,00 DKK
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
DOMAINE DE GRANGENEUVE La Truffière · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• "På denne usædvanligt
pålidelige ejendom
producerer Bour-familien
herlige røde vine."
Hubrecht Duijker,
TOURING IN WINE COUNTRY
THE RHÔNE

• "La Truffière er givetvis
den fineste vin produceret i
Grignan-les-Adhémar!"
Robert Parker,
WINES OF
THE RHÔNE VALLEY

Farven er tæt, smuk rødlilla.
Duften fremmaner violer og lakrids.
I smagen værdsættes
den intense og elegante,
aromatiske fylde af Syrah,
som minder om trøffel
- deraf vinens navn.
Syrah (100%)
- fra de ældste vinstokke og lagret 14 måneder på egefade

Beliggende i Roussas i Grignan-les-Adhémar - det nordligste vindistrikt i den sydlige Rhônedal.
Fra jorder af gamle alluviale terrasser med småsten over en bund af kalksten.

Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning.
Kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i 30 dage med hyppig remontage med henblik på at opnå den bedste ekstraktion.
Micro-iltning.
Lagring på egefade på 228 l fra Allier i 14 måneder.
Produktion: 25.000 flasker - udbytte blot 35 hl/ha.


Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar.
Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Velegnet til rødt kød i sauce,
grydestegt oksekød, and og vildt

- prøv den til kalvenyre i sauce,
vildtstuvning og retter med trøffel
Bedst fra 2 til 8-10 år efter høst
Nydes ved 16 ºC
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'La Truffière' i årgang 2014:
Médaille d'Or | Concours Général Agricole de Paris 2015
Médaille d'Or | Concours des Vins d'Orange 2015
2015
179,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAR153
14% vol.
Karton / 6 flasker






Châteauneuf du Pape

Vincent og Pascal Maurel · Clos Saint Jean · Châteauneuf du Pape
Vincent Og Pascal Maurel · Clos Saint Jean · Châteauneuf du Pape
 
Châteauneuf du Pape
CLOS SAINT JEAN
Rouge
 
Årgang 2015: 295,00 DKK
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
CLOS SAINT JEAN 'Rouge' · Châteauneuf du Pape
Sagt & skrevet:

• "Clos Saint Jean er i toppen i sin liga
og producerer nogle af de mest enestående,
hedonistiske og strålende vine i verden!"
Jeb Dunnuck,
Robert Parker's WINE ADVOCATE

• "En meget kraftfuld og præcis stil
med et bemærkelsesværdigt touch!"
Bettane & Desseauve
GRAND TASTING

Nyhed 2020
Massiv,
utrolig koncentreret,
overdådig og dyb,
og perfekt afbalanceret
med utallige lag
med friske, saftige,
fuldt modne frugter.
Grenache (75%), Syrah (15%), Mourvèdre (4%), Cinsault (3%), Vaccareze (2%) & Muscardin (1%)

Gods på 44 hektar drevet af brødrene Vincent og Pascal Maurel - grundlagt i 1900 af oldefaderen Edmund Tacussel.
Oenologen Philippe Gambie har siden 2002 været med til at sætte godset helt i top blandt de bedste i Châteauneuf du Pape.

Størstedelen af vinmarkerne ligger i den sydøstlige del af appellationen, inklusive større parceller i de berømte områder La Crau, Les Combes og Saint-Jean - beplantet med 60 til 100 år gamle vinstokke.

Druerne høstes ved fuld modenhed og sorteres manuelt med fuldstændig afstilkning.
Lang maceration på temperaturstyre tanke i op til 35 dage.
Grenache lagrer på betontanke, mens de andre sorter lagrer på nye og et år gamle franske egetræsfade på 228 eller 600 liter 12 måneder.
Vinen filtreres ikke - filtrering og fining kan fjerne en vins smag og aromaer, og ufiltrerede vine kan have en tiltalende tekstur og følelse af munden.

Udbyttet er 20 hl/ha og produktionen omkring 85.000 flasker årligt.


Velegnet til særlige lejligheder
til at ledsage rødt kød, vildt,
provencalske retter og oste

- prøv den til coq au vin,
koteletter af fårekød,
hare, andebryst, vildsvin
og retter med pebersauce
Bedst fra 4-6 år
til mindst 15-20 år efter høst
Nydes ved 16-18 ºC
 
2015
295,00 DKK
750 ml
Varenr.: RPR151
16% vol.
Karton / 6 flasker
Om CLOS SAINT JEAN Rouge i årgang 2015:
★★★★(★) | "(Cask/vat) medium red robe. The nose gives a pretty typical Châteauneuf roundness, a shade of sweetness, a “glistening” air of raspberry fruit, on the curve. The palate links well, offering succulent red fruits and a similar dab of sweetness. This is authentic, STGT Châteauneuf of genuine stature (There is a group of domaines whose wines reflect what I consider to be the beauty of the vineyard and the cellar in one bottle. I call this group the STGT - the Soil to Glass Transfer Group.); it works on texture and the handsome orb of good Grenache from this refined terroir. It unfurls a lovely carpet of enjoyment. The finish is slightly charged, has local strength. 15.5°. From mid-2018 to 2030 - 32."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, September 2016

15,5/20 | "Nez réducteur, type bourgeon. Se développe sor les épices. Attaque massive, veloutée, milieu concentré. Finale très concentrée, tapissante et précise. Démonstratif mais réussi. A boire avant 2030."
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android


90-92/100 | "Brilliant ruby. Pungent dark berry, licorice and garrigue aromas are energized by a hint of white pepper. Chewy and focused on the palate, offering bitter cherry, cassis and blood orange flavors that show very good structure and depth. Closes long and spicy, displaying lingering dark fruit character, building tannins and a touch of succulent herbs."
Josh Raynolds, VINOUS, March 2017
90/100 | "Earthy, with plush, polished, ripe tannins, fresh, sweet, ripe, red fruits and a nice, purity in the soft textured, pure, kirsch finish. Drink 2017 - 2025."
Jeff Leve, THE WINE CELLAR INSIDER, August 2017


91/100 | "The 2015 Châteauneuf du Pape is an intense, powerful wine that shows a touch of alcoholic warmth on the finish. That said, it's still a fine effort, bursting with scents of garrigue and loaded with red plums. The tannins are supple, so there's no need to age this one. Drink 2017 - 2025."
Joe Czerwinski, Robert Parker's WINE ADVOCATE, October 2017

91/100 | "Leading off the 2015s from bottle, the 2015 Châteauneuf-du-Pape sports a vibrant ruby color as well as an elegant, classic, pure style that just begs to be drunk. Garrigue, dried herbs, dried flowers, currants and kirsch-like aromas and flavors all emerge from this outstanding beauty that can be drunk today with plenty of pleasure or cellared for a decade."
Jeb Dunnuck, JEBDUNNUCK.COM, October 2017






Côte-Rôtie

Domaine de Corps de Loup · Tupin-et-Semons
Domaine de Corps de Loup · Tupin-et-Semons
 
Côte-Rôtie
CORPS DE LOUP
Domaine de Corps de Loup
 
Årgang 2012: 389,00 DKK
Årgang 2014: 409,00 DKK
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
CÔTE-RÔTIR Corps de Loup · Domaine de Corps de Loup
Sagt & skrevet:
• "Vinene fra Côte-Rôtie
er elegante,
detaljerede og majestætiske ...
Lucette og Martin Daubrée
producerer tre generøse cuvéer
i Côte-Rotie
på deres lovende domaine
- den rene Syrah-vin
er fyldig og fløjlsagtig,
med accenter af chokolade."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
• "Seriøs og anbefalelsesværdig
produktion,
regelmæssig og homogen.
Dette gods har ufortrødent
genplantet gennem ti år
og praktiserer en
bemærkelsesværdig vinavl ..."
bettane+desseauve,
GRAND TASTING,
App iOS & Android
Smuk granatrød farve.
Elegant næse, ung og delikat
- med noter af hvid peber,
rosmarin og strejf af brombær
og cassis.
Munden er kødfuld og harmonisk
- med smag af svesker,
kandiserede brombær,
peber og safran.
Vinen er blød
og med god balance
- fadlagringen bringer et strejf af vanilje.
Syrah (100%)
- lagret 24 måneder på egefade

Granitisk jord (sandsten) ·
Vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år · Afstilkning af druerne · 2 år på egetræsfade med ca. 20% nye fade · Vinen ikke filtreret · Udbytte: 38 hl/ha

"Corps de Loup" er en vin fra et udvalg af parceller i Côte Blonde. Kun vinmarker på skråningerne på siden af ejendommen producerer "Corps de Loup". Andelen af nye egefade er bestemt i forhold til vinens tanniner og overstiger ikke 30% for at sikre vinens frugtige udtryk.

Den første skriftlige kilde om vindyrkning på "Corps de Loup" stammer tilbage fra år 827. Det var i 1720, at slottet og dets park blev anlagt på bjergskråningerne.
I 1991, da familien Daubrée genoptog driften af det ni hektar store gods, var det et glemt sted - opgivet. Så startede et omfattende genopbygningsarbejde.
I dag er vingodset genfødt og historien fortsætter.
En retningslinje: Den konstante søgen efter balance og finesse for en vin repræsentativ for terroir og årgang. Respekten for naturen og jorden er afgørende.
Velegnet til rødt kød, fugle- og dyrevildt
i sauce med trøfler

- prøv den til pocheret æg,
koteletter af fårekød, kalvelever,
gullasch, andefilet, koteletter af vildsvin
og dyrekølle
Bedst fra 4 år
til 12-15 år efter høst
Nydes ved 18 ºC
2012
389,00 DKK
750 ml
Varenr.: RRT121
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om CÔTE-RÔTIE 'Corps de Loup' i årgang 2012:
★★★☆☆☆ | "(Casks) quite a dark red; baked bread, rather firm red berry fruit aroma; the nose doesn’t offer obvious charm. The palate holds spiced red fruits, a low-level liqueur sweetness; it carries its scented message into a more tarry, dark ending. The aftertaste is gummy, reductive. The palate beats the nose, can move forwards. 12°. From spring 2015 to 2019-20."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Nov 2013

92/100 ★★★★★☆ Ugens bedste vin | "Intens i duften af jordbær, kirsebær. I smagen sorte kirsebær, lakrids, peber og strejf vanilje. En elegant vin med flot syre. Kompleks med mange lag og en lang let krydret eftersmag."
EKSTRABLADET, 20. februar 2016
14,5/20 | "Cette parcelle proche de Maison Rouge est une des plus réputées du secteur de Tupins et cela se sent dans la finesse extrême des arômes de ce vin, très développé et gracieux au nez et en bouche, mais d'une vinosité moyenne. Le boire comme un grand frère d'un superbe fleurie!"
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android
2014
409,00 DKK
750 ml
Varenr.: RRT141
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om CÔTE-RÔTIE 'Corps de Loup' i årgang 2014:
★★★☆☆☆ | "(Casks) sober, quite dark red robe. The nose gives a mulled raspberry aroma, with a latent smokiness and pine woods air; it has scope, and holds up well. The palate has a savoury attack, with a roll of red berry fruit at its heart. The tannins are mild. It is a little on the weak side. 12.5°. 5,000 b. From mid-2017 to 2024-25."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Oct 2015





... om RHÔNE og vin · udvalgte links

  officielle side (en/fr)

  leksikalt opslag (en)



  af Tim Atkin (en)

  Fagan om Rhône 1/3 (en)

  Fagan om Rhône 2/3 (en)

  Fagan om Rhône 3/3 (en)



  officielle side (en/fr)

  leksikalt opslag (en)


  fan-side (da/en)

  leksikalt opslag (en)


  officielle side (en/fr)

  leksikalt opslag (en)



  om økologisk vin (fr)



  om pointgivning af vine o.a. (en)

  fra Wine Scholar Guild (en)